Areni
x = independently organized TED event

Theme: Moving Forward

This event occurred on
September 5, 2020
Suceava, Suceava
Romania

TEDxAreni este primul eveniment TEDx din Bucovina, acesta aduce pe scena bucovineana vorbitori precum:
💬 Irina Margareta Nistor
💬 Bruce John Dickinson
💬 Victor Miron
💬 Stefanie Sword Williams
💬 Dan Amariei
💬 Alina Ilioi
💬 Vlad Tausance
💬 Tica Darie
💬 Poethree
💬 Diana Saveanu
💬 Vlad Bretan

Fii parte din primul eveniment TEDx din Bucovina!
TEDxAreni - Moving Forward!

Parteneri:
📌 Magic FM
📌 Rock FM
📌 Global Design Suceava
📌 Gabriela Estetic Center
📌 Andrei Ivan Studio
📌 suceava.media

💽 Un proiect: Upset Collective

Auditorium Joseph Smith
Strada Universității 13, Suceava 720229
Suceava, Suceava, 720229
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Areni events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alina Ilioi

Writer / Journalist
Mamă, soție, scriitoare a 3 cărți: "Cine sunt când nu mă vede nimeni?", "Așa vei ști că l-ai intalnit pe EL" și "Te iubesc pe nevăzute"; jurnalist cu peste 8 ani de experiență în spate, a lucrat la Antena 1, iar în prezent realizează emisiunea "Alături de tine" pe A7TV. Alina Ilioi Mureșan este adepta avansării în pași mici și siguri. Este de părere că în viață este bine să îți găsești un țel și o viziune, ca mai apoi să muncești pentru îndeplinirea viselor.

Bruce John Dickinson

Co-founder WaterBear - The College of Music
Cofondator a WaterBear - The College of Music, Brighton, Marea Britanie, chitarist și compozitor, Bruce militează pentru restructurarea educației și a alegerilor de carieră pe care tineretul trebuie să le facă mai devreme sau mai târziu. Acesta evidențiază greșelile sistemului actual și propune metodalități moderne de educare și dezvoltare personală.

Dan Amariei

Lead Singer Omul cu Șobolani
Solistul formației fondate în anul 1997: Omul cu sobolani, om de radio și agent secret de publicitate: Dan Amariei, vine la TEDx într-un format inedit pentru a răspunde unei serii de întrebări axate pe evoluție personală, evoluția industriei muzicale din ultimii ani, dar și despre abordarea și depășirea piedicilor ce amenință longevitatea unui proiect.

Diana Săveanu

Singer
Haideți să facem cunoștință cu Diana Săveanu, o artistă suceveancă ce a început să acapareze scena muzicală a Clujului: "Eu sunt Diana (Săveanu) și îmi place foarte mult să cânt! M-am ascuns la început în spatele instrumentelor, cu timpul am prins curaj să cânt și vocal cover-uri iar de curand m-am catapultat din zona de confort si am scos de la naftalina piese proprii, ganduri și trăiri ce le-am exprimat cum am stiut eu mai bine. Abia aștept să le auziți, pe 05.09.20202 la TEDxAreni!"

Irina Margareta Nistor

Film Critic
Cineva a spus că la Revoluție vocea Irinei-Margareta Nistor era a doua cea mai cunoscută după cea a lui Ceaușescu. Fapt datorat muncii depuse în timpul regimului comunist ca translator pentru TVR dar, în special, pentru dublarea în secret a peste 3000 de filme înregistrate pe casete video și aduse din Vest. Este decorată cu Medalia Carol I și reprezintă un adevărat simbol al luptei împotriva sistemului, a pasiunii mai presus constrângerilor.

