GündoğduKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Before / After

This event occurred on
May 14, 2022
Seyhan, Adana
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

01BurdaPGM
Ahmet Remzi Yüreğir, Mahallesi, Erdal Acet Cd. No:1, 01130
Seyhan, Adana, 01130
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ADEM AKSOY

İNFLUENCER
Instagram influencer’ı (fenomeni) ve tam zamanlı bir gezgin olan Adem Aksoy, 1982 yılında Amsterdam’da doğdu. De Trekvogels okulunda başlayan eğitim hayatı, University of Amsterdam’da devam etti. Ana dili Flemenkçe ve İngilizce olan Aksoy, Türkçe’yi 3. dil olarak sonradan öğrendi. Amsterdam merkezli dijital medya ajansı sahibi olan Aksoy’un ajansı, bir dönem Amsterdam’da yapılan sıralamada Google ADS Top 50 listesinde yer aldı. Adem Aksoy’un Amsterdam’daki ajansı faaliyetlerine devam ediyor. Uçak kullanmadan çıktığı uzun dünya turunun ardından, 2016 yılında Türkiye’de yaşama kararı alarak Türkiye’ye yerleşti. Aksoy, oteller için Instagram’da aylık düzenli sosyal medya içeriği üretme hizmetini başlatan ve geliştiren ilk influencer’dır. Gezmeyi, keşfetmeyi seven Adem Aksoy, sahibi olduğu @adamaxoi hesabını kendine has çekim teknikleriyle ilgi çekici hale getirmeyi başarmıştır.

ALPEREN BİLGİLİ

DOĞA VE YABAN HAYATI FOTOĞRAFÇISI
21 Haziran 1983'te Hatay'da doğdu. Çukurova Anadolu Teknik Lisesi, Elektronik bölümünden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Elektronik Bölümü’nü kazandı fakat devam etmedi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme ve Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Çeşitli yerlerde Mağaza Müdürü, Satış Danışmanı, Finansal Danışman, Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Şu anda çalışma hayatına kendisine ait olan Project A şirketinde devam etmektedir. Lise yıllarında ve sonrasında basketbol ve müzikle ilgilendi. Uzun süre Adana’da yerel bir müzik grubu olan Down To Earth grubunun bas gitaristliğini yaptı ve ardından profesyonel Dj olarak çalıştı. Cep telefonuyla amatörce başladığı doğa fotoğrafları çekme macerası bir tutkuya dönüştü. Yıllar içerisinde kendisini doğaya, doğanın ve türlerin korunmasına adayan Bilgili, sosyal medya hesabında, bu amaç doğrultusunda fotoğrafçılık çalışmalarına devam ediyor.

BUKET ÇÜRÜK

DİYETİSYEN
Buket Çürük 1994 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğmuştur. 2016 yılında İstanbul - Haliç Üniversitesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olduktan sonra 2017 yılında İngiltere kökenli City & Guilds tarafından sağlanan akreditasyon ile MSA ( Mutfak Sanatları Akademisi ), Profesyonel Aşçılık alanında eğitim görmüştür. Bu eğitimini takiben uluslararası oteller zinciri olan Mövenpick Levent Otellerinde İtalyan mutfağı üzerinde tecrübe edinmiştir. Sonrasında kendi muayenehanesini açmak üzere Adana’ya dönüş yapmıştır. Dört yılı başarıyla geride bıraktıktan sonra beslenme danışmanlığının yanı sıra tutkuyla hayalini kurduğu mutfağını açmış ve bölgenin ilk kişiye özel sağlıklı beslenme hizmetini sağlamaktadır. Bunun yanında akademik olarak Okan Üniversitesi, Gastronomi yüksek lisans tahsiline devam etmektedir.

ERGİN KOLUMAN

YİNKADER BAŞKANI
Adana Çalışma ve İş Kurumunda " İş ve Meslek Danışmanı " olarak çalışmaktadır. Profesyonel iş hayatının tamamında; işveren temsilcileri ile ilişkileri yönetmekte, düzenlenen İstihdam Fuarları , Kariyer Günleri, İnsan Kaynakları Zirveleri ve diğer yerel ve ulusal projelerde aktif görev almaktadır. 26 Ekim 2017'de bölgedeki şirketlerin insan kaynakları profesyonelleri ile Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneğinin Kuruculuğunu üstlenenler arasında yer almıştır. Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği YİNKADER'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 2018/Mayıs-2019/Mayıs arasında " Kariyer Koçum İK " sosyal sorumluluk projesinin fikrini ortaya atmış ve yürütücülüğünü üstlenmiştir. 2020 ve 2021 yıllarında "İnsan Kaynakları Yetiştirme Programı" sosyal sorumluluk projesi ile YİNKADER'in geleceğini inşaa edeceğini düşündüğü projeyi yürütmüştür. 2022 yılında düzenlenen Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı yürütme kurulu ve işverenlerin katılımı ile organizasyonel süreçlerde görevlendirilmiştir.

