KoçSchool
x = independently organized TED event

Theme: Out Loud

This event occurred on
May 28, 2020
4:00pm - 7:00pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

With the theme "Out Loud", TEDxKoçSchool 2020 aimed at shedding light on stories that matter, yet are silenced and frowned upon. That said, there is a growing community who seem to realize that these systems of oppression and discrimination do not work and will not remain unchallenged. TEDxKoçSchool is a proud member of that community, hence the theme "Out Loud".

Koç School AD Hall
Koc Ozel Lisesi, Orhanlı Koyu
Cayirlar Mevkii
Istanbul, İstanbul, 34941
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koç­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Bıçak

Antalya’da danışanlarına aktif olarak hizmet veren Klinik Psikolog Ali Bıçak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünden 1997 yılında mezun olmuştur. Türkiye’nin önde gelen kurum ve kişilerinden çeşitli terapi eğitimleri alan Ali Bıçak, 2016 yılında Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Farklı eğitim ve kongrelerde yer alan Ali Bıçak; sınav kaygısı, planlı çalışma, motivasyon konularında öğrencilere profesyonel hizmet vermektedir. Ali Bıçak, 1997 - 2011 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli ilk ve orta dereceli okullarda Psikolojik Danışman olarak görev yapmıştır. Öğrencilere yönelik birçok projesi vardır. Bunlara ek olarak 2017’de, “kendi yaşamım, psikolojik ihtisasım, psikoterapi mesleği ile ilgili aldığım eğitimler, kendi terapi sürecim ve danışanlarımla edindiğim deneyimlerin bir ürünü” olarak tarif ettiği “Çevrimdışı İlişkiler” isimli kitabını yayımlamıştır.

Asude Altıntaş Güray

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işletme bölümünden mezun olan Güray, bu yıllarda Avrupa ve Hindistan'da sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak çalışmıştır. Mezuniyetinin ardından Stanford Üniversitesinde Sosyal Girişimcilik programına kabul almıştır. Çalışma hayatına daha önce de 3 yıl gönüllü olarak çalıştığı geleceğin liderlerini yetiştirmek için Türkiye’de kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Young Guru Academy’de (YGA) başlamıştır. 2017 yılında CNNTürk'te “Bilin Deneyin” adlı programı sunmuş olan Güray, 2016 yılında ise çocuklara bilimi sevdirmek adına ekibi ile birlikte Twin Bilim Setini üretmiştir. Öğretmenlerden gelen yoğun talep üzerine de bilim setlerini tüm ihtiyaç sahibi okullara ulaştırmak için “Bilim Seferberliği”ni başlatmıştır. Ekibi ile birlikte hayata geçirdikleri görme engelli teknolojileri bugüne kadar dünya çapında 10’un üzerinde ödül almıştır. Son 3 yıldır ise bilimsel bakış açısına sahip, özgüvenli gençler yetiştirmek için inovasyon projeleri geliştirmektedir.

Burcu Üzümcüler

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde yüksek lisans yapmış olan Burcu Üzümcüler, tezini ‘Türkiye’de toplumsal cinsiyet rolleri’ kapsamında hazırlamıştır. Özellikle insan odaklı çalışmalarına akademik alanda devam eden Üzümcüler Pozitif Psikoterapi, Aile ve evlilik danışmanlığı, Gottman Çift terapisi ,cinsel terapi ve mindfulness gibi birçok alanda eğitim almış ve ilgili alanlarda bilgi ve tecrübelerini yaygınlaştırmaktadır. Yerel yönetimlerde eşitlikçi politikaların uygulanmasına dair oluşturulan ‘Kadın Dostu kentler ‘ programı kapsamında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile çalışmış, yerel koordinatörlüğü yürütmüştür. Cinsiyet eşitsizliği alanında birçok sivil toplum kuruluşunun gönüllüsü olan Üzümcüler, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği kurucu üyesidir. 2012 derneğin kuruluşu itibariyle şiddet görmüş binlerce çocuk ve kadına hizmet verilmesinde yer almıştır.

Murat Yeşildere

Murat Yeşildere, 21 Mayıs 1969’da İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğini bitiren Yeşildere, Manchester Üniversitesi Bilim & Teknoloji Enstitüsünde İş Ekonomisi masterı yaptı. Kariyerine Fon Yönetimi ve Hazine sektöründe başlayan Yeşildere, GSD Holding ve GSD Yatırım Bankasında üst düzey yöneticilik görevleriyle kariyerine devam etti. 2000 yılından beri Egon Zehnder danışmanlık firmasında Kıdemli Ortak olarak görev yapmakta. Murat Yeşildere Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulunda, Bağımsız Kadın Direktörler platform ve Profesyonel İş Kadınlar Derneği’nin Danışma Kurulu’nda ve %30 Kulübü Türkiye yapılanmasının Yürütme Kurulunda görev almakta. Kendisi ayrıca cinsiyet eşitsizliğini konu alan “Eyvah CEO Doğuruyor!” kitabının yazarıdır.

Neptün Soyer

Neptün Soyer, 1966 yılında Balıkesir’de doğdu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun olan Soyer, 1988-1990 yıllarında İzmir Gümüldür’de Sultan Otel’de turizm sektöründe çalışmaya başladı. Seferihisar Sığacık Kaleiçi’nde kadınların evlerinin önünde satış yaparak istihdam edildiği ‘‘Sığacık Pazarı’’ projesinde öncülük ederek Seferihisar Belediyesi’yle ortak çalışan Soyer, 2010’da 7 ortakla kurduğu Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. ‘‘Gelecek Turizmde’’ projesiyle ‘‘Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı’’ adıyla bir lokanta kurdular. Seferihisar’ın dezavantajlı bölgesinde bulunan lokanta, bölgede yaşayan kadınların istihdamı ve çocuklarının da eğitim noktası oldu. Farklı STK ortakları ile lokantanın bir bölümünde anne çocuk eğitimi yapılıyor. KöyKoop İzmir Birliği 1971’den bu yana 104 kooperatif ortağı ve binlerce üretici ile “köylünün örgütlü gücü” olarak varlığını sürdürmektedir. Soyer, 2016’da İzmir Köy Koop Birliği’ne “ilk kadın başkan’’ seçildi.

Su Sonia Herring

Su Sonia Herring 1988 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ankara’da büyüyen Su Sonia Herring 7 yaşından itibaren dans ve müzik ile ilgilenmekte. Liseden mezun olduktan sonra 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Dilbilimi bölümünü kazandı ve bu alandan 2009 yılında mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra 2012 yılında internet alanında çalışmalar yapmaya başladı. 2013 yılında Dolapdere Big Gang’in vokali oldu. Daha sonra internet üzerinden çarpıcı konular yayınlayarak geniş bir hedef kitlesine sahip oldu. Su Sonia Herring Youtube üzerinden “321GO” isimli kanalda “Soramazsın” isimli video serisi ile izleyenlere keyifli ve gerçek bilgiler sunmaktadır.

Organizing team

Batuhan
Saridede

Istanbul, Turkey
Organizer

Esra
Turner

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Asya Ülger
    Production
  • Halil Cenker Camcı
    Curation
  • Senem Sözen
    Partnerships/Sponsorship