LycéeSaintBenoit
x = independently organized TED event

Theme: 0'I 1 YAP

This event occurred on
June 12, 2021
Istanbul, İstanbul
Turkey

0’I 1 YAP bizler için ne ifade ediyor? Kimimiz için bu iki kelime sadece matematiksel anlamda bir sayı, kimileri için ise bir süreci ifade ediyor olabilir. Matematiksel anlamda düşünenler bir toplama işlemi olarak, bu kavramı biraz daha derinde arayanlar bir süreç olarak görebiliyor. Bizler de 0 ve 1’i bir sayıdan daha fazlası olarak görenlerdeniz. Hayata aslında hepimiz 0’dan başlarız; hiçbir şey bilmeden tecrübe etmeden. İlk olarak istemeye başlarız, bağlılık ve tutkular gelişir. Tabii ki 0’ken çalışmaya devam etmek zordur. Herkes kendine hedefler koyar, işte bu hedefler bazılarımız için 1’i ifade etmektedir. Ama 1’in sadece bir hedef olmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. 0’ı 1 yapmak aslında bir süreç. Bazılarımız için 1 hedefe ulaşmak, bazılarımız için başlamak. Ama en sonunda bir adım atmak, olduğumuz yerde saymamak 0’ı 1 yapmak. Etrafımızda olup bitenleri anlayarak farkındalık kazanmak, kendimizi zenginleştirmek için çabalamak ve bu yolda fark yaratmak. Sizlerde bizlerle fark yaratmak, 0’ı 1 yapmak ister misiniz?

Saint Benoit French High School
Saint Benoît Fransız Lisesi Kemeraltı Caddesi No: 11 34425 Karaköy - İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34425
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Lycée­Saint­Benoit events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aynur Uludağ

Student
Saint Benoit Lisesinde 10. sınıf öğrencisi, 17 yaşında. 6 yaşından beri dans ediyor, yaklaşık 4 yıldır keman çalıyor. Tiyatro, doğa, gastronomi ve seyahat alanlarına ilgi duyuyor. Hayatındaki en büyük hedefi kendi işini kurmak.

Duru Özbakır

Student
Saint Benoit Lisesinde 11. sınıf öğrencisi, 18 yaşında. 11 yıldır piyano çalıyor, tiyatro ile ilgileniyor, okul korosunda ve orkestrasında yer alıyor. Sanat, hayatında önemli bir yer tutuyor özellikle tiyatro ve bu dalda birçok oyunlara katılıyor, bu alandaki gelişmeleri sıkça takip ediyor. Hayatındaki en büyük amacı sevdiği işi yapmak ve bunu yaparken çok mutlu olmak.

Elif Dülger

Student
Saint Benoit Lisesinde 11. sınıf öğrencisi. Sosyal sorumluluk projelerinde etkin olarak yer alıyor. Aynı zamanda bir arkadaşı ile kurdukları sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti projelerini hayata geçiren bir topluluğun kurucu proje lideri. Hayatında tiyatro, piyano ve dans önemli bir yer tutuyor. Uzay ile ilgili bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor. Bu konu ile ilgili çeşitli eğitimler aldı ve konferanslara katılmaya devam ediyor. En büyük hayali bir gün uzayın derinliklerini keşfetmek.

Eren Sevilir

Student
Saint Benoit Lisesine 11. sınıf öğrencisi. Sosyal sorumluluk projelerinde etkin olarak yer alıyor. Aynı zamanda bir arkadaşı ile kurdukları sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti projelerini hayata geçiren bir topluluğun kurucu proje lideri. Bilim ve teknolojiye meraklı. Kodlama ve dijital vatandaşlık ile ilgili çeşitli eğitimler aldı. Seyahat etmeyi seviyor. Tiyatro, resim ve piyanoya meraklı. En büyük hayali dünyayı gezmek ve sürekli yeni şeyler öğrenmek.

Melike Dirikoç

Activist
İstanbul’da doğdu. Ortaokulu St Pulcherie Lisesi’nde; liseyi St Joseph Lisesi’nde tamamladı. Psikoloji lisans ve Medya & İletişim yüksek lisans bölümlerinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra kullanıcı deneyimi (UX) alanında araştırmacı olarak çalıştı. 2016 yılında hayvanlara yapılan sistematik şiddet ve baskıyı fark ettikten sonra tam zamanlı aktivizm yapmaya başladı. Farkındalık oluşturmak için Instagram ve Youtube’da içerikler oluşturmaya başladı. Şu anda Vegan Earth isimli sosyal medya hesaplarını yönetmektedir. Aynı zamanda veganizm, hayvan hakları, ekofeminizm, ekoloji gibi konularda online ve offline eğitimler vermektedir. Açık Radyo’da yayımlanan Türlerin Yaşam Hakkı programının eş yapımcısı ve sunucusudur. Aktivizm dışında oyunculuk ve metal müzikle ilgilenmektedir.

Meral Tosun

Academician
Galatasaray Üniversitesinde matematik profesörlüğü yapmaktadır. Marmara Üniversitesi, Fen-EdebiyatFakültesi, Matematik Bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını, Yıldız Teknik Üniversitesinde yapmıştır. Daha sonra Fransa'da doktorasını yapmıştır. C1 seviyesinde fransızca bilmektedir. Birçok proje ve tez üzerinde çalışmıştır ve çalışmaya devam etmektedir.

Murat Volkan Dülger

Academician / Lawyer
Murat Volkan Dülger, 1975 yılında İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden sırasıyla 2004 yılında “Türk Ceza Hukuku’nda Bilişim Suçları” konulu çalışması ile yüksek lisans derecesini, 2010 yılında “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanmasına İlişkin Suçlar ve Yaptırımlar” konulu doktora tezi ile hukuk doktoru unvanını almıştır. Dülger, “Ceza Muhakemesi Hukukunda Dışlama Kuralı ve Hukuka Aykırı Delillerin Uzak Etkisi (Zehirli Ağacın Meyvesi Öğretisi)” başlıklı çalışmasıyla yapmış olduğu başvuru neticesinde 2016 yılında Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku doçenti unvanını almıştır. Dülger halen İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku ile Bilişim Hukuku Anabilim Dallarında öğretim üyesi ve her iki anabilim dalının başkanı olarak görev yapmaktadır.

Organizing team

Tuğba
AKSEKİLİ

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • AYNUR ULUDAĞ
    Team member
  • Ayşe Çarkoğlu
    Team member
  • AYŞE GÜRKAN
    Team member
  • Batu Çakan
    Team member
  • DEFNE NAZLI GÜNER
    Team member
  • DURU UZEL
    Team member
  • Duru Özbakır
    Team member
  • Elif DÜLGER
    Team member
  • Eren Sevilir
    Team member
  • MERVE YÜKSEL
    Team member
  • ZEYNEP YILMAZ
    Team member