Poethree Tina & Ionuț

Spoken Word
Poethree (reprezentată de Tina și Ionuț) este o trupă de manifestare poetică, primul grup de spoken word din România, fondat în 2014 la Cluj-Napoca, ce are ca scop promovarea comunității de spoken word și încurajarea exprimării libere a fiecărui individ Ce este spoken word? Simplu: este reinventarea poeziei. Acest stil are multiple implicații în viața culturală a tinerilor, le reamintește de frumusețea acestei arte literare, aduce poezia înapoi în mâinile lor. Mai scurt? Este poezia dată de asfalt. Pe lângă numeroasele evenimente organizate, Poethree a mai colaborat cu nume mari precum: Electric Castle, Sofar Sounds Cluj-Napoca, Street Delivery Timișoara, TEDxCluj și JazzTM. Totodată se mândresc cu organizarea primului festival de spoken word din România, Poethree Connexions, ce a avut loc la Cluj în anul 2018.

Stefanie Sword Williams

Writer - F*ck Being Humble
Stefanie Sword Williams a fost nomializată anul acesta pe lista "Forbes 30 Under 30" Europa și este fondatoare și autoarea "F*ck Being Humble". O carte și o platformă dezvoltată de Stefanie pentru a încuraja oamenii a nu se sfii în a fi mândri de realizările lor, ajutându-i să treacă peste frica de a-și promova valorile și abilitățile personale. Anul acesta a livrat workshopuri pentru Unilever, Warner Music, Google, ASOS și Cannes Lions International Festival of Creativity, aducând acum la TEDxAreni mesajul ce a transformat și elevat talentele în dezvoltare ale Londrei.

Tică Darie

Social Entrepreneur
A pedalat din Copenhaga până la Roșia Montană în 2012. A alergat maratoane, ultramaratoane, iar la 20 de ani a reușit performanța să străbată 101 km într-o singura zi. Apoi a traversat din nou Europa, de data aceasta pe o bicicletă tandem din Copenhaga la Roșia Montană, împreună cu Louisa Hoppe. În anul 2014, când topicul exploatării miniere din localitatea transilvăneană a fost mai fierbinte ca niciodată, Tică a realizat multe filmuleţe cu abuzurile ce se întâmplau la Roşia Montană, imagini care au ajuns virale şi au generat mișcări stradale. Din septembrie 2013 s-a mutat la Roșia Montană, pentru a se implica în comunitate și pentru a contribui la dezvoltarea localității. Este președintele unui centru local de cercetași și managerul magazinului online Made in Roșia Montană, un magazin cu produse de lâna, creat ca alternativă de lucru pentru femeile din comunitatea de la Roșia Montană.

Victor Miron

Curator TEDxZorilor
Creatorul fenomenului #bookselfie, fondatorul campaniei culturale de promovare a lecturii Cărțile pe față, organizator și curator TEDxZorilor - Cluj şi iniţiatorul a peste 20 de proiecte culturale de încurajare a cititului, Victor îşi doreşte să promoveze lectura în moduri cât mai ieşite din comun, cu scopul de a demonsta că lectura dezvoltă creativitatea și întărește legăturile sociale.

Vlad Bretan

Producer / DJ
Un artist în continuă dezvoltare, Vlad Bretan a început ca producător de muzică hip hop tranziționând apoi spre Chicago House și în final devenind un promotor consacrat al soundului românesc electronic. A câștigat la Sibiu DJ Awards premiul 'The up and coming artist of 2018' și este recunoscut pe plan internațional pentru remixarea în stilul caracteristic al piesei 'Slow' - Kylie Minogue și producțiile 'Intr-o Zi' și 'JOKER002'.

Vlad Tăușance

Strategic Communications Consultant
Vlad este consultant de strategie în comunicare. Lucrează alături de agenția Argo din Iași și alături de Fundația Friends For Friends din București. În ultimii ani a fost alături de zeci de organizații neguvernamentale din țară în proiecte de comunicare, branding și strângere de fonduri, colaborând cu finanțatori precum Romanian-American Foundation și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. A participat, în calitate de speaker sau moderator, la numeroase conferințe și evenimente din zona culturală sau din domeniul marketingului și comunicării. A coordonat, în calitate de director artistic, dosarul de candidatură al orașului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Ocazional semnează în calitate de scriitor și jurnalist.

Organizing team

Ciubotari
Tudor

Suceava, Romania
Organizer

Stefan
Derscariu

Suceava, Romania
Co-organizer
  • Ignatescu Rares
    Operations