Ankara
x = independently organized TED event

Theme: UNKNOWN / BİLİNMEYEN

This event occurred on
October 23, 2022
Kecioren, Ankara
Turkey

Hayatımızda bilinmeyen neler var? Bilinmeyenin gücü tüm hayatımızı şekillendiriyor mu? Korkularımız, umutlarımız, arayışlarımız, acılarımız, mutluluklarımız vb. her şey bir zamanlar bizim için birer bilinmeyen değil miydi?

TEDxAnkara
Şenyuva, Kuzey Ankara 9. Etap 9 E
Kecioren, Ankara, 06300
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ankara events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Acar BALTAŞ

Psikolog
Prof. Dr. Acar Baltaş, Türkiye’de geniş kitlelere, psikolojinin insan ihtiyaçları ve iş hayatının sorunları için bir çözüm olduğunu gösteren öncülerden biri oldu. Stres ve beden dili kavramlarını Prof. Dr. Zuhal Baltaş’la birlikte Türkiye’ye tanıttı. 1989 yılında yayınlanan “Üstün Başarı” kitabı öğrenmenin nöro-bilimsel temelleri ile öğrencilerin ihtiyaçları arasında köprü kuran ilk çalışma oldu.

Cem Balçıkanlı

Akademisyen
1980 yılında İstanbul’da doğan Cem Balçıkanlı, 2013’te doçent, 2019’da da profesör unvanlarını aldı. Okul öncesi çocuklara yönelik hazırlanan eğitim içerikli bir dergide “Funglish” isimli eki hazırlayan Balçıkanlı’nın “50 Soruda Dil Öğrenme” isimli bir kitabı bulunmaktadır. Prof. Dr. Balçıkanlı’nın, Prof. Dr. Kemal Sinan Özmen ile hazırladığı ve “Çocuğum İngilizce Öğreniyor” isimli kitabı ise velilerin yabancı dil eğitim sürecindeki rolüne odaklanmaktadır. Prof. Dr. Balçıkanlı, bu konulara ilişkin çok sayıda konferans vermiştir. Son olarak “Yabancı Dil Perisi” isimli çocuk kitabı raflardaki yerini almıştır. 2011’den beri ESCI endeksinde taranan dil öğrenme ve öğretme odaklı bir derginin editörlüğünü sürdüren yazar, halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalında lisans ve lisans üstü dersler vermektedir.

Emine Fidan

Müzisyen
Çocukluk hayali olan müzik öğretmenliğini ikinci üniversitesi olarak bölüm birinciliğiyle bitiren Emine Fidan, bir yandan müzik öğretmenliği yaparak yeni nesil yetenekler yetiştirmekte, bir yandan da müzik tutkusunu dijital platformlarda sergilemektedir. Sosyal medyadaki serüvenine başladığı ilk andan itibaren sesi ve flütü ile sergilediği performanslar TikTok global ve TikTok Türkiye resmi hesaplarında paylaşılmaya uygun görüldü ve bu vesileyle milyonlarca izleyici ile tanışma imkanı buldu. Birçok konser ve etkinlikte yer alarak sosyal medyadaki başarısını hızla artıran Emine Fidan, ismini kısa süre içerisinde müzik platformlarında göreceğimiz başarılı müzisyenlerden birisidir.

Franziska Niehus

Traveler
Almanya doğumlu olan Franziska ilk yurt dışı seyahat deneyimini yaşadığı İstanbul’da, şehre hayran kalır. Bu gezi ve izlemiş olduğu Türk filmi Temmuz’da ile oluşan Türkiye ilgisi, pandemide dahi durmak bilmeyen bir tempoda şehirleri keşfetmeye yönelir. Sonrasında İstanbul’a almış olduğu tek yönlü bir bilet ile Türkiye yolculuğu başlar. Kendisini bir maceracı, youtube ve gönüllü olarak dünyayı dolaşan biri olarak tanımlayan Franziska, kendi elleriyle yaptığı bir evde ve internetsiz bir adada yaşamayı hayal ediyor. O zamana kadar ise neler olacağını ve hangi bilinmeyen yollardan geçeceğini tutkuyla bekliyor.

Hakan Özerol

Finans Uzmanı
Hakan Özerol, Ankara Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra ODTÜ’de Mühendislik Lisans ve İşletme Yüksek Lisans derecelerini aldı. Ardından Hacettepe Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Eğitim hayatına paralel olarak Fizibilite Mühendisliği, Sermaye Piyasaları Uzmanlığı, Finansman Müdürlüğü ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Pek çok üniversitede yarı zamanlı eğitmenlik yapan Özerol, 2000 yılından itibaretn de kurucusu olduğu eğitim şirketinde eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır. Yayımlanmış 6 kitabı bulunmaktadır.

Hakkı Alkan

Teknoloji Editörü
Türkiye’de teknoloji yayıncılığı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Hakkı Alkan, 1980 yılında Ankara’da doğdu. 2003’te Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Profesyonel iş hayatına bir teknoloji dergisinde editörlük yaparak başlayan Alkan, 2005 yılında ShiftDelete.Net’i kurdu. Burada 5 yıl çalıştıktan sonra başka bir dergide 1 yıl boyunca yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra kariyerine kurucusu olduğu ShiftDelete.Net ile devam etme kararı alan Hakkı Alkan, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek videolu teknoloji içerikleriyle sektörde adeta yeni bir çağ açtı. Yaptığı hamleler ile kısa süre içerisinde teknoloji yayıncılığının lider ismi haline gelen Hakkı Alkan, ShiftDelete.Net markasını globale açmaya hazırlanmakta olup, kurduğu ABD merkezli bir şirket ile İngilizce yayın yapmak için çalışmalara başlamış durumda.

