PTE
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 15, 2021
Pécs, Baranya
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxPTE
Rákóczi street 80.
2nd floor, AULA
Pécs, Baranya, 7622
Hungary
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­P­T­E events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Barnabás Ács

Dr. Ács Barnabás a Refinitiv Fenntartható Pénzügyi Üzletágának Globális Piacépítési Igazgatója. A fenntartható működés és innovatív befektetések híve. Meggyőződése, hogy az adatok, a pénzügyi termékek és a technológia intelligens kombinációja képesek a körkörös gazdasági termelést megteremteni. Fókuszterülete a klímaváltozás és annak hatásai. Marketing és Piackutatás diplomát a Letterkenny Institute of Technology-n, Kisvállalati Pénzügy és Tanácsadás Diplomát a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerzett. A Statisztika és Ökonometia doktora.

Krisztina Schweigert-Kisida

Schweigert-Kisida Krisztina művelődésmenedzser és közgazdász. Könyvkiadással és bormarketinggel kezdte karrierjét, majd a lakberendezés felé fordult, és immár 10 éve az IKEA családjának meghatározó tagja, sales expert. Nemcsak a hazai, de cseh, szlovák és osztrák áruházak újratervezésében is részt vett, így ha valamelyikben „eltéved” valaki, de végül csupa olyan termékkel érkezik meg a kasszához, amiről addig nem is sejtette, hogy régóta vágyott rá – az többek között az ő munkájának az elismerése. Második gyermeke születéséig regionális sales leader volt, jelenleg az IKEA for Business magyarországi üzletág vállalati ügyfelekkel foglalkozó business leader-e. A saját szemén kívül mindig szerette másokéval is látni a világot, személyes kedvenc üzleti játszótere a customer behaviour & exceptional customer experience.

Péter Müller

Müller Péter egészségügyi technológiai területen tevékenykedik régiós kereskedelmi vezetőként és a Budapesti Közlekedési Központ Igazgatóságának tagja. Stratégiai kontrollinggal, árazási modellek kifejlesztésével, telekommunikációs üzleti tervezéssel, szolgáltatóközpont építéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozott. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, ahol több, korabeli hallgatói szerveződés, kezdeményezés vezetője volt. Előadása egy olyan szervezetépítési kihívásról szól, melyet majdnem mindenki megvalósíthatatlannak tart.

Zoltán Varga

Zsolt Czigler

Czigler Zsolt, 30 éves, a VIMAGE applikáció kitalálója és a cég vezetője. Egy Pécs melletti faluban nőtt fel, szüleivel és húgával. Először Budapesten tanult a Műszaki Egyetemen, de innen 2 év után kirúgták. Végül Pécsett szerzett közgazdász diplomát, marketing szakon, majd egy rövid munkaviszony után saját vállalkozásba kezdett. Ugyan a kezdetektől digitális termékeket szeretett volna készíteni, de tőke híján eleinte marketinges és grafikai munkákat vállalt cégeknek. Ebben az időszakban pattant ki a fejéből egy mobil applikációnak az ötlete, amellyel fotókat mozgó elemekkel lehet életre kelteni. A projektet a testvérével, unokatestvérével és néhány barátjával kezdte megvalósítani, immáron 4 éve. A VIMAGE app-ot azóta több, mint 6 millióan töltötték le az áruházakból, a Google és a Huawei pedig az év alkalmazásának is választotta.

Organizing team

Virgínia
Balogh

Pécs, Hungary
Organizer