Kaleiçi
x = independently organized TED event

Theme: PLAN BE

This event occurred on
March 13, 2022
Antalya, Antalya
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Türkan Şoray Cultural Center
Antalya Muratpaşa
Antalya, Antalya, 07040
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Kaleiçi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Davut ÇETİN

Davut Çetin, 1965 yılında Antalya’da dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Antalya’da bitirdikten sonra lise eğitimini Antalya Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü’nde tamamlayan Davut Çetin, Akdeniz Üniversitesi Makine Ressamlığı Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına henüz ilkokul yıllarında babasının iş yeri olan Çetin Motor Yenileme’de çıraklık yaparak adım atan Davut Çetin, o günlerden sonra sanayiden hiç ayrılmadı. Askerlik görevinin ardından 1987 yılında kendi yedek parça firmasını kuran ve büyüten Davut Çetin, 1999 yılında babası Mehmet Çetin’in emekli olmasıyla GMY Çetin Motor Yenileme şirketini devraldı. Yaptığı çalışmalarla ülke çapında başarılar elde eden Davut Çetin, bu işinin yanı sıra 2015 yılından itibaren İstanbul’da kurduğu firmasında da otomatik şanzıman yenileştirme yapmaktadır. Birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Davut Çetin, henüz 34 yaşında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na Meslek Komite Üyesi olarak adım attı. 16 yıl çeşitli görevlerde bulunduğu Antalya TSO’da 2015 yılında Başkanlık görevine gelen Davut Çetin, 2018 yılında da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Mehmet AKDAĞ

7 Mehmet restoranı 3. nesil temsilcisi Şef Mehmet Akdağ 1983 yılında Antalya'da doğdu. İki yaşından itibaren ustası Hakkı Akdağ’ın rehberliğinde mutfak eğitimine başlayan Mehmet Akdağ, lezzet yaratma tutkusunu bu zamanlarda kazandı. Sıkı çalışması, öğrenme merakı ile Türk mutfağı ve yerel lezzetler konusunda uzmanlaştı. Mutfaktaki gözlemleriyle genç yaşta lezzetlere dokunan Mehmet Akdağ bu sayede tecrübe ettiklerini okul çağın da tabaklarına yansıttı. Daha beş yaşındayken dedesi Mehmet Akdağ ve bugünün usta isimleri olan çıraklarını mutfakta gözlemledi. Dedesi ve dedesinin arkadaşlarıyla aynı masada yer alan Mehmet Akdağ bu sayede eski Antalya kültürünü yaşayarak büyüdü. Bu kültür ve gözlem birikimine ustası ve rakibi olarak gördüğü Hakkı Akdağ’ın yaratıcı mutfağını da ekleyerek eski Antalya'yı yakalayabilen son kuşak olarak kendi tarzını oluşturdu.

Melisa ORAL

Eskişehir doğumlu olup çocukluk ve lise yıllarını Antalya'da geçirmiştir. Psikoloji lisansından sonra Klinik Psikoloji bölümü Tezli yüksek lisans konusu olan " Pandemi sürecinde öğretim elemanlarında sosyal medya bağımlılığı, aleksitimi ve mesleki doyum arasındaki ilişki" ile başarıyla klinik psikolog olmuştur. Daha çok yetişkinlerle çalışmakta olup Emdr terapisi (travmaları göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işlemleme), duygu odaklı terapi, travma odaklı terapi, aktarım odaklı terapi, bilişsel davranışçı terapi uygulamakta seanslarında travma perspektifinden ele alıp psikodinamik ve aktarım odaklı eklektik çalışmaktadır. Çocuk ve ergenlere yönelik psikanalitik testler, deneyimsel oyun terapisi, çocuk testleri ve analizi, çocuk resimleri analizleri ile destekleyici ve psikodinamik olarak eklektik çalışmaktadır. Mmpi ve diğer testleri de gerektiği yerde uygulamakta ve uygulatmaktadır. Moral psikoloji danışmanlık ve eğitim merkezinin kurucusudur. Burada halen aktif danışanlarını görmektedir. İleri derecede ingilizce bilmektedir. Ulusal bir kanalda psikoloji programı sunmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Meltem YAŞAR

Meltem YAŞAR; Adana, Türkiye doğumlu. Adana Anadolu Lisesi’nden sonra ODTÜ İİBF Kamu Yönetimi’nde okudu. British Council’den burslu Galler Üniversitesi’nde Bankacılık, Muhasebe ve Ekonomi bölümünde Master yaptı. Pamukbank’ta Mali Kontrol, Boyner Holding’de Bütçe ve MIS, Turkcell’de Stratejik Planlama Bölümü’nde çalıştı. “Ticari Bankalarda Fon Maliyeti Hesaplama Yöntemleri” adlı kitabı Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlandı. 2005`te goril trekking ve safari yapmak için gittiği Uganda`ya yerleşti. Uganda’da uluslararası firmalara finans konusunda danışmanlık yaptı. 1996`da fotoğraf çekmeye başladı. 12 yıl yaşadığı Uganda`da ve İstanbul`da sergileri oldu. Afrika’nın uzak ve zor bölgelerinde Afrikalıların fotoğrafını çekmeyi seviyor. Afrika’da yerleşik ilk ve tek Türk safari rehberi oldu. Türkiye’den Afrika’ya uzanan anılarını yazdığı ilk kitabı Pigmelerle Dans Temmuz 2017’de, anı ve fotoğraflarını yayınladığı Karanlık Kıtadan Yüzler ise 2018’de yayınlandı. Halen Olympos, Antalya, Türkiye’de yaşayıp Uganda ve bazı diğer Afrika ülkelerine safariler düzenlemenin yanısıra çevirmenlik de yapmaktadır.

