Youth@ÇevreCollege
x = independently organized TED event

Theme: Avara

This event occurred on
June 1, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

We all feel more comfortable and safe when we are in a familiar place with people we know. We are afraid of fighting huge waves, them capsizing us and getting lost. This fear forces us to create ourselves sandcastles on the shore and imprison ourselves in these comfort zones. This might be the time to leave our sandcastles.
Even when you think your life is turning upside down, these times might be your milestones. You may face hardships on your journey, it may seem dark and impossible to complete but remember there will always be light to brighten your way.
Are you ready to sail away from your sandcastles?

Çevre College
Erenköy Mahallesi, Çevre Sk. No:2
İstanbul, İstanbul, 34736
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@Çevre­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bilge Nur Güven

Öğrenci
Okulumuz 12. sınıf öğrencisi olan Bilge Nur Güven 2003 yılında İstanbul’da doğdu. Hayatının bir kısmını İtalya‘da geçirmiş olan Bilge, birçok dalda faaliyet gösteriyor. ESU, TÜBİTAK, Destination Imagination gibi projelerde yer almakla birlikte tiyatro ve dile ilgi duyuyor. Youth Journalism International’da bir gazeteci. Ayrıca iklim krizi hakkında farkındalık yaratmak için çalışıyor. Seneye University of Toronto’da eğitimine devam edecek arkadaşımız Bilge’nin Tedx ailesi olarak 2021 konferansında konuşmasını dinlemek için sabırsızlanıyoruz.

Çağla Büyükkoç Sütlüoğlu

Metin Yazarı
Çağla Büyükkoç Sütlüoğlu, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Çocuk edebiyatında vicdan, eko-vicdan, ekofeminizm ve hikaye anlatıcılığı konularında çeşitli konferanslarda sunum ve konuşmalar yaptı, tezini çocuk edebiyatında postmodernizm ve metinsellik üzerine yazdı. Lisans eğitimi sırasında Boğaziçi Üniversitesi Metin Yazarlığı Programını tamamladı ve çizgi film senaristi olarak çalışmaya başladı. İki yıl TRT Çocuk’ta yayınlanan “Kukuli” çizgi filminin senaristliğini yaptı. Sütlüoğlu, şu anda Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar programında TÜBİTAK bursiyeri olarak yüksek lisansını tamamlamaktadır. Son bir yıldır Bett Awards 2020 ödüllü, bilimin akıl kadar kalp ve vicdanla da yürütülmesi gerekliliğini ilke edinmiş eğitim teknolojileri şirketi Twin Science & Robotics’te içerik üretici olarak çalışmakta, şirketin ve ürünlerin hikayeleşme süreçlerini yürütmektedir.

Cihan Demirci

Yazar
Hayata İstanbul’dan katılan Cihan Demirci, ilk ve orta öğreniminden sonra üniversitede önce Mimar Sinan Üniversitesi – Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil, ardından Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı ve son olarak Mimar Sinan Üniversitesi -Sinema-TV bölümünde okudu. Kuşağından pek çok mizahçı gibi Oğuz Aral’ın Gırgır dergisinde yetişti. Yazar-çizerlik serüvenine henüz 16 yaşındayken adım attı. 2002-2004 arasında 3 yıl boyunca TRT-FM radyosuna 157 bölüm süren mizahi bir radyo programı hazırlayıp sundu. Bugüne dek 18 kez karikatür sergisi açtı. Bakırköy Belediyesi ve Mizah Üretenler Derneğince 2005‘te “Yılın Mizah Yazarı” seçildi. Yarattığı kendine özgü mizah tarzıyla dilimize ve argomuza başta “Geyik Muhabbeti” olmak üzere pek çok deyim, terim ve sözcük kazandıran Cihan Demirci’nin ilki 1985’te olmak bugüne kadar yayımlanmış 52 kitabı bulunuyor.

