Denizli
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 7, 2021
Denizli, Denizli
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi
İncilipınar, 20150 Pamukkale/Denizli
Denizli, Denizli, 20150
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Denizli events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Avi Alkaş

Üniversitede öğrenim gördüğü yıllarda Eminönü Kürkçü Hamamı’nda çıraklık yaparak iş hayatına atılan Avi Alkaş daha sonra dil kursları ve ansiklopedi pazarlamacılığı yapan bir firmada çalışmaya başlamıştır. Çalışma azmi sayesinde tartı pazarlaması üzerine iş yapan bir firmanın genel müdürlüğüne ve yönetim kurulu üyeliğine yükselmiştir. Emlak danışmanlığı konusunda Türkiye’nin ilklerinden olan Avi Alkaş özellikle alışveriş merkezi ve perakende uzmanlığının Türkiye’deki ilk temsilcilerindendir. İlk olarak İstanbul’da yapılan ve Türkiye’deki ilk alışveriş merkezlerinden olan Akmerkez’de bu işe başlamış ve bugüne kadar onlarca başarılı projede yer almıştır. Emlak satış ve pazarlama alanında uzmanlık seviyesine ulaştıktan sonra Jones Lang LaSalle firmasının Türkiye’ye gelmesinde önemli pay sahibi olmuştur. Avi Alkaş 2007-2019 yılları arasında Jones Lang LaSalle Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Emlak ve AVM sektöründeki başarılı işlerinden dolayı tüm Türkiye tarafından tanınmaktadır. Yıllardır edindiği tecrübeler ile pazarlama konusunda uzmanlaşmış olan Avi Alkaş, özellikle AVM’lerde marka tanıtımı yapabilecek görevler için danışmanlık vermeye devam etmektedir.

Buse Naz Çakıroğlu

1996 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Buse Naz, yükseköğrenimini Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Şu an Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu olan Buse Naz, 2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya, Romanya'da düzenlenen 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda ise altın madalya kazandı. Spor hayatındaki başarılarına sürekli yenilerini ekleyen Buse Naz, 2019'da Rusya AIBA Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Eli Boks Turnuvası'nda ve Minsk 2019 Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı. Aynı yıl Madrid'de gerçekleşen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda şampiyon oldu ve şampiyonanın en iyi kadın boksörü seçildi. 2021'de Sırbistan'da düzenlenen 10. Nations Cup Uluslararası Boks Turnuvası'nda Gümüş madalya, Macaristan'da düzenlenen 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası'nda altın madalya elde etmeyi başardı. Buse Naz, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kota Müsabakaları’nda altın madalya kazandı ve Türkiye'nin organizasyon tarihindeki ilk boks altınını kazanarak olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksör oldu. Olimpiyatlarda seri başı olma hakkını elde eden Buse Naz, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda sinek siklette gümüş madalya kazanarak ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

Celal Şimşek

1964 Denizli doğumlu olan Celal Şimşek, 1982 yılında Denizli Lisesi’nden, 1986 yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı’nda “Burdur Müzesi’nde Bulunan MÖ 4. yy’a Ait Kırmızı Figürlü Seramikler” konulu Yüksek Lisans tezini hazırladı. Aynı enstitüde 1997 yılında “Hierapolis Güney Nekropolü” konulu doktora tezini verdi. 1997 yılında yardımcı doçent, 2002 yılında doçent, 2007 yılında profesör oldu. Sırasıyla önce Adıyaman Müzesi Müdürlüğü’nde, sonra Denizli Müzesi Müdürlüğü’nde uzman olarak çalıştı. 1997 yılı sonunda Pamukkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Arkeoloji Bölümünü kurdu. 2014 yılında Pamukkale Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de ilk Arkeoloji Enstitüsü’nü kurdu. Celal Şimşek hala arkeoloji bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmakta ve enstitü müdürlüğünü yürütmektedir. Güneydoğu Anadolu Projesi’nde (GAP) tescil çalışmaları yapan Celal Şimşek Kelenderis, Stratonikeia, Lagina kazılarına katıldı. Adıyaman ve Denizli müzelerinde birçok kurtarma kazıları yapmasının yanı sıra, Hierapolis Roma Hamamı ve Güney Nekropolü kazılarını yönetti. Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı uygulamalarında görev aldı. Denizli İli ve çevresinde birçok yüzey araştırması yaptı. 2002 yılında Denizli Müzesi Müdürlüğü ile başladığı Laodikeia Kazılarını, 2003 yılından bu yana bakanlar kurulu kararı ile yürütmektedir. Türkiye’de 12 ay üzerinden yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ilk kurumsal arkeolojinin yerleşmesini sağladı. Ulusal ve Uluslararası alanda yazılmış 100’ün üzerinde makale ve kitabının yanı sıra 100’ün üzerinde uluslararası ve ulusal nitelikli sempozyum, kongre ve konferansa katılmıştır. 2006 yılından itibaren Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda, 2011 yılından itibaren ise Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nda çalışmaktadır. 2004 yılında Denizli Rotary Kulübü’nün meslek ödülünü, 2007 Yılı Sunak Dergisi, Aydınlanma Onur ödülünü, 2021 yılında ise DGC (Denizli Gazeteciler Cemiyeti)’nin 50. Onur Ödülünü almıştır. 1985 yılında Selçuk Üniversitesi’nce hazırlanan fotoğraf sergisine, 1987 yılında I. Gaziantep Tarihi ve Kültürel Değerleri Sempozyumu fotoğraf sergisine ve 1999 yılında I. Babadağ Sempozyumu’nda, Tarihte ve Günümüzde Babadağ fotoğraf sergisine katılmıştır.

