Atakum
x = independently organized TED event

Theme: The Revelation of the Generations X, Y, Z...

This event occurred on
February 22, 2020
Atakum, Samsun
Turkey

Birazı gece birazı gündüz koca bir günün, her saati biraz benzer, çokça başka kuşakların hükümde. Zaman bu her şeyi değiştiriyor işte! İnsanları; algılarını, beklentilerini, önceliklerini, hayata bakış açılarını, soludukları havayı...
İnsanlar değişiyor, kuşaklar değişiyor, dünya değişiyor...

İlham veren konuşmacılarla kuşakları konuşuyoruz, keşfediyoruz...

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SANAT MERKEZİ
Denizevleri Mahallesi , Adnan Menderes Blv. No: 139
Atakum, Samsun, 55200
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Atakum events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bakiye Duran

Ultra Marathon Runner
11.01.1959 Samsun, Havza ilçesi Hilmiye köyünde dünyaya gelen Bakiye Duran Çiftçilikle uğraşan bir ailenin 8 çocuğunun beşincisidir. İlkokulu komşu köyde Eymir Köyü ilkokulunda, Ortaokulu Samsun Kız Sanat orta okulunda okudu. 8 Ağustos 1979'da göreve başladı. 1984 Kasım ayında İstanbul’a tayin edildi. Bakırköy Ortaokulu, Ümraniye Namık Kemal Lisesinde uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli oldu. Aynı zamanda Haliç Üniversitesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi olan Bakiye Duran, şirket ve üniversitelerde yaşam öyküsü ile ilgili konuşmalar da yapmaktadır. 20 yıldır marathon, 10 yıldır ultra marathon, 5 yıldır macera sporlarına katılan sporcunun ulusal ve uluslarası pek çok derece ve ödülü bulunmaktadır. Bakiye Duran Ultramaratonda koşan ilk milli atletimizdir.

Deniz Ülke Arıboğan

Academician
1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. Doktora yaparken bir yandan da ilk kitabı olan Uluslararası İlişkiler Sözlüğü’nü arkadaşları ile birlikte yayına hazırladı. İskoçya St. Andrews Üniversitesi’nde Uluslararası Güvenlik Okulunu bitirerek terör ve güvenlik konularında akademik uzman olmuştur. Deniz Ülke Arıboğan, Albert Einstein tarafından kurulan Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi'ne seçilen iki Türk akademisyenden birisidir. Yayınlanmış çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ile kitapları vardır. Aynı zamanda Akşam gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. 2016 yılında Oxford Üniversitesindeki Dinmeyen Çatışmalar Çözüm Merkezi'ne kıdemli öğretim üyesi olarak atanmıştır.Politik Psikoloji Merkezini kurmak için Üsküdar Üniversitesi bünyesine katılmış olup; akademik çalışmalarını Üsküdar Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi’nde sürdürmektedir.

Emrah Kaya

Futurist / Businessperson
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 2002 yılında mezun olmuştur.2001’de kurduğu gençlik ajansı The Uniclub’ın ardından, Youth Media, Youth Research, Eğitişim Kariyer Enstitüsü, Keynote Speakers Ageny ve firsatciyiz.com şirketlerini Youtholding kuran Emrah Kaya, grubun Chief Youth Officer görevini yürütmektedir. Youtholding, 217 çalışanı, Istanbul merkezli Europe ve Dubai merkezli MEA ofisleri ile Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük gençlik şirketi olarak faaliyet göstermektedir. Kaya, Futuristler Derneği’nde Yönetim Kurulunda, Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) ve Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği’nin de (DPİD) üye olarak görev almaktadır. 2010 yılında Global Endeavor Girişimcisi seçilen Kaya, aynı zamanda 2011 yılına European Business Awards'ta Avrupa'nın en iyi 10 girişimcisi arasına girmiş ve Ruban D'honneur nişanını almaya hak kazanmıştır. 2012 yılında ise Youtholding ile Harvard Business School’un Global Partner’ları arasına girmiştir.

Esma Alper

2019 European Weightlifting Champion
Esma Alper, 2004 yılında Samsun'da doğdu.Namık Kemal Anadolu Lisesinde öğrenimine devam ediyor. 2017 yılında Halter sporunu yapmaya başladı. 2018 yılında Türkiye şampiyonu ve Avrupa 4.'sü oldu. 2019 yılında Türkiye rekoru kırarak 2 kere Türkiye şampiyonu oldu. 2019 Aralık ayında İsrail'de yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa Şampiyonu oldu.

