Youth@GucluKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Big Step

This event occurred on
May 14, 2022
Yalova, Yalova
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Raif Dinçkök Kültür Merkezi
KAZIM KARABEKİR MAH. ŞEHİT ÖMER FAYDALI BULVARI NO:203 / MERKEZ / YALOVA
Yalova, Yalova, 77200
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Guclu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Berkay Besler

Yarış Pilotu
Berkay Besler, 23 yaşında ve Bursa doğmuştur. Şu an aktif olarak Özyeğin Üniversitesi 3.sınıf Girişimcilik Bölümü öğrencisidir. İlk okuldan lise son sınıfa kadar eğitimini Ted Bursa Koleji’nde gerçekleştirdi. Tam olarak 11 yıldır milli bir sporcu olarak otomobil sporlarında faaliyet gösteriyor. Karting branşına 4.5 yaşındayken başlayan Besler 13.5 senedir devam ettirmekte. Profesyonel olarak yarışmaya 2005 yılında Petrol Ofisi’nin “25 Küçük Adam” projesiyle adım attı. Bu spora başlamasında ki en büyük etken babasının da sporun içinde yer alması ve 2005 Türkiye Ralli Şampiyonu olması olarak göstermekte. Şuan 5 Türkiye Şampiyonluğu, bir Belçika Şampiyonluğu, İki Avrupa Şampiyonluğu, iki farklı kategoride Dünya 3.lüğü ve sayısız pole pozisyonu gibi başarılara imza atmış. Son iki yıldır Borusan Otomotiv Motorsport ile birlikte GT4 Avrupa Şampiyonasında yarışmakta. Bu sene GT4 Avrupa Şampiyonasının yanı sıra Toksport WRT ile Almanya Prototype Cup Şampiyonasının LMP3 kategorisinde yarışacak.

Ebru Özülkü

Girişimci
Ebru Özülkü Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil yedek parça e-ticaret sitesi olan Aloparca.com’un kurucusu ve aynı zamanda genel müdürüdür. 1979 yılında İstanbul’da doğan Ebru Özülkü 2000 yılında MBA için Avusturalya’ya gitti, MBA eğitimini Victoria Üniversitesi’nde aldı. Avusturalya’ da Reklam ve Pazarlama alanında çalıştı. İstanbul’a döndükten sonra birçok uluslararası şirkette çeşitli üst düzey görevlerde yer aldığı sırada doktora eğitimi için Yeditepe Üniversitesi’ne başladı. Yılın girişimcisi, fark yaratan kadınlar, altın örümcek gibi birçok ödülü beraberinde getiren Ebru Özülkü, ‘hayatında ne yaparsan fark yaratarak, değer katarak yap’ felsefesi ile sektörde en iyi siteyi yapmayı başarmış, markalaşma, teknoloji, pazarlama ve inovasyona her zaman ağırlık vermiştir. Aloparca.com 48 farklı otomobil markasına ait orjinal ve yan sanayi yedek parça alternatifi ve 500 bin farklı parça çeşidi ile bugün Türkiye’nin en fazla tercih edilen yedek parça e-ticaret sitesidir.

Ece Baban

Akademisyen /Strateji Uzmanı
Doç. Dr. Ece Baban 1998 yılında Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. 2002 yılında lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde derece ile bitiren Baban, aynı yıl Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyerine başlamıştır. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlayan Baban, aldığı DAAD Üstün Başarı Bursu ile Almanya’da siyasal iletişim üzerine çalışmalar gerçekleştirmiştir. 2017 yılında Marmara Üniversitesi Orta Doğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ikinci doktorasına başlayan Baban; aynı yıl sınavlarından başarı ile geçerek Doçentlik unvanını almıştır. Berlin Freie Üniversitesi ve Köln Üniversitesi’nden kabul alan Baban; aynı zamanda Poznan Ekonomi Üniversitesi’nde Marka ve Pazarlama dersi vermiştir.

Emir Elidemir

Şef
Emir Elidemir, 31 Ağustos 1994'te doğdu. Bornova Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Özyeğin Üniversitesi Gastronomi bölümüne giriş yapmıştır. Lisans eğitimi boyunca Fransa, Hollanda ve Amerika'da staj yapan Elidemir, Lyon şehrinde Les Trois Domes (1 michelin) , Amsterdam şehrinde Moshik (2 michelin) , Pensacola şehrinde Type olmak üzere toplam üçer ay olmak suretiyle üç farklı staj yaparak kariyer geçmişine farklı tecrübeler kazandırmıştır. 2018'de üniversiteden mezun olduktan sonra New York'ta, Benno Restarant'ta (1 michelin) 1 sene boyunca Chef de Partie pozisyonunda çalışıp Türkiye'ye geri dönen Emir Elidemir, İstanbuldaki 2.5 aylık Nicole Restaurant deneyiminden sonra Masterchef'e katılmış ve yarışmayı 3.olarak tamamlamıştır. Yarışmadan sonra Instagram, YouTube ve TikTok mecraları için yemek içerikleri üretmeye başlamıştır.