Haluk Tatar

Yazar
Lisans eğitimini 2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği dalından yüksek lisans derecesini 2005 yılında tamamlanmıştır.E-Learning üzerine ve Mühendislik üzerine 2 ayrı şirkete sahiptir. 2019 yılında Zafer Sızlanarak Kazanılmaz isimli kişisel gelişim kitabını çıkartmıştır. 2007 yılından bugüne çeşitli üniversitelerde öğretmenlik yapmıştır.

Mehmet Özdemir

Enneagram Araştırmacısı
1979’da Kayseri’de dünyaya gelmiş olan Mehmet Özdemir, Acıbadem Üniversitesi’ nde psikoloji lisansını, Erciyes Üniversitesi’ de yüksek lisansını ve Abdullah Gül Üniversitesi’nde doktora çalışmasını yapmış bir bilim insanıdır. Hem yüksek lisansı hem de doktora çalışması en başarılı çalışma olarak ödüllendirilmiştir. 2008 yılından beri İtalya’dan Kore’ye kadar farklı ülkelerde bilimsel çalışmalar yapmış ve bunları dünyanın en prestijli dergilerinde yayınlamıştır. 2008’den beri kişilik yapıları üzerine 5 binden fazla kişiyle birebir görüşmeler yapmıştır. “Pratik Enneagram” ve “Konuşmadan Anlamak, Duyguların Beden Diline Yansıması” isimli 2 kitabın yazarıdır.

Samida (Damla-Yudum-Tamara Şahin)

Müzik Grubu
“Üç kız kardeş” anlamına gelen SAMİDA, müzisyen bir babanın kızları olan Damla,Yudum ve Tamara Şahin’in müzik yolculuğudur. Karadeniz’den Kafkasya’ya uzanan bir yelpazenin ezgilerini kimi zaman enstrümanlarıyla kimi zaman sesleriyle harmanlayıp müzikseverlere sunmayı amaçlamaktadır.Çok sesli/polifonik yapısıyla günden güne çalışmalarına yenilerini ekleyen bu heyecan dolu yolda ilerlemekte ve insanlara ilham verip onların ruhlarına dokunmayı amaçlamaktadır.

Tolga Akış

Dijital Ajans Kurucusu
Tolga Akış, üniversite için geldiği İstanbul’da erken yaşta çalışmaya başladı ve eş zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi. 2005’te Türkiye’de düzenlenen önemli festivallerde çalıştı. Kariyerine stratejik planlama alanında devam etti. Ardından Beşiktaş Kültür Merkezi’nde iletişim ve pazarlama birimini kurarak organizasyon, prodüksiyon ve iletişim tecrübelerini birleştirme şansı oldu. 28 yaşında ilk ajansını kurarak Türkiye’nin lider markalarının iletişim çalışmalarını yürüttü. 2017 yılında yeni medya alanında faaliyet göstermek üzere Hypers’ı, takip eden yıllarda müzik yapımcılığı alanında Hype Music’i ve yeni medya akademisi olan Hypers Academy’i kurmuştur.

Tuna Kiremitçi

Müzisyen / Yazar
Müziğe Galatasaray Lisesi’nde okurken, Fikret Kızılok, Bülent Ortaçgil, Tom Waits, Jacques Brel gibi sanatçılardan etkilenerek başladı. İlk profesyonel grubu Kumdan Kaleler dağıldıktan sonra bir süre müzikten uzaklaştı ve çok satar romanlar yazdı. Çeşitli ödüllere değer görülen iki albümde şarkılarını Yıldız Tilbe, Jehan Barbur, Sena Şener, Pamela, Öykü Gürman, Özge Fışkın, Tuvana Türkay gibi solistlerle seslendirdi. Besteleri Müslüm Gürses’ten Haluk Levent’e pek çok sanatçı tarafından yorumlandı. COVID-19 salgını sonrasında “Mezun Cinayetleri” ve “Perinin Ölümü” romanlarıyla polisiye-suç edebiyatına yöneldi. Halen İstanbul’da yaşıyor, beste ve roman çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkü Aydeniz

Koruyucu Anne
Ülkü Aydeniz, gazetede okuduğu bir köşe yazısı ile haberdar olduğu koruyucu ailelik ile 2014 yılından bu yana Ela’nın, 2017 yılından bu yana Sinem’in koruyucu ailesidir. Yaşamını koruyucu ailelikten öncesi ve sonrası olarak tanımlayan Aydeniz, 2016 yılından bu yana “çocuğun üstün yararının gözetildiği hak temelli politikalar” üretmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. “Bir çocuğun hayatına dokunun, koruyucu aile olun!” diyerek koruyucu aileliği anlatırken esasen anlatılanın yarın için bilinmeyenlere bir ışık tutarak, bir çocuğun hayatınıza nasıl dokunacağı ve dünyanızı anlamlandıracağıdır.

Organizing team

Can
SERDAR

Ankara, Turkey
Organizer