Melek Altun Dinç

Specialist Psychological Counselor
1975 Artvin doğumlu Melek, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezuniyetinin ardından 2000 yılında CTI Counselling Training Initiatives’de Birey Merkezli Terapi (Person Centered Therapy) eğitimi aldı. İngiltere ve Amerika’da farklı kurumlarda çalışmasının ardından ikinci yüksek lisansını yaparken Amerika ve Avustralya’da yaygın olarak kullanılan Couple Care Programme (Çift Eğitim Programı) Türkçeye çevrilmesini tamamladı. Yüksek lisans tezinde ‘Lise Öğrencilerinin Sosyal Görünüş Kaygıları’nı çalıştı. 2015 yılında The Gottman Institute’den Dr. John ve Julie Gottman’dan çift terapisi temel eğitimini aldı. 2018 yılında İzgören Akademi tarafından yürütülen ‘Eğitmen Akademisi’ni tamamladı.2012 yılında okul öncesi çift dilli eğitim veren MAD School Anaokullarını ve sonrasında Mad Academy ve Mad Talks markalarını kurmuş olup halen aktif olarak kurum yöneticiliğine ve ebeveynlik eğitimlerine devam etmektedir.

Melih Görgün

Academician , actor
Dr. Melih Görgün halen akademik hayatına Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak devam etmekte olup, 2019 Nisan ayında Doçentlik başvurusunu yapacaktır. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında birçok makale ve kitaba sahip olan Melih Görgün, “Siyasal Modernleşme” ve “Uluslararası Göç” konularında alan çalışmalarına devam etmektedir. Bu arada ortaokul ve lise eğitimi sırasında yarı-zamanlı olarak, birincilikle girdiği Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümünü üstün başarı ile tamamladı. Ayrıca birçok dizi, sinema filmi, reklam ve belgesel müziğinin bestecisidir. Bunlarla birlikte Haziran Gecesi, Hayat Bağları, Gurbet Kuşları, Deniz Yıldızı, Hayat Türküsü, Aşk Bir Hayal, Arka Sokaklar ve Maki isimli TV dizilerinde başrol oynamıştır. İki adet solo albümü ve 14 Bahar isimli şarkısı ile geniş bir dinleyici kitlesine de ulaşan Görgün, profesyonel seviyede keman, gitar, piano ve saz çalabilmektedir.

Şehnaz Dereli

Instructor / Consultant
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini İşletme Yönetimi alanında tamamladı. İki yıl yerel ve yaygın medya sektöründe çalışan Dereli, 1999-2013 yılları arasında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yanı sıra, eş zamanlı olarak 2007-2013 yılları arasında TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Koordinatörlüğü görevini sürdürdü. Ayrıca aynı kurum içinde çok sayıda AB projesinde koordinatör ve danışman olarak çalışan Dereli, Liderlik, İnsan Kaynakları Yönetimi, İletişim Becerileri, Proje Yönetimi, Takım Çalışması, Girişimcilik, Toplam Kalite Yönetimi gibi alanlarda eğitimler almaya devam etti. 2013 yılında İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nün kurucu ortağı ve Karadeniz Bölge Müdürü olarak kariyerine devam eden Dereli, Eğitmen Akademisi’ni başarılıyla tamamlamasının ardından İzgören Akademi’de Takım Çalışması, Etkili İletişim ve Beden Dili ve Müşteri İlişkileri Yönetimi konularında eğitimler vermektedir.

Sinan Canan

Neuroscientist
1972 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı’nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti ünvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti.

Organizing team

Mine
Eminoglu Nivet

SAMSUN, Turkey
Organizer

Oguzhan
Saral

Co-organizer
  • Arda Dereli
    Team member
  • Ekin Nisa Kucuksonmez
    Team member
  • evren ertan
    Production
  • Nalan Gülşah Karabaş
    Marketing/Communications
  • Talha Dinç
    Operations
  • Tansu Yavuz
    Team member
  • Tuğba Yavuz
    Team member
  • Yasemin Birsen
    Curation