UniversityofCrete
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 15, 2021
Heraklion, Kriti
Greece

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

UoC, Department of Mathematics
Voutes, 70013 Greece
Heraklion, Kriti, 70013
Greece
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Universityof­Crete events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Giannis Kontaratos

Ο Γιάννης Κονταράτος, μουσικός με πολύπλευρες καλλιτεχνικές ανησυχίες, είναι εδώ για να μας συστήσει σε ένα μοναδικό performance. Μέσα από τη σύνθεση και την επεξεργασία δικού του μουσικού υλικού μας παρουσιάζει το δικό του project: ένα βιολί, μια ηλεκτρική κιθάρα και πλήκτρα με τη χρήση Fx-loops, μέσω του αυτοσχεδιασμού, μπλέκουν και συνδυάζουν ηχοτοπία, εικόνες και συναισθήματα και μας προσφέρουν ένα απίστευτο άκουσμα!

Katerina Sapari

Η Κατερίνα Σάπαρη είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακό στο Arts Management & Administration από το SDA Bocconi. Ως μοναχοπαίδι μιας multi culti οικογένειας λατρεύει τα ταξίδια αλλά και το θέατρο, ένα "μικρόβιο" που κληρονόμησε από τη γιαγιά της, ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου, Κάκια Παναγιώτου.

Kornilios Sarantioglou

Φωτογράφος και κινηματογραφιστής με αδυναμία στην δημιουργική αποτύπωση ιστοριών και στην περιπέτεια, ο Κορνήλιος Σαραντίογλου ασχολείται επαγγελματικά με την διαφήμιση και τις εκδόσεις. Χαρακτηρίζεται από το μεγάλο του πάθος για τη φύση και την ορειβασία αφού τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε αποστολές ανάβασης στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Loopia Band

Η παράδοση του αυτοσχεδιασμού συναντά την τεχνολογία και την εξέλιξη, καθώς καθένα από τα κομμάτια χτίζεται εκείνη τη στιγμή, νότα προς νότα, με την τεχνική live looping και τη χρήση εξελιγμένων οργάνων.

Maria Papageorgiou

Η Μαρία Παπαγεωργίου δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής. Έχει στο ενεργητικό της 4 δίσκους σε πρωτογενείς συνθέσεις, έναν δίσκο που περιέχει ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών. Έχει γράψει ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους και ραδιοφωνικές εκπομπές, Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μια Χαραμάδα Πανικού”, μια προσωπική αφήγηση για τις κρίσεις πανικού.

The Trivialist

Τελειόφοιτος του τμήματος σπουδών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και δημιουργός της ομώνυμης σελίδας που μετρά οκτώ μήνες ζωής και πάνω από 50.000 followers στα social media.

Vasliki Papakonstanti

Το ζεύγος ταξιδιωτών μας αποτελείται από τον Γιώργο Τσαγκαράκη και τη Βασιλική Παπακωνσταντή. Ο Γιώργος σπούδασε διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και η Βασιλική Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά, ωστόσο το ταξιδιωτικό τους «μικρόβιο» και η ανάγκη τους για δημιουργικότητα τους οδήγησαν σε νέες κατευθύνσεις. Όταν γνωρίστηκαν δημιούργησαν το couples travel blog, Yabatravellers.com.

Zacharias Vamvakousis

Απόφοιτος αρχικά από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ύστερα κάτοχος διδακτορικού διπλώματος με τίτλο “Ψηφιακά μουσικά όργανα για ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες” από το Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra στην Βαρκελώνη, ο Ζαχαρίας Βαμβακούσης είναι πλέον ερευνητής στον τομέα των ψηφιακών μουσικών οργάνων για άτομα με αναπηρίες.

Organizing team

Ntinos
Mantzorakis

Heraklion, Greece
Co-organizer