ERGÜN ÖZFIRINCI

TİYATRO OYUNCUSU
1975 yılında Adana'da doğdu.. 1993'te Adana Anafartalar Lisesinden mezun oldu. 2004 yılında, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda oyuncu olarak göreve başladı, Ergün Özfırıncı oyuncu ve eğitmen olarak görevine devam etmektedir. Yerel radyo ve televizyonlarda program yapmanın yanında dizi film ve sinema oyunculuğu da yapmaktadır. Kısa Film çekiyor. Tek kişilik oyunlar yazıp, sahnelemektedir.

MASİS ARAM GÖZBEK

MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesi Kurucu Şefi ve Genel Sanat Yönetmeni
1987 İstanbul doğumlu. Kurucusu olduğu Boğaziçi Caz Korosu'yla dünyanın en prestijli festivallerine davet edildi ve iki Dünya Şampiyonluğu dahil birçok uluslararası ödül kazandı. ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Letonya, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovenya gibi ülkelerde yarışma, festival ve ustalık sınıflarına katıldı. Dekoor Close Harmony ve İsviçre Gençlik Korosu gibi dünyaca ünlü korolarla atölye ve konserler gerçekleştirdi. 19. TOYP 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' Ödülü, 35. Uluslararası Koro Yarışması’nda 'Genç Şef Özel Ödülü’, YTÜ Rektörlük Özel Ödülü ve 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde Yılın Girişimcisi ödülünü aldı. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali'ne Türkiye’den ilk jüri üyesi, Avrupa Gençlik Koroları Festivali’ne konuk şef ve International May Choir Competition Varna’ya jüri üyesi olarak davet edildi. Hong Kong’da düzenlenen Dünya Koro Şefliği Yarışması’na davet edilen 12 finalistten biri oldu.

MELTEM YAMANYILMAZ

PSİKOLOJİK DANIŞMAN / PSİKOTERAPİST
Meltem YAMANYILMAZ-Psikolojik Danışman/Psikoterapist 1977 Adana doğumlu Meltem Yamanyılmaz ilk orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünü bitirmiştir. Üniversite eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra New York Üniversitesinden Çocuk Psikolojisi eğitimi almıştır. NYU’da eğitimi devam ederken Nursery School’da çalışmıştır. Türkiye’ye döndükten sonra çeşitli özel okullarda ve devlet okulunda çalışmıştır. Son olarak 9 yıl Özel Tarsus SEV Okullarında Psikolojik Danışman ve Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2005-2008 yılları arasında Çağdaş Drama Derneğinden eğitim alarak Yaratıcı Drama Eğitmeni olmuştur. 2008-2011 yılları arasında aldığı eğitimler sonucu Almanya Weinheim Aile Terapileri Enstitüsünden Psikoterapist ünvanını almıştır. 2021 yılında ACT(Kabul ve Kararlılık Terapisi) eğitimi alarak ACT Terapisti olmuştur. Yine 2021 yılında aldığı Sistemik Oyun Terapisi eğitimi sonucu Oyun Terapisti olmuştur.

MELTEM YAŞAR

SAFARİ REHBERİ / YAZAR / FOTOĞRAFÇI / ÇEVİRMEN
Adana'da doğdu. Adana Anadolu Lisesi'nden sonra ODTÜ İİBF Kamu Yönetimi Bölümünde okudu. British Council’den burs alarak Galler Üniversitesinde master yaptı. Pamukbank’ta mali kontrol, Boyner Holding’te bütçe ve MIS, Turkcell'de Stratejik Planlama Bölümü’nde çalıştı. “Ticari Bankalarda Fon Maliyeti Hesaplama Yöntemleri” adlı kitabı Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlandı. 2015'te safari yapmak için gittiği Uganda'ya yerleşti. Uganda'da uluslararası firmalara finans konusunda danışmanlık yaptı. 12 yıl yaşadığı Uganda'da ve İstanbul'da fotoğraf sergileri oldu. Afrika'da yerleşik ilk ve tek Türk safari rehberi oldu. Türkiye'den Afrika'ya uzanan anılarını yazdığı ilk kitabı “Pigmelerle Dans” Temmuz 2017'de anı ve fotoğraflarını yayınladığı “Karanlık Kıtadan Yüzler” 2018'de yayınlandı. Halen Olimpos, Antalya, Türkiye’de yaşayıp Uganda ve bazı diğer Afrika ülkelerine safariler düzenliyor. Bunların yanında çevirmenlik de yapıyor.

NAZİFE BİLGİN HAZAR

RESSAM
1962'de Mersin'de doğdu. Evli, iki çocuk annesi. 2011 yılında Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandı. 2015 yılında mezun oldu. 2015 ve 2017 senelerinde kişisel sergilerini gerçekleştirdi. İlk duvar çalışmalarına 2014 yılında başladı. Belediye ile birlikte uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projesi ile binaların dış cephelerine ünlü ressamların eserlerini resmediyor.