Furkan Yavuz

Yatırım yöneticisi
1994 Istanbul/Fatih dogumlu Furkan Yavuz, çocukluğu ve ilk okul hayatını Bursa ve İzmirde geçirdikten sonra Üniversite eğitimi temeli için 2012 yılında Cambridge’e yerleşiyor. Dil eğitimini tamamladıktan sonra Londra ve Essex’de Erasmus programları dahilinde İstanbul Koç Üniversitesi İşletme fakültesinden 2017’de mezun olduktan sonra, Trinity College Dublin’de pazarlama yüksek lisansını tamamladı. 2019 Yılında ailesi ile birlikte Bayburt’ta kurduğu sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin marka temsilciliğine eşzamanlı olarak proje danışmanı olarak Dublin’de Accenture firmasına katıldı. Avrupa Müze Forumu tarafından 2021 Avrupa’da Yılın Müzesi ödülünü aldıktan sonra, müzenin uluslararası ilişkilerini de yöneten Furkan Yavuz, LinkedIn firmasına Türkiye/Balkanlar ve Afrika Satış Danışmanı olarak katıldı. LinkedIn’deki kariyerine Ocak 2021 ayından beri İngiltere/İrlanda Yatırım Yöneticisi olarak devam edmektedir.

Japon Hamza

Sosyal Medya İçerik Üreticisi
1997 yılının Kasım ayında Japonya’da dünyaya gelmiştir. Gerçek ismi Hamza Aydın’dır. Anne tarafından aslen Konya, baba tarafından ise aslen Niğdeli olan başarılı isim Tokyo doğumludur ve Yokohama’da yetişmiştir. Instagram ve Youtube ‘daki içerikleri ile ciddi bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır. YouTube kanalına gezdiği, gördüğü yerleri, yediklerini yükleyen genç fenomen Malta, Ukrayna, Fas, Tanzanya, Kenya, Uganda, Polonya, Mısır, Hırvatistan, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Yunanistan ve Japonya gibi çok fazla ülkede bulunmuş ve bunları seyircileri ile buluşturmuş. Dünya’yı gezerken sosyal medyada içerik üreterek Youtube’da 570 bin , Instagram’da 230 bin takipçiye ulaşmıştır.

Kayhan Karlı

Eğitim Uzmanı
Lisans eğitimini Matematik öğretmenliği, yüksek lisansını eğitim yönetimi alanında tamamlamış olan Kayhan Karlı, Türkiye’de özel okullarda ve yurtdışında öğretmenlikle başlayan kariyerine eğitim yönetciliğiyle devam etmiştir. Sonrasında İngiltere Bognor Regis Community College, AKA Koleji ve TED Bursa Koleji’nde Genel Müdür olarak hizmet vermiştir. Harvard Üniversitesi’nde “Art and Practice of Leadership Development” programını bitirmiş bir liderlik eğitimcisidir.Karlı; “Öğrenme Yoldaşlığı”nı kavramsallaştırmış ve kişisel ve mesleki gelişim alanında kullanılmaya başlanmasını sağlamıştır. 21. yüzyılın birlikte öğrenme ve gelişme felsefesini yansıtan en önemli kavramsal yaklaşımlardan biri haline gelmiştir. 2021 yılında Türkiyenin İlk Dijital Öğrenme Pazaryeri olan Legonimbus’u kuran Karlı, mesleki gelişim programlarının tasarlanması ve sunumu konusunda ulusal ve uluslar arası düzeyde önemli bir deneyime sahiptir.

Mehmet Toprak

Kayropraktik Uzmanı
Uzman Fizyoterapist ve Kayropraktik Uzmanı Mehmet Toprak, İstanbul Bilim Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Yüksek Lisansını tamamlamıştır.Kayropraktik biliminin ülkemizde akademik düzeyde eğitiminin başlatılmasının öncülerinden olmuştur. Kurucularından biri olduğu Bahçeşehir Üniversitesi Kayropraktik Bölümünde ikinci Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra aynı programın koordinatörlüğü görevini üstlenerek ülkemizde en genç yaşta bir yüksek lisans programının kurulması ve yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. Türkiye’de ve dünyada (bilinen) üç farklı alan ile birlikte akademik doktora eğitimi almakta olan tek uzmandır. Ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde akademik çalışmaları yayınlanmaktadır. Ayrıca @kayropraktik kullanıcı adı ile 1 milyonu aşkın insana ulaşarak omurga sağlığı hakkında farkındalığını arttıracak sosyal medya içerikleri de üretmektedir.

Nardane Kuşçu

Girişimci
1954 yılında Türkiye'de doğayla iç içe, önemli kadın rol model olmuş kadın çiftçiler arasında dünyaya geldi. 25 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra (1996 yılında emekli oldu) eğitimler, bireysel veya kurumsal danışmanlıklar vererek çalışma hayatına devam etti. 2002 yılında özellikle çocuklara, ailelere ve kurumlara eğitim ve danışmanlık vermek amacıyla Nar NLP'yi kurdu. Daha sonra Nar Eğitim ve Danışmanlık şirketini, 2007 yılında tüm aile bireylerinin desteği ve katılımıyla da Narköy Organik Tarım Çiftliği, Ekolojik Otel ve Eğitim Merkezi'ni kurdu. Narköy ekosistem ilkelerine uygun, doğayla uyumlu bir tesis olarak kadın çiftçiliği esas alınarak minimum karbon ve su ayak izi yaratma temelleri üzerine kurulmuştur. Nardane Kuşçu 2007 yılından bu yana kamu,okullar, ve bireylerle aktif olarak çalışmakta, danışmanlık vermeye ve organik tarım teknikleri vb. konularda bilgilerini paylaşmaya devam etmektedir. Kadın girişimci olarak birçok konferansa katılmış ve ödüller almıştır.

Organizing team

Eda
Hadzhaoglu

Dublin, Ireland
Organizer

Çağla
Altak

Co-organizer
  • Pelin Horoz
    Curation