Gülay Rençber

Kimya Mühendisi
Gülay Rençber İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunu. Mezun olduktan sonra 10 sene boyunca 4 farklı firmada çalışarak ‘En İyi Distribütörlük’ dereceleri aldı. 1 sene hayatının ‘en pahalı eğitimi’ diye tanımladığı kendi işini yaptı. Eş zamanlı olarak farklı sektörlere danışmanlık yaptı. Bu süre içerisinde 19 ülke ve insanlarını tanıdı. 2012’de Stoksuz Yeni Nesil e-Ticaret ile çalışan Uluslararası bir Sağlıklı Yaşam firması ile tanışıp, kendi işini kurdu, Türkiye kuruluşunda aktif rol aldı ve devam etmekte… Özetle; 22 yıllık iş hayatında dibi de zirveyi de gördü. Dipten sonra zirveyi tekrar görmesi gurur duydukları arasında.

Masis Aram Gözbek

Koro Şefi & Sanat Yönetmeni
1987 İstanbul doğumlu. Boğaziçi Caz Korosu'yla iki Dünya Şampiyonluğu dahil birçok ödül kazandı. ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Fransa, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Letonya, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovenya gibi ülkelerde yarışma, festival ve ustalık sınıflarına katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Özel Ödülü, 19. 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' Ödülü, 35. Uluslararası Koro Yarışması’nda 'Genç Şef Özel Ödülü’ ve 4. Kristal Ağaç Ödülleri’nde Yılın Girişimcisi ödülünü aldı. Avrupa Genç Müzisyenler Festivali'ne Türkiye’den ilk jüri üyesi, Avrupa Gençlik Koroları Festivali’ne konuk şef ve International May Choir Competition Varna’ya jüri üyesi olarak davet edildi. MAGMA & Boğaziçi Caz Korosu Ailesiyle birlikte Kültürlerin Sesi Projesini başlattı ve Türkiye'nin 7 farklı ilinde 7 farklı dilde şarkı söyleyecek koroların kurulmasına öncülük etti. KOROHANE platformunu hayata geçirdi.

Ziya Şakir Yılmaz

Başarı Mühendisi
Suyu, elektriği, yolu olmayan bir köyde doğup köy enstitülerinden mezun öğretmen bir babanın öğrenme ve öğretme mirasını taşıyan Ziya Şakir Yılmaz ODTÜ Ekonomi mezunudur. London College of Management’ta master yaptıktan sonra Bayer İlaç firmasında Halk Sağlığı Bölümü’nde Türkiye, Balkanlar, Rusya, Ukrayna, Belarus, Türki Cumhuriyetler, Kafkaslar, İran ve Pakistan ülke müdürlüğü yapmış ve 77 ülkeye seyahat edip, 80’den fazla ülkeye ihracat yapmıştır. Kendine ait Dış Ticaret firması ve Akademisi olan Ziya Şakir Yılmaz Google Playstore’da 2019 yılının en çok satılan 2. Kişisel Gelişim kitabı seçilen “Size Bir Sır Vereyim mi?” ve yeni çıkıp 5. Baskıya ulaşan ‘Başarı Mühendisliği’ isimli kişisel gelişim kitaplarının yazarıdır. Misyonu ‘1 milyon insanın hayatına dokunmak’ ve hayatına dokunduğu insanların da koyacağı birer tuğlayla babasının adına okul yaptırmak olan bir eğitim gönüllüsüdür.

Organizing team

Zeynep Duru
Vural

İstanbul, Turkey
Organizer

Seda
Oz Cadirci

Turkey
Co-organizer
  • Ebrar Nur Yağlı
    Production
  • İdil Hançerlioğlu
    Production
  • Lina Köksal
    Production
  • Melisa Beşer
    Production
  • Merve Ceren Çırağ
    Production
  • Mısra Koşarsoy
    Production
  • Nil Güler
    Production
  • Nisan Ezel Karaman
    Production
  • Selin Bilik
    Production