SabanciUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 22, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Online TedxSabancıUniversity Event
Online
İstanbul, İstanbul, 34000
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Sabanci­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bager Akbay

Sanatçı, Eğitmen
Bager Akbay, erken yaşta pozitif bilimlerle uğraşmaya başladı. 1991 yılında Atatürk Fen Lisesinde, yüksek matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. Linux ile tanıştığı okulunda, bir yandan güvenlik, ağ ve programlama üzerine çalışırken bir yandan Kara Tiyatro adlı amatör bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya ve kukla oynatmaya başladı. Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile, okulu bırakıp tasarım okumak için, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve bir çok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı. Çocuklar için Scratch kitabının yazarlarından olan Bager Akbay, İskele47'nin ortak-kurucusu ve Istanbul Maker Fuarı'nın ortak-küratörüdür. Marmara Üniversitesi ve Berlin Ernst Busch Sanat Akademisi’nde “Günümüz Sanat Tarihi” ve “Kuklacılık İçin Yazılım” dersleri vermekte ve FLU TV’de “Sanat Sohbetleri” programını yürütmektedir.

İpek Ağaca Özger

Uzman Diyetisyen
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, çok sevdiği mesleğinde 14 yılını tamamlamış, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde üniversite eğitimini almıştır. Ardından yüksek lisansını yapmış ve “Uzman Diyetisyen” olmuştur, Acıbadem Üniversitesi’nde Doktora eğitimine devam etmektedir. 2007 yılında mezun olmuş ve mezuniyet sonrasında önde gelen pek çok hastanede çalıştıktan sonra 2014 yılında ‘Renkli Diyet’ markasını yaratıp kendi ofisinde beslenme danışmanlığı hizmetleri vermeye başlamıştır. Beslenme ve diyet çalışma alanına olan büyük tutkusuyla, 2015 yılında, ilk kitabı "Renklerle Diyet" basılmıştır. Çeşitli alanlarda sosyal sorumluluk çalışmaları yapmakta, workshop, etkinliklere ve TV kanalında sağlık programlarına, haber bültenlerine uzman konuk olarak destek vermektedir.

Kerem Dündar

Nöro Sağlık Beyin Eğitimleri Araştırmaları Uygulamaları Merkezi Kurucu
Uzm. Dr. Kerem Dündar, Gülhane Askeri Tıp Akademisinde tıp eğitimini tamamladı. Mezuniyetinin ardından çeşitli sağlık kurumlarında akademisyenlik, yöneticilik, eğitmenlik ve hekimlik yaptı. GATA Biyofizik bölümünde beyin araştırmaları üzerine doktorasını yaparak uzmanlığını tamamladığı dönemde, elektrofizyolojik ve streotaksik cerrahi yöntemlerle, psikiyatri, nöroloji, psikoloji, davranış bilimleri alanlarında gerek deneysel, gerek klinik araştırmalarda bulundu. Akupunktur, hipnoz gibi tamamlayıcı tıbbın pek çok branşı ile, aile terapisi, davranışsal terapi, hipnoterapi, cinsel terapi, nöroterapi-nörofeedback alanlarında da bir çok uygulama gerçekleştirdi.

Sadık Usta

Tarihçi, Yazar
Sadık Usta, ilköğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladıktan sonra 1976’da Almanya’ya taşındı. Stuttgart’ta gece lisesini bitirdikten sonra önce Stuttgart’ta sonra Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde tarih ve siyasal bilimler okudu. 1991 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı. Kaynak Yayınları'nda "Ütopyalar" ve "Bilimin Türk-İslam Kaynakları" dizilerinin hem editörlüğünü yaptı hem de dizi kapsamında bazı kitapların çevirmenliğini üstlendi. 2008-2010 yılları arasında Ulusal Kanal'da yayımlanan Kitap Dünyası programını hazırladı ve sundu. 2012’de Goethe Üniversitesi’nde “Ütopya ve Devrim, Türkiye'de Modernleşme Hamleleri” başlıklı yüksek lisans tezini verdi. 2012-2015 yılları arasında Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeliği yaptı. Dünyayı Değiştiren Düşünürler serisi ile büyük ilgi uyandırdı. Ütopyalar, Felsefe, İslam felsefesi, Eşitlikçi Halk Hareketleri ve Devlet Teorisi başlıca çalışma alanlarıdır.

Şahin Boydaş

Remote.team CEO ve Kurucusu
Şahin Boydaş, 2005 yılında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 17 yaşından bu yana bir çok startup girişiminde bulunmuş ve girişimciliğe farklı kollardan devam etmiştir. Silikon Vadisi'nde 4 başarılı startup'a sahip olan Boydaş, girişimcilik yolculuğunda 5 Milyon dolardan fazla yatırıma ve 100'den melek yatırımcı kazanarak Silikon Vadisi’nin en başarılı Türklerinden sayılmaktadır. Günümüzde de Silikon Vadisi'ndeki en son startup'ı olan RemoteTeam.com’un kurucusu ve CEO’su olarak uzaktan çalışan şirketlerin İnsan Kaynakları işlerini kolaylaştırmaktadır.

Organizing team

Elif
Ozcelik

Turkey
Organizer