Deniz Şimşek

Turgut Özal Anadolu Lisesi'nden mezun olan Dr. Deniz Şimşek, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini de başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı aldı. İhtisasını ise Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda tamamladı ve Psikiyatri Uzmanı oldu. Son yıllarda bilimsel çalışmaların yoğunlaştığı bağırsak-psikoloji, bağırsak-fizyoloji, fonksiyonel biyokimya ve epigenetik alanlarında eğitimler aldı. Hastalara yaklaşımda psikodinamik faktörlerin ve ruhsal sistemin odakta olduğu; bağırsaklar, beslenme, sindirim, metabolizma, hormonal denge, metilasyon, bağışıklık, inflamasyon gibi ana kök sistemleri ve birbirleriyle ilişkilerini baz alacak şekilde bütüncül bir yaklaşımı benimserken bu konulara ilişkin konferans, sempozyum ve eğitimlerde birçok kez sunum yaptı. Tüm bu birikimlerini ve binlerce iyileşme öyküsünden elde ettiği deneyimlerini Birim adlı eseri aracılığıyla okuyucularıyla buluşturan Dr. Deniz Şimşek, danışmanlık hizmetini kurmuş olduğu Birim ekibiyle birlikte İstanbul ofisinde sürdürmektedir.

Elif Çetin

Loud and Proud Company’nin kurucu ortağı Elif Çetin, organizasyonlara Strateji, İnovasyon, Tasarım, Marka ve Pazarlama alanlarında danışmanlık hizmeti vermektedir. 10 yılı aşkın süredir FMCG, perakende, alkol, sağlık, teknoloji gibi birbirinden farklı 16 sektörden 70’den fazla yerli ve global marka ile çalışmalar gerçekleştirmiştir. Çalışmalarında organizasyonları zenginleştirecek temel fırsatları tasarlamayı amaç edinerek, şirketlerin güncel bir iş modeline sahip, kazanan ve şekillenebilen yapılar olmasına odaklanır. Bu amacı desteklemek adına sunduğu ürün ve hizmetlerin dışında aynı zamanda düşünce liderliği makaleleri yazmaktadır. “Hear This” isimli bir podcast programının yapımcısı ve sunucusudur. “Loud News” isimli dünyanın 26 ülkesinde okunan trend ve inovasyon haber kürasyonunun baş editörüdür. Girişimcilik merkezlerinde ve global düzeyde gerçekleştirilen hackhaton’larda girişimcilere mentorluk desteği ve ilgili kurumlara da eğitim hizmeti vermektedir. Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında hafta içi her gün dünyadan haberleri paylaştığı bir bölümü vardır. Soru sormayı, üretmeyi, kültürleri tanımayı, öğrenmeyi sever. Yaratıcılık, cesaret, yetenek ve vizyon bir araya geldiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu düşünür ve çalıştığı tüm kurumları bu alanlarda destekler.

