Youth@KYAL
x = independently organized TED event

Theme: Create Your Compass

This event occurred on
June 18, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi
Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Caddesi No:1, 34345 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34345
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­K­Y­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Beste Önal

Sports Trainer + Ambassador
12 yıllık yüzücülük ve milli takım kariyerine üniversite sınavı yüzünden ara verdi ve sonucunda işletme üzerine akademik kariyer yaptı. Londra’da da bunun üzerine yüksek lisans yaparak kariyerini devam ettirdi. 2012 yılında ise tekrar spor hayatına geri döndü. An itibariyle koşu ve yüzme alanında antrenörlük yapmaktadır. Nike ambassador’ıdır.

Deniz Dülgeroğlu

Copywriter + Podcast Host
Türk reklam yazarı ve podcast yayıncısı. 1986 yılında Karabük’te doğdu. Robert Kolej’de 7 sene yatılı okuduktan sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdi. Yeditepe Üniversitesi’nde Çene Cerrahisi alanında yaptığı doktorayı yarıda bırakarak reklam yazarı oldu. 2018 yılında Cannes Lions tarafından düzenlenen "See It Be It" programına seçilen ilk Türk kadını oldu. “Merdiven Altı Terapi” isimli podcast yayınının sunucusudur.

Emre Kurtoğlu

Retail-FMCG
Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Emre Kurtoğlu, 1998 yılında ise Galataray Üniversitesi İşletme Bölümü’nden derece ile mezun oldu. 2013 yılında ise London Business School’un yöneticilere yönelik sunulan Pazar Yönetim Stratejileri(Market Driving Strategies) programına katıldı. Emre Kurtoğlu kariyerine Danone Süt Grubu’nda Satış Geliştirme ve Ticari Pazarlama Uzmanı olarak başladı. Emre Kurtoğlu 2009-2015 yılları arasında çalıştığı Kimberly Clark Türkiye - Kağıt Ürünleri’nde ise önce Ticari Pazarlama Grup Müdürü olarak görev yaptı. 2015 yılında Mavi’de Chief E-Commerce Officer’ı ( E-Ticaret’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) olarak göreve başladı ve markanın Türkiye, ABD, Kanada ve Almanya e-ticaret faaliyetlerinin tamamından sorumlu oldu. Emre Kurtoğlu Ekim 2018 itibarıyla Terra Pizza’nın CEO’luğunu yaptıktan sonra uluslararası şirketlere yönetim danışmanlığı yaparak kariyerine devam ediyor.

İpek Gökdel

Communication consultant+Author
İpek Gökdel graduated from Galatasaray High School and Boğaziçi University, and continued her education in communication in UK. At the same time, she started to work in Saatchi & Saatchi London. After working in advertisement sector for many years, she founded her own production company in 2002. İpek Gökdel has created several television projects for national TV channels as a producer, storyteller and content creator. Her first novel inspired the first Turkish Netflix Original. Gökdel lives in Istanbul, working as a communication consultant and writing novels.

Şebnem Özdemir

Lecturer
Şebnem Özdemir Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümünden lisans derecesini almıştır. Biri Matematik Eğitimi diğeri Enformatik alanında olmak üzere İstanbul Üniversitesi’nde iki yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Enformatik Anabilim Dalı’ndan almıştır. 2019 yılında ise Massachusetts Institute of Technology (MIT) Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarında (Computer Science and Artificial Intelligence Lab- CSAIL) araştırma işbirlikçisi (research colloborator) olarak çalışmıştır. Dr. Özdemir’in veri bilimi ve makine öğrenmesi odaklı ulusal ve uluslararası platformlarda yayınlanmış pek çok kitap bölümü, makale çalışması ve patentleri bulunmaktadır. Dr. Özdemir, yapay zeka tabanlı ürün geliştirme odaklı yurt içi ve yurtdışı hizmet veren firmalarla işbirliklerine sahip olup danışmanlıklar vermektedir.

Organizing team

Ece
Apaydın

Organizer

Yağız
Kocabal

Co-organizer
  • Berk Efe Benli
    Post production
  • Beyza ERDOL
    Operations
  • Gül Peri Candan Aksan
    Curation
  • GuleFatima Kashif
    Operations
  • İLKNUR MÜLAZIMOĞLU
    Curation
  • Rauf Yiğit Yalçın
    Production
  • Yaren Mesci
    Marketing/Communications