MasarykUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 5, 2021
Brno, Jihomoravský kraj
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxMasarykUniversity connects the public with Masaryk University in Brno. All speakers are teachers, students or graduates of MU and each of them brings ideas that are worth spreading.

MS Teams
Online event
Brno, Jihomoravský kraj, 602 00
Czech Republic
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Masaryk­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Aneta Synková

Nutritionist
Jmenuji se Aneta Synková, je mi 24 let a studuji Mgr. obor Teorie interaktivních médií na Masarykově univerzitě. Několik let se snažím pomáhat druhým a motivovat ke zdravému životnímu stylu, pohybu, vyvážené stravě, spokojenosti ve svém těle, předávat co nejvíce zkušeností a znalostí na svém Instagramu @anetasynkova. Mezi mé největší zájmy patří sport a pohyb vůbec, běh, plavání, výživa, miluji cestování a podívala jsem se už několik kontinentů, snažím se na sobě neustále pracovat a být nejlepší verzi sebe sama. Věnuji se převážně výživovému poradenství, mám sice desítky certifikací, ale nejvíc mi daly moje vlastní zkušenosti, pády a vzestupy a momentálně dokončuji akreditovaný kurz výživového poradce. Předávám myšlenku zlaté střední cesty, kterou jsem si před lety našla i já. Přistupovat ke všemu s určitou balancí, užívat si život naplno, být tak šťastný a spokojený, ale zároveň na sobě neustále pracovat a nebát vykračovat ze své komfortní zóny!

Bohumil Kartous

Chief Executive Officer of Prague Innovation Institute
Bob Kartous (1977) je profesionální provokatér veřejné diskuse. Je autorem knihy z žánru non-fiction s názvem No Future: Vezeme děti na parním stroji do virtuální reality?, která vychází v říjnu 2019. Od července 2020 je ředitelem Pražského inovačního institutu. Je spoluzakladatelem expertní občanské platformy KoroNERV-20. O vzdělávání publikuje v řadě českých médií, pravidelně pro česká média komentuje události, které se ve vzdělávání odehrávají. Poradce Jiřího Drahoše, předsedy vzdělávacího výboru Senátu Parlamentu ČR. Člen kolegia rektora Vysoké školy ekonomiky a managementu. Absolvoval Pedagogickou fakultu a Fakultu sportovních studií MU v Brně, doktorát získal na Mediálním institutu Fakultě sociálních studií UK v Praze. V roce 2019 mu byla Masarykovou univerzitou udělena malá bronzová medaile.

Julie Vinklová

Founder of the Association Fakescape, z. s.
Zakladatelka spolku Fakescape, překladatelka a vedoucí event týmu, v neposlední řadě také studentka Masarykovy univerzity

Kateřina Šimáčková

Constitutional Judge
Kateřina Šimáčková je ústavní soudkyní, dříve byla patnáct let advokátkou, pak soudkyní Nejvyššího správního soudu; byla i členkou Legislativní rady vlády a Výboru pro výběr soudců Soudu pro veřejnou službu Evropské unie. Učí na brněnské právnické fakultě, je členkou vědecké rady právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, působí deset let v Evropské komisi pro demokracii prostřednictvím práva (tzv. Benátské komisi). Publikuje o lidských právech, je například spoluautorkou knih Mužské právo. Jsou právní pravidla neutrální?, Budoucnost státu?, Lidská práva: (ne) smysl české politiky?, Komunistické právo a knižních komentářů zákona o protiprávnosti komunistického režimu, Listiny základních práv a svobod a občanského zákoníku

Lenka Zouhar Ludvíková

English lector
Lektorka angličtiny a dovedností spojených s komunikací v tomto jazyce. Studovala pedagogiku a anglický jazyk a literaturu na FF MU. Před nedávnem tamtéž úspěšně ukončila i postgraduální studium. Deset let působila na Centru jazykového vzdělávání CJV MU při různých fakultách. V současnosti je proděkankou pro zahraniční záležitosti na FRRMS MENDELU. Kromě učení a pomoci studentům nalézat právě tu jejich cestu v jazycích ji baví i mnoho dalších aktivit spojených třeba s dobrou kávou a vínem.

Pavla Špondrová

Assistant Judge
Pavla Špondrová vystudovala sociologii, politologii a právo na MU v Brně. Pracovala v Sekci pro lidská práva Úřadu vlády, během českého předsednictví vyjednávala za EU v Radě Evropy nebo OSN. Po rodičovské vedla projekt týkající se rovného odměňování, pracovala v justici a nyní se připravuje na vstup do advokacie. Dlouhodobě spolupracuje s neziskovým sektorem (Fórum 50 %, Otevřená společnost, Liga lidských práv) i akademií (NKC-Gender a věda, Katedra genderových studií FHS UK nebo PedF UK),účastní se jednání lidskoprávních poradních orgánů vlády, publikuje. V roce 2020 editovala spolu s K. Šimáčkovou a B. Havelkovou právní monografii Mužské právo. Jsou právní pravidla neutrální? Má ráda lidi, rodinu, propojování dospělých a dětských světů, sport, politiku, kulturu a víru, pravdu, lásku a naději … A svobodu a rovnost.

Tereza Kráčmarová

Founder and Chairperson of the Association Fakescape, z. s.
Předsedkyně a zakladatelka spolku Fakescape a koordinátorka celého projektu, pracuje jako externista v Českém rozhlase a studuje na Masarykově univerzitě.

Veronika Batelková

Chairperson of the Association Zvol si info z.s.
Veronika Batelková je předsedkyní spolku Zvol si info, který od roku 2016 šíří povědomí o problematice fake news a dalších nástrah digitálního světa. Vystudovala žurnalistiku a politologii a nyní se věnuje technologiím ve vzdělávání na katedře informačních studií a knihovnictví.

Vojtěch Polášek

Computer Security Programmer
Vojtěch Polášek pracuje jako programátor v oblasti počítačové bezpečnosti. Vystudoval bezpečnost informačních technologií na MU v Brně. Působí ve spolku Život trochu jinak, který se zabývá pořádáním akcí pro lidi se zrakovým postižením. Ve volném čase si rád něco přečte nebo zahraje futsal pro nevidomé za tým Avoy MU Brno.

Organizing team

Michaela
Jelenová

Brno, Czech Republic
Organizer