q w

wwqwzxczcxzczsadadadawqqqqqqqqqq

Timur YILMAZ

Almanya, Düsseldorf doğumlu Uzm. Dr. Timur Yılmaz, Tıp ve Nöroloji Uzmanlık eğitimini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Bugüne kadar farklı devlet ve özel hastanelerde çalışmış olup, CNN Türk’te yayınlanan Deniz Bayramoğlu'nun Gündem Özel programında birçok kez konuk olmuştur. 20218 yılında Büşra Sanay'ın ‘’Kardeşini Doğurmak: Türkiye’de Ensest Gerçeği’’ kitabında konuk yazar olarak, "Suçun Sinir Bilimi'’ konusunu ele almıştır. 2021 yılında ise, Prof.Dr. Uğur Batı ile birlikte kaleme aldığı ‘’Senin Ruhun Bütün Dünyadır’’ kitabını, akabinde de ‘’Dedikoducu Beyin’’ adlı kitabını okuyucularına sundu. Aşk, bağımlılık, sinestezi, eğitim, gerçeklik ve zaman algısı gibi bir çok konu hakkında sinir bilimi bakış açısıyla seminerler gerçekleştirerek, bu konular üzerine konuşmalar ve denemeler gerçekleştirdi. Aralarında Boğaziçi Üniversitesi mezunlar derneği de bulunan çeşitli kuruluşlarda 20den fazla farklı eğitim vermektedir. Nöroloji uzmanlığı ve kitap yazarlığın yanısıra, senaryo yazarlığı ve oyunculuk da yapmaktadır. İki çocuk babasıdır.

Uğur BATI

Boğaziçi Üniversitesinde lisans eğitimini bitiren, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinde yaptığı 3 yüksek lisansın ardından Marmara Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı ve LSU’da bulundu. Profesyonel kariyerinde pek çok ulusal ve uluslararası marka için reklamlar yazan ve stratejiler geliştiren ödüllü bir reklamcı olan Batı, Reklam Yaratıcıları Derneği Başkan Yardımcılığını uzun yıllar yürütmüştür. Telsim, Rumeli Telekom gibi firmalarda marka uzmanlığı, Gode İstanbul’da yaratıcı yönetmenlik, son olarak da İstanbul Menkul Kıymetler Borsasından Borsa İstanbul’a geçiş sürecini marka tarafında yöneterek, 4 yıl boyunca kurumda marka ve kurumsal iletişim direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Mevcut durumda pek çok ulusal ve uluslararası markanın danışmanlığını da yapan Batı, kariyerinde Avrupa Birliği Projeleri Yöneticisi, Dünya Bankası Projeleri Yöneticisi olarak bulunmuştur. Borsa İstanbul bünyesindeki Sürdürülebilirlik Endeksi, Kurumsal Yönetim Endeksi ve Özel Pazar gibi birimlerin kurulmasında da rol almış Uğur Batı, bugüne kadar Türkiye ve yutdışında 1000 üzerinde sunum gerçekleştirmiştir. Uluslararası pek çok üniversite ve konferansa eğitimci ve keynote speaker olarak katılmış, yıllar içerisinde CNN Türk, Star TV, Habertürk TV, Bloomberg TV, NTV ve TRT gibi televizyonlarda programlara katılımcı olarak yer almıştır.

Yeliz Gül EGE

Yeliz Gül Ege, 1978 yılında Antalya’nın Kemer ilçesinde doğdu. İlköğretimi Kemer ilçesinde, liseyi Akdeniz Koleji’nde tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden 2000 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans Programından 2004 yılında mezun oldu. Yüksek lisansı süresinde Araştırma görevlisi olarak akademsiyenlik görevini yürüttü. Yapmış olduğu akademik görevden istifa ederek baba mesleği olan otelciliğe geri döndü. Şu an, turizm sektöründe hizmet veren Yetay Turizm A.Ş de yönetim kurulu üyesidir. 21 Eylül 2017’de Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanı olan Yeliz Gül Ege, ATAV çatısı altında yer alan Antalya Kongre Bürosu Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir. Bir Antalya gönüllüsü olan Yeliz Gül Ege, Antalya Kadın Müzesi’nin kurucuları arasında yer almaktadır, aynı zamanda Antalya Yüksek İstişare Konseyi (AYİK), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Kadın Girişimciler Kurulu, Gastronomi Birliği Derneği ve Kemer Yelken Kulübü üyesidir. 2007-2008 yıllarında Kemer Lions Kulübü Başkanlığı yapmıştır. ATSO ( Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ) Meclis Başkan Vekilliği ve AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği) Genel Sekreterlik görevlerinde bulunmuştur. Yeliz Gül Ege, uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi Akdeniz ekinde köşe yazarlığı yaparak, Kanal V’de Lobi Sohbetleri ve Turizmin Başkenti programlarını gerçekleştirdi. Şu an da ise kişisel bloğu www.yelizgulege.com ‘da ve her Pazar Hürriyet Akdeniz’de güncel yazılarına devam etmektedir. Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitis (MICE- Kongre turizmi) sektörünün Oscar'ı olarak kabul edilen ACE of MICE. Awards 2019 Başarı Ödülü’nün de sahibidir. Selin ve Arsel’in annesidir. İngilizce bilmektedir.

Organizing team

osman
dursun

Antalya, Turkey
Organizer