NEJAT NARLI

PROFESÖR DOKTOR
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda 1997 tarihinde Yrd Doçent, 2000’de Doçent olduktan sonra 2001’de Amerika Birleşik Devletleri St Louis Universitesi Tıp Fakültesi’nde Yenidoğan ünitesinde çalıştı. 2006’da Profesör oldu. Çukurova Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenim Programı Yürütme Kurulu, Tıp Fakültesi Tıp Eğitim Konseyi üyeliği gibi eğitim çalışmaları yanı sıra, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimliğinde çalıştı, bunun yanı sıra, Strateji Geliştirme Kurulu, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu ve Üyelikleri gibi idari görevlerde bulundu. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış birçok bilimsel araştırması bulunmaktadır. Ayrıca kitap editörlüğü ve dergi editörlüğü dışında birçok bilimsel dergide danışma kurulu üyeliği yapmaktadır. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Neonatoloji Bilim Dalı öğretim üyesi olup, Özel Adana Metro Hastanesi’nde Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri sorumlusudur.

SİNAN AYYILDIZ

AKADEMİSYEN
1980 yılında Ankara’da doğdu. Aslen Ordu-Ünye’lidir. İTÜ Kimya Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümünde tamamladı. 2018 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'ndeki doktora eğitimini "Saz (Bağlama) İcrasında Parmak Vurma Tekniği Kullanarak Ezgi Kalıplarını Üretme Yöntemleri" isimli tezi ile tamamlayarak Doktor ünvanı almaya hak kazandı. 2002-2006 yılları arasında Erol Parlak‘tan ileri bağlama çalım teknikleri dersleri almaya başladı. 2003 yılında Dörttelli Bağlama Grubu'nu kurdu. Grubun düzenlemelerini üstlendi. Bu grupla birlikte pek çok konsere, radyo ve televizyon programına konuk oldu. 2006 yılında geçici bir süre Erol Parlak Bağlama Beşlisi bünyesine katıldı. Bu grupla yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. Bu dönemden sonra pek çok albümde, dizi, film ve reklam müziklerinde müzik yönetmeni, aranjör ve icracı olarak bulundu.

TOLGAHAN ÇOĞULU

AKADEMİSYEN
Yüksek Lisans ve doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nde (MİAM) tamamladı. ‘Bağlama Tekniklerinin Klasik Gitar İcrasına Uyarlanması’ başlıklı doktora tezi 2011 yılında Almanya’da VDM Publishing tarafından yayınlandı. 2008 yılında ‘Ayarlanabilir Mikrotonal Gitar’ı tasarladı. 2012 yılında Atlas adını verdiği CD, Kalan Müzik tarafından basıldı. Mikrotonal gitar için 41 besteci eser yazdı. Mikrotonal gitar ile 34 ülkede konser ve seminer verdi. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda 2013 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör oldu. 2014 yılında Georgia Tech Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Margaret Guthman Müzik Enstrumanları Yarışması’nda birincilik ödülü ve 5 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde “Özel Ödül” aldı. 2015 yılı Haziran ayında Sinan Cem Eroğlu ile kurdukları Mikrotonal Gitar Duo’nun CD’si Kalan Müzik tarafından yayınlandı. 2014 yılında İTÜ’de dünyanın ilk mikrotonal gitar bölümünü kurdu.

ZAFER AKSUNGUR

UZMAN FİZYOTERAPİST
Uzm. Fzt. Zafer Aksungur, Abant İzzet Baysal Üniversitesi SBF – FTR (2000 – 2005) öğrencliği boyunca birçok akademik başarı ödülü ile lisans eğitimini tamamlanmıştır. Ayırca, alanında zihinsel engellilerle yaptığı çalışmalarla da ulusal ödüllere layık görülmüştür. 2006 yılından itibaren aktif olarak ortopedik manuel terapi hastalarını tedavi etmektedir. 2010 – 2016 yılları arasında Hands on Seminars (New York/ABD) özel eğitim merkezinde manuel terapi eğitimlerini tamamlamış, yine bu kurum bünyesinde yurt içi ve yurt dışında birçok eğitim vermiştir. 2015 yılından beri uluslararası geçerli manuel terapi kurslarında hoca olarak görev almaktadır. 2020 yılı içinde mentoru Ezdeşir Kemali ile beraber “Omurga’da Instabilite Değerlendirme ve Tedavi Yöntemleri” adlı 2 modülden oluşan eğitim hazırlamıştır. 14 Mayıs 2022 tarihinde TEDx Gündoğdu davetlisi olarak ilk Tedx Konuşmasını gerçekleştirmiştir. “Zafer Aksungur’la Postür” adlı TV programı TV 100’de yayın hayatına başlamıştır.

Organizing team

Hüsnü
Arda

Adana, Turkey
Organizer