Kubilay Tunçer

Liseyi ABD'de bitirdikten sonra ODTÜ'de psikoloji lisansı ve bilim felsefesi yüksek lisansı yaptı. Bilgi Üniversitesi'nde kültürel incelemeler dalında ikinci bir yüksek lisans bitirdi. Bilgi Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nde senaryo, kültür ve iş yönetiminde kaos idaresi (MBA) dersleri veren Kubilay Tunçer; kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını geniş bir yelpazede sürdürmektedir. Kubilay Tunçer sihirbazlık alanında 2009 yılında Merlin Ödülü sahibi oldu ve dünyada yılın en iyi kabare sihirbazı seçildi. 2017’de ise Uluslararası Belgrad Festivali'nde birincilik ödülü kazandı. Prof. Metin And'ın öğrencisi olan Kubilay Tunçer, Las Vegas başta olmak üzere birçok dünya şehrinde gösteriler yaptı. Türkiye'de uzun soluklu turneler gerçekleştirdi. ATV'de yaptığı Hokus Pokus Şov'la dünya sihirbazlarını programında ağırladı. Devlet tiyatrosu ve operada birçok prodüksiyonda görsel efekt danışmanlığı yapan Kubilay Tunçer, İstanbul Magic Festival’in kurucusudur. Herkes Sihirbaz Olacak ve Sihirbaz Lider adlı iki kitabı vardır. 2009 AFİFE En İyi Oyun Yazarı ödülünü alan Tunçer'in televizyon, sinema ve tiyatroda birçok eseri hayata geçti. Lale Mansur'la yaptığı Olağan Mucizeler adlı oyunu Edinburgh ve Londra'da İngilizce oynayan ilk Türk kumpanyası oldu. Harvard Üniversitesi bursuyla yazdığı CARDENIO yine aynı üniversite tarafından repertuara alındı. Susam Sokağı gibi unutulmaz klasiklerin yanı sıra Gümüş, El Gibi, Maçolar, Mert'le Gert gibi birçok televizyon dizisinin senaristiğini yaptı. Altın Portakal ödüllü Mutluluk filminin de senaristidir. Hüsn-ü Aşka Dair ve Barbaros balelerinin (devlet opera ve balesi) metin yazarıdır. Tiyatro, televizyon ve sinemada sayısız performansı bulunan Kubilay Tunçer, Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmi başta olmak üzere 10'dan fazla filmde ve 20 civarında televizyon dizisinde çeşitli karakterler canlandırdı. Türkiye’de ve yurt dışında gösteri, konferans, eğitim ve danışmanlık çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Murat Germen

Murat Germen fotoğrafı bir ifade, araştırma aracı olarak kullanan, İstanbul ve Londra’da yaşayan 1965 doğumlu bir sanatçı, eğitimci ve arşivcidir. Fulbright burslusu olarak gittiği Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) mimarlık yüksek lisans derecesini Amerikan Mimarlar Birliği (AIA) Altın Madalyası ile aldı. Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde fotoğraf, sanat ve yeni medya dersleri vermektedir. Eserlerinde; aşırı kentleşme ve soylulaştırmanın etkileri, mülkiyet ve mülksüzleştirme, emperyalizmin yeni biçimi ile aygıt yöntemleri, katılımcı vatandaşlık, kent hakları, yerel kültürlerin sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat, iklim değişikliği, küresel ısınma ve su hakları gibi konulara odaklanıyor. Fotoğraf, mimarlık, planlama, yeni medya ve sanat konularında birçok basılı ve çevrimiçi yayını olan Germen, uluslararası platformda onlarca konferansa davet aldı ve dünyanın birçok sergisinde eserleri sergilenen sanatçının eserlerine ait çok sayıda basımı, yurt içi ve yurt dışındaki kişisel koleksiyonlara, dünyaca ünlü müzelere ve kuruluşlara dahil edildi.

Selda Tokat

1970’de Denizli’nin Güney ilçesinde doğup, şarap şişeleri biriktirmek ve cibrelerden şato yapmak gibi hobilerle büyüyen Selda Tokat; ilkokul eğitimini de yine Güney’de tamamladı. Eğitimine henüz 10 yaşında İzmir’de yatılı okuyarak devam etti ve Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Gıda sektöründe dünyanın önde gelen markalarından Unilever Ankara’da 4 yıl, Unilever İstanbul’da ise 1 yıl çalıştıktan sonra 1999 yılında aile şirketi olan Pamukkale Şarapları Yönetim Kurulu’nda göreve başladı. 2004’de kızı Su’yu dünyaya getiren Selda Tokat; psikoloji ile ilgilenmeye başladı ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. “İyi yemek, iyi şarap” mottosuyla hobilerine yön veren Selda Tokat; şu an Pamukkale Şarapları Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görevini sürdürmektedir.

Organizing team

esra
kasapoğlu ünlü

Denizli, Turkey
Organizer

şeref
arpacı

Co-organizer