Youth@IELEV125Çekmeköy
x = independently organized TED event

Theme: WHAT'S NEXT? / SIRADA NE VAR?

This event occurred on
April 9, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

What's Next?
Have you ever wondered, what’s next? What’s going to happen in your life? How much will technology develop? What’s next for the earth or humanity? That is an open-ended question and we cannot predict the future. However, we can discuss it. Everyone has different answers to this question and everyone thinks differently. We are here with different and inspiring brains willing to share their stories and ideas to lead the way to your answer. So then, what’s next for you?

Sırada Ne Var?
Sırada ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Hayatınızda ne olacak? Teknoloji ne kadar gelişecek? Dünya için, insanlık için sırada ne var? Bu açık uçlu bir soru ve gelecekte ne olacağını bilemeyiz fakat bunun hakkında tartışabiliriz. Herkesin bu konuda farklı düşünceleri ve cevapları var. Biz burada sizinle fikirlerini paylaşmak isteyen ilham verici zihinleri kendi yanıtlarınızı bulmanıza yardım etmek için topladık. Peki, sizin için sırada ne var?

Orhan Öcalgiray Konferans Salonu
IELEV 125.Yıl Özel Ortaokulu, Ensar Cad. No:4, Nişantepe Mah.
İstanbul, İstanbul, 34794
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­I­E­L­E­V125Çekmeköy events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ARZU ALKAN

MOTIVATIONAL COACH
30.12.1980 yılında Erzurumda Doğdu. İlkokul eğitimini Foça Cemil Midilli İlk okulunda tamamladıktan sonra eğitim hayatına İzmir’de devam etti. Çocuk yaşlardan itibaren spor en büyük tutkusuydu. Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulu’nda Lisans eğitimini tamamladı. Ardından Newport International behavioral sciences Master programını tamamladı. 2005 Yılında Beşiktaş Jimnastik Kulubü’nde Sporcu Mentör’ü olarak görevine başladı. 2005-2012 yılları arasında Beşiktaş Futbol araştırmaları ve Uygulama Merkezi sorumlusu ve Mentör olarak görev yaptı. 2012 Haziran ayında TFF Milli Takımlar Genç Futbolcu ve Kadın Milli Takımlar mentörü olarak göreve başladı. Halen Milli Takımlar Mentörü olarak görevine devam ediyor.

BERİL BARANSEL

MIDDLE SCHOOL STUDENT
20 Temmuz 2007'de Giresun, Tükiye' de doğdu. Sonrasında 4 sene Tarsus'da yaşadı. Şu anda İstanbul'da oturuyor. 13 yaşında. İELEV 125. Yıl Ortaokulunda 7. sınıf öğrencisi. 3 Mart 2019 da 800 glukoz değeri ile Tip1 diyabet teşhisi konuldu, 9 gün hastanede yattı. Yazı yazmak, tiyatro oynamak, voleybol oynamak ve piyano çalmak ilgilendiği dallar arasında. Türk Tarih Vakfı ve YGA (Young Gru Academy) öğrencisi. Homeopati tedavisi görüyor ve Homeopati ile ilgileniyor. Yaklaşık 3 senedir yoga yapıyor.

DURU KARALİ

MIDDLE SCHOOL STUDENT
3 Temmuz 2007'de İstanbul'da doğdu. 2012 yılından bu yana İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu öğrencisi olup halen okulumuzda 7. sınıfa devam etmektedir. 2010 yılında Kuğu Sanat Özel Konservatuarı'nda bale eğitimine başlamıştır. 2018-2019 yılları arasında Mercan Selçuk Dans Topluluğu'nda dans etmiştir. 2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çağdaş Dans Bölümü Yarı Zamanlı Programı'na seçilmiştir. Buradaki eğitimine devam etmektedir. Bale dışında şiir ve hikâye yazmak ilgi alanları arasındadır. Ayrıca iki yıldır Tarih Vakfı’nın önderliğinde yürütülen, okulumuzun da içinde bulunduğu “Gençler Tarih Yazıyor” Projesi’nde yer almaktadır.

DURU ÖNHON

VIOLINIST - MIDDLE SCHOOL STUDENT
2006 yılında İstanbul’da doğdu. 7 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı keman bölümüne kabul edildi. Prof. Daniya Kainova ile keman tekniği ve repertuar çalışmaları yaptı. MSGSÜ Devlet Konservatuarı yarı zamanlı keman bölümünde eğitimine devam etmekte iken 2018 yılında Franz Liszt Müzik Akademisi Üstün Yetenekli Gençler okuluna kabul edildi. Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Itzhak Rashkovsky, Ani Schnarch, Dora Schwarzberg, Igor Tkatchuk, Mincho Minchev, Lutsia Ibraghimova, Alexander Markov, Yair Kless ’in ustalık sınıflarına katıldı. Yurtiçinde İş Sanat Parlayan Yıldızlar, İKSV Yarının Kadın Yıldızları, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Genç Solist ödüllerini kazandı. Uluslararası yarışmalarda Onun üzerinde birincilik ve ikincilik dereceleri aldı. Halen Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) burslusu olarak Franz Liszt Müzik Akademisinde Prof. Marta Abraham ile öğrenimine devam etmektedir.

