RoccaAlMareSchool
x = independently organized TED event

This event occurred on
January 9, 2021
Tallinn, Harjumaa
Estonia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

School of Rocca al Mare
Vabaõhumuuseumi tee 8
Tallinn, Harjumaa, 13521
Estonia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Rocca­Al­Mare­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alli Laande

Alli on sündinud ja kasvanud Viljandimaal, elanud Mulgimaal. Teadmised on saanud suures peres kasvades ja hiljem Tartu Pedagoogilises koolis õppides. Muusikaõpetaja pagasiga on Alli töötanud Mulgimaa erinevates kulultuurimajades korraldades kultuuritööd. 2011. aastal lõpetas ka Viljandi Kultuuriakadeemia kultuurikorraldajana. Maal oli loomulik käik, et läbi elu tuli juhendada ka erinevaid kollektiive. Nii on Alli käe all olnud koorid, ansamblid, rahvatantsurühmad, laste tantsurühmad, folkloorirühmad. Ta on lavastanud ja ise mänginud ka erinevates näitemängudes. Kõige südamelähedasem on aga Mulgi keel ja kultuur, millega viimased kolmkümmend aastat tegelenud on. On algatatud mitmeid tegevusi ja projekte, kirjutatud õppematerjale ja raamatuid, loodud lastele laule ja laulumänge, hoidmaks ja edasi andmaks seda imelist kultuuripärandit. Südamest aga on Alli õpetaja, ja nähes, et loodu jõuab noorteni teeb see südamest rõõmu.

Jaanus Kangur

Jaanus on religiooniantropoloog, kes on viimased kaheksateist aastat tegelenud täiskasvanute koolitamisega. Tööd on saatnud nii suur edu, et 2019. ja 2020. aastal valiti teda aasta parimaks koolitajaks. See aga ei tähenda, et Jaanus tunneks, et on kõige targem. Ta näeb pidevat vajadust juurde ja lisaks õppida. Tema eriline huvi on konfliktide lahendamine põliskultuurides. Ta on teinud välitöid Austraalias, Mikroneesias ja Uus- Meremaal. Tuleb välja, et meil on mõndagi avastada ja õppida iidsetest praktikatest.

Katarina Papp

Pärast Rocca al Mare kooli lõpetamist oli Katarina kahevahel, kas õppida pedagoogikat või keskkonnakorraldust. Valituks osutus klassiõpetaja eriala ja pärast 5 aastat õpinguid jõudis ta õpetajana tagasi RAMi. Hetkel on Katarina kahe lapsega kodune ja keskkonnateemad paeluvad teda aina enam. Lisaks sellele, et ta üritab iseenda keskkonna jalajälge vähendada, kirjutab ta rohelisest eluviisist blogi, et rohkemaid inimesi inspireerida.

Merili Ginter

Merili on maailmamuutjast entusiast. Ta kogus koos sõbrannaga gümnaasiumis 100 000 eurot diabeetikutele, valiti Eesti mõjukaks nooreks #14 ja on tegutsenud noortega nüüdseks üle 4 aasta Changemakersis. Lisaks on ta Huggy üks asutajatest.

Rocco Ulla

Rocco, kes on pärit Laagrist, õpib Rocca al Mare Koolis 10. klassis. Ta on tegelenud ameerika jalgpalliga umbes 3 aastat, kuigi see pole väga populaarne spordiala Eestis. Tänu temale on ta tutvustanud spordiala ka enda sõpradele, kes on ka hakanud sellega tegelema.

Organizing team

Katrin
Rääk

Tallinn, Estonia
Organizer

Markus
Maalt

Tallinn, Estonia
Co-organizer