KarlovacLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
September 25, 2020
Karlovac, Karlovačka županija
Croatia

Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić" Karlovac po drugi puta organizira TEDxLibrary konferenciju. Ovaj puta zbog epidemiološke situacije događaj selimo u Gradsko kazalište Zorin dom. Za ideje vrijedne širenja pobrinut će se pet govornika. Iako nisu svi iz lokalne sredine, zajedničko im je da znaju motivirati, inspirirati i potaknuti na promjenu!

Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac
Domobranska ulica 1
Karlovac, Karlovačka županija, 47000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Karlovac­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anđa i Nina Marić i Skorup

spisateljica i pjevačica
Nina Skorup dramaturginja je i novinarka koja je u istraživačkom duhu iscrpno i neumorno pisala reportaže za Playboy i National Geographic, književnica, kolumnistica, copywriter, urednica i autorica dramskih tekstova, drugačijih TV emisija i priloga prirodno je postala it girl hrvatske scene, donijevši svjetski cool svojim likom i djelom na totalno drugačiji i samo njoj svojstven način. Anđa Marić je spisateljica, glazbenica , voditeljica, i blogerica. Za sebe kaže da je “uvijek stršala“ i bila “preglasna”, “previdljiva”, “previše”, iako neodoljivo razigrana i raspoložena za život koji je sve samo ne – običan. Poistovjećivali su je s glazbom koju je stvarala, situacijama i događajima koje je živjela, ali to je, kao što to uvijek biva – samo jedan, izvanjski, iznimno mali dio nje. Piše knjige za djecu , knjige koje ih odvode u svijet koji je odavno zaboravljen, jer ima magičnost koju djeca prepoznaju, koju tzv odrastao čovjek previdi jer je zaboravio da je život lijep.

Daniel Ille

dipl. ing. grafičke tehnologije
Daniel Ille ima više od 25 godina iskustva u grafičkom dizajnu radeći na stvaranju snažnih, efikasnih vizualnih proizvoda. Njegova područja su art direction, grafički dizajn i stolno izdavaštvo, primijenjeni na izradu vizualnog identiteta, promotivnih materijala, plakata, brošura, knjiga, oglasa, ambalaže i ostalih aspekata izdavaštva – tiskanog i digitalnog. Tijekom svoje bogate karijere radio je na kreiranju vizualnih identiteta i reklamnih kampanja s raznovrsnim klijentima: od velikih tvrtki kao što su T-HT, TDR, Ina, JGL i Pliva do kulturnih ustanova i udruga poput Hrvatskog baroknog ansambla, umjetničke radionice Heferer ili Fonda “Lovro i Lilly Matačić”. Održao je jednu samostalnu i više skupnih izložbi te je dobitnik nagrada s područja reklamne industrije (Outward 2004 Award, INdoor KREATIVAC 2011, Porin 2019). Član je Hrvatskog dizajnerskog društva, ULUPUH-a i Društva za znanstvenu fantastiku. Trenutno radi na mjestu grafičkog urednika Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Ivana Francišković Olrom

pisac
Ivana je rođena i živi u Karlovcu. Studirala je dramaturgiju, radila u karlovačkom kazalištu, pisala za tv serije, vodila eko udrugu i puno volontirala. Piše priče, većinom za djecu i one koji se još uvijek sjećaju kako je to biti dijete. Gotovo sve što piše, stvara i radi ima neke veze s prirodom, u kojoj nalazi mir, inspiraciju i motivaciju za život, koji dijeli s Darijem, malenim Nikolom i psima. Zajedno vole putovati, šetati šumama i ploviti rijekama, a drugi ih rado nazivaju – Šumeki.

Maja Drobnjaković

sportaš
Maja Drobnjaković rođena je i odrasla u Karlovcu. Pohađala je osnovnu školu Banija te srednju Ekonomsko-turističku školu Karlovac, nakon koje je upisala i završila Kineziološki fakultet u Zagrebu. Trenutno je zaposlena u Gimnastičkom klubu Trešnjevka aktivno trenira paraatletiku, sjedeću odbojku i streljaštvo.

Saša Ceci

teorijski fizičar i popularizator znanosti
Saša Ceci, teorijski fizičar i popularizator znanosti, autor knjiga "Koliko je krivo biti u krivu" i "Šest godina stariji, nimalo pametniji".

Organizing team

Miroslav
Katic

Karlovac, Croatia
Organizer

Vedrana
Vrana

Co-organizer
  • Anita Malkoč
    Team member
  • Lidija Šajatović
    Team member