EMİRHAN ERDOĞAN

APP DEVELOPER - FOUNDER
Emirhan Erdoğan, Apple platformlarında uygulamalar geliştirmek isteyen öğrenciler için eğitimler düzenleyen, yayımladığı makaleler ile bilgi paylaşan ve oluşturduğu topluluk ile öğrencileri bir araya getiren TurkishKit’in kurucusudur. Emirhan, lise yıllarında kurduğu Appyist şirketinde iOS platformu için sınırları belirleyecek nitelikte uygulamalar geliştirdi. Apple tarafından her yıl Kaliforniya’da düzenlenen WWDC konferansına 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye’den burslu olarak davet edilen ilk öğrenci olmayı başardı. Emirhan, aynı zamanda uluslararası basın karşısında Apple’ın CEO’su Tim Cook ile röportaj gerçekleştirme ve projelerinden bahsetme fırsatı verilen 13 bursludan birisidir. Gerçekleştirdiği sayısız sunum, eğitim ve etkinlik ile lise & üniversite öğrencilerinin Apple kültürünü yakından tanımasını, şirketlerin ise Apple platformlarında en doğru şekilde var olabilmelerini sağlamıştır.

JARED WALL

ENGLISH TEACHER / WRITER
Jared Wall is an American English teacher and writer who has lived in Turkey for over a decade. He thinks and writes about issues related to Turkey, Turkish culture, education, and regularly writes on twitter about topics that affect Turkish society. He has recently done interviews with Hürriyet and T24 news. He has also begun writing a monthly column for Istanbul Life magazine. In addition to being a teacher for almost 15 years, Wall has also owned and run a business in Turkey, traveled to over 40 of Turkey's provinces, and speaks Turkish fluently.

MURATHAN ABDULLAEV

MIDDLE SCHOOL STUDENT
19 Ocak 2006'da İstanbul-Kadıköy'de doğdu. 5. sınıftan bu yana İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu öğrencisi olup, halen okulumuzda 8. sınıfa devam etmektedir. Oyun programlama, robotik, üç boyutlu modelleme, kodlama, judo, ilgi alanları arasındadır. 13 Kasım 2019'da Antalya’da düzenlenen, "2050'de Hayat Nasıl Olacak?" Robotex yarışmasında İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu adına katıldığı grupla Türkiye birinciliği, 21-24 Mart 2019'da Polonya'da düzenlenen Uluslararası RoboRAVE Yarışmasında "Girişimcilik" kategorisinde okul arkadaşı Barkın Özer ile Dünya birinciliği bulunmaktadır.

NİL ÇUKURKAYA

Middle School Student
Nil Çukurkaya was born in Istanbul, Turkey in 2007. She moved to Dubai when she was 2 years old. When she was 6 years old, her family decided to move to Los Angeles, California. They decided to move back to Dubai when she was 8 years old. She came to Istanbul with her family in 2019 and she is now a student at IELEV Schools. She is a professional horse-rider and a snowboarder. She has a brother. She loves traveling and networking with new people.

ONUR ÇİFÇİ

YOGI
1983 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluğundan itibaren felsefe ve varoluş üzerine sorularına yanıt bulmak için Dokuz Eylül Üniversitesi, Makina Mühendisliği bölümünden okuduğu dönemde “Tüm Dünya Felsefeleri” eğitimini de aldı. Mühendislik kariyerinde Petrol sektöründe satış bölümünden sonra doğalgaz proje yatırım koordinasyonu üzerine çalıştı. Aşçılık eğitimi için mühendislik kariyerini sonlandırdı. Bu süreçte A.B.D.’nin en iyi restoranlarından biri Eleven Madison Park’ın daveti üzerine Amerika’ya giderek aşçılık hayatına devam etti ve Washington DC Hilton’da çalıştı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beyaz Saray yemeği hazırlayan ekibin içindeydi. Sonrasında Hawaii’ye taşındı ve burada yaşadığı dönüştürücü deneyimlerle Myanmar ve Nepal’de manastırda keşiş olarak yoğun meditasyon pratiğine başladı. Hindistan’da ileri seviye Yoga eğitmenlik eğitimi aldı. Şimdi ise yoga eğitmenliği yapmaya devam etmektedir. Nisan 2019’da Antalya’da açılan YogaKioo’nun ortak kurucularındandır.

PAUL ZARRAGA

EDUCATION CONSULTANT
Paul Zarraga graduated from Leeds University way back when and arrived in Istanbul in 2000 having taught in England and Spain. In Turkey, Paul continued his teaching career before starting work with a leading educational publisher and over the course of a 17 year ELT publishing career he has been at various times an education consultant, teacher trainer, assistant general manager and marketing director. For two years Paul presented Ingilizce a television programme on TRT Okul and he has given plenaries and workshops nationally and internationally. He currently works as an education consultant for Eli-Iber Publishing and teaches speech and drama in Istanbul. Paul lives in a small village near Şile and can often be seen running with his two dogs through the woods that surround his house. He is a passionate consumer of books and loves reading and writing poetry.

Organizing team

Mansur
Asrar

Istanbul, Turkey
Organizer

Elif
Tanrıkulu

iSTANBUL, Turkey
Co-organizer
  • Serhat Gurgun
    Production