KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
July 10, 2020
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

ENTER Koprivnica
Trg dr. Žarka Dolinara 18
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Hrvoje i Domagoj Boljar

Startup
Braća Hrvoje i Domagoj Boljar osnivači su startupa MIRET u kojemu stvaraju najekološkije tenisice na svijetu. S više od 9 godina iskustva kao voditelj odjela za dizajn i razvoj obuće u tvornici obuće i magisterijem iz industrijskog dizajna, Hrvoje (34) surađivao je s mnogo cijenjenih modnih brendova kao dizajner i kao direktor razvoja proizvoda. S više od 11 godina iskustva u svojstvu voditelja tvornice obuće u Hrvatskoj, Domagoj (35), ekonomist poduzetništva, ima široko znanje u vođenju poduzeća, financiranju i organizaciji proizvodnje. Hrvoje i Domagoj zajedno rade na privatnim i poslovnim projektima cijeli život.

Karla Čurin

Student
Rođena sam 9. rujna 1996. godine u Zagrebu gdje živim i završavam zadnju godinu diplomskog studija na Grafičkom fakultetu, no diplomu prvostupnika stekla sam na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Od rođenja sam teško nagluha i snalazim se uz pomoć slušnih aparatića i očitavanja s usana. Praksu sam stekla u URIHO-u kao modni i tekstilni dizajner, radila sam na nekim projektima i za obrte kao grafički dizajner, a trenutno volontiram u studentskoj udruzi eSTUDENT u timu vizualnih komunikacija. Išla sam na nekoliko natjecanja vezanih uz grafički i digitalni dizajn. Nedavno sam sudjelovala na natjecanju gdje sam ušla u top 10 finalista sa svojim prototipom mobilne aplikacije koja pomaže osobama s depresijom i sličnim problemima. Pored toga, hedonist sam – uživam u svakom zalogaju raznovrsne hrane, egzotičnim putovanjima, ali i u glazbi.

Kristina Čunović

Librarian
Kristina Čunović, sociologinja, knjižničarka, aktivistica, utopistica… rođena je 1976. Radi u Gradskoj knjižnici „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac i posljednjih godina potiče ranu pismenost. Koordinatorica je prve nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja Čitaj mi!. Bila je predsjednica Hrvatskoga čitateljskog društva (2014. - 2016.) i Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva (2012. - 2014.). Sudjelovala je u dugogodišnjem projektu Čitateljski program za zatvorenike i djecu koji povezuje djecu i roditelje zatvorenike tako da roditelji, iako odvojeni, budu na poseban način prisutni u djetetovu životu. Dobitnica je Godišnje nagrade za promicanje prava djeteta u 2018. godini koju dodjeljuje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Melita Pavlek

Journalist
Melita Pavlek rođena je u Koprivnici te je nakon završenog studija dizajna, završila i studij novinarstva kao i poslijediplomski studij Lokalne demokracije i razvoja. Dodatno se usavršavala u Londonskoj školi za odnose s javnošću te je aktivna članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću i Hrvatske udruge za coaching. Odnosima s javnošću bavi se više od deset godina s naglaskom na PR u institucijama i udrugama. Organizirala je i brojne panele, okrugle stolove i seminare vezane uz komuniciranje društvenim mrežama, politički marketing i protokol. Osobni razvoj nastavila je u RAMIRO akademiji te je certificirani NLP Leadership Master Practitioner. Suautorica je priručnika za odnose s javnošću u institucijama i civilnom društvu „KOMUNIKACIJA od A do uprava“ koji je izdan krajem 2019. godine. Obožavateljica je Monty Pythona i francuskog sira.

Paul Bradbury

Journalist
Novinar i urednik, rođen u kišnom Manchesteru, koji se 2002. preselio iz Somalilanda na Hvar, nakon što je na CNN-u vidio reklamu Hrvatske turističke zajednice. Jedan je od najboljih promotora hrvatskog turizma te najčitaniji bloger iz Hrvatske koji piše na engleskom jeziku. Pokrenuo je 2011. godine blog Total Hvar, koji se s vremenom razvio i prerastao u najveći medij na engleskom jeziku u Hrvatskoj, Total Croatia News. Portal donosi ključne informacije o Hrvatskoj te daje odgovor na sva ključna pitanja koja zanimaju turiste koji posjećuju Hrvatsku, kao i strance koji u njoj žive. Bradbury je 2014. bio dobitnik nagrade FIJET Marco Polo za najbolju međunarodnu promociju Hrvatske te je autor brojnih turističkih vodiča, knjiga i web stranica o Hrvatskoj.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer