RajkCollege
x = independently organized TED event

This event occurred on
February 27, 2020
Budapest, Budapest
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Corvinus Faculty Club
Fővám Square 8
Budapest, Budapest, 1093
Hungary
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Rajk­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

András Fenyvesi

University Student
A Rajk Szakkollégium jelenlegi tagja, a Corvinus Egyetem Gazdaságinformatikus szakának végzős hallgatója. A kollégiumi kurzusai során a machine learning, ökonometria és szövegbányászat területeire fókuszál, utóbbi kurzuson idén tanársegédként is tevékenykedik.

Attila Mráz

Researcher of democracy theory
Mráz Attila a Rajk Szakkollégium állandó tanára; kollégiumunkban politikai filozófiát és morálfilozófiát oktat. PhD fokozatát a budapesti Közép-Európai Egyetemen szerezte; korábban többek közöttt a New York Egyetem és a Tel Aviv Egyetem ösztöndíjasa, jelenleg pedig a Harvard Egyetem kutatója. Attila kutatási területe a demokráciaelmélet és az emberi jogok elmélete illetve gyakorlata.

Dávid Zsigó

Freelancer
Zsigó Dávid high-tech innovációval foglalkozó szervezetek fejlesztésével foglalkozik. A sikeres csapatok létrehozásával kapcsolatos tapasztalatai egy izgalmas önismereti útra küldték melynek főbb fordulatait meséli el ebben a személyes hangulatú előadásban.

Hedvig Horváth

Economist
Horváth Hedvig 2006-ban végzett a Rajkban és a Corvinuson. Az egyetem után egy évig az MNB munkapiaci elemzője volt, majd úgy döntött, a közgazdaságtan fogyasztása helyett átáll a termelési oldalra. Előbb a CEU-n szerzett mesterdiplomát, majd a UC Berkeley-n doktorált. Érdeklődési és kutatási területei az oktatásgazdaságtan, a munkagazdaságtan és az alkalmazott ökonometria. Jelenleg a University College London -- Institute of Education adjunktusa.

Márton Ilyés

Economist
A Rajk Szakkollégiumban 2007-ben végzett, kollégiumunk igazgatója volt 2010 és 2019 között. A Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének volt oktatója. Jelenleg a VIII. kerületi önkormányzatnál dolgozik elemző pozícióban.

Pálma Polyák

PhD student, European Parliament
Polyák Pálma 2013-ban végzett a Rajkban és a Közép-Európai Egyetemen. Idén fejezi be doktori tanulmányait a firenzei Scuola Normale Superiorén, kutatási területe a politikatudomány és a nemzetközi (makro)gazdaságtan határterülete. Korábban vendégkutató volt az Universität Zürich és a University College Dublin nemzetközi politikai gazdaságtan intézeteiben. A kutatás mellett közpolitikai tanácsadóként dolgozik az Európai Parlamentben, és idén hetedik éve tanít nemzetközi kapcsolatokat a Rajkban. Disszertációjában és ebben az előadásban Németország példáján keresztül vizsgálja meg a növekvő egyenlőtlenségek és a túlzott megtakarítások destabilizáló hatását, ami miatt a világkereskedelem és a globális gazdasági együttműködés jövője egyre viharosabbnak tűnik.

Réka Juhász

University student
Juhász Réka vagyok, a Rajk Szakkollégium tagja, jelenleg az ELTE szociálpolitika mesterképzésen tanulok. A kollégium egyik alapvető értéke a társadalmunk iránti felelősségvállalás, mely az én életemnek is meghatározó része. Igyekszem ezt nem csak tanulmányaimban képviselni, hanem szabadidőmben is. Több mint 3 éve végzek önkéntes tevékenységet számos civil szervezetben, mert hiszem, hogy ezáltal is hozzá tudok járulni a társadalmi problémák enyhítéséhez. Az előadásomban erről a hitről, az önkéntes munka hatásáról és pozitívumairól szeretnék Nektek mesélni.

Organizing team

Flóra
Hevesi

Organizer