ResetSalon
x = independently organized TED event

Theme: "The way out", "Çıkış Yolu"

This event occurred on
November 16, 2019
Istanbul, İstanbul
Turkey

It shall be a cosy TEDx Salon where we shall discuss how we can find way out of this non-ending distopic demands of our daily lives

Feriye
Yıldız, Çırağan Cd. No:44 D:No:44, Beşiktaş
Istanbul, İstanbul, 34347
Turkey
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Reset­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayşe Topçu

Kurumsal hayatı boyunca otuzun üstünde ülkede insan araştırmaları, marka gelişimi ve yeni ürün yaratım süreçlerini yönetti. Yeni görevinde dünya genelinde girişimcilerle ve global olmaya aday markalarla işbirliği yapıyor, üniversitelerde Yaratıcılığın Doğası ve Girişimcilik derslerini veriyor. Pek çok ülkede gerçekleştirdiği başta kadın ekseninde olmak üzere insan araştırmaları ile yaratıcılığa, hareketin doğasına ve yeni ürün tariflerine farklı bakmaya ve hızla değişen dünyada insanı anlamaya odaklı çalışmalara devam ediyor.

Celal Vatansever

17 Ocak 1983’de İstanbul’da doğdu. Makine Mühendisliğinde yüksek lisansını tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi’nde MBA yaptı. 13 Yıldır Arçelik’te çalışıyor ve şu anda Arçelik Garage’ın yöneticiliğini yapıyor. Girişimcilik ve İnovasyon konularına özel ilgi duyuyor ve 55’ten fazla patent başvurusu bulunuyor. Birçok farklı platformda jüri ve mentorluk görevi üstleniyor.

Göhan Say

1 Nisan 1969’da Ankara’da doğan Gökhan Say, TED Kolejindeki eğitimini tamamladıktan sonra, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Bu tarihten kısa bir süre sonra profesyonel çalışma yaşamına Türkiye İş Bankası’nda başlayan Say, beş yılı aşkın bir süre boyunca Dünya Bankası’nda Sağlık Reformları Projesi’nde de görev almıştır. 1999 yılında siber güvenlik alanında çalışmaya başlayan Say, 15 yılı aşkın Symantec Türkiye Ülke Müdürlüğü ve Güney Doğu Avrupa Bölge Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. 2015’te Güvenlik enterasyonu ve danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Innovera’nın Ortağı ve Genel Müdürü olarak çalışmaya başlamış ve ardından Güvenlik Otomasyonu Ürünleri geliştiren AtarLabs’in kurucu ortağı olmuştur. Siber tehditlerin Dijital dünya için en ciddi risklerden biri olduğunu oldukça yakından yaşayan Say, kendini 1999 yılından bu yana dünya çapında pek çok ülkede yaptığı konuşma ve çalıştığı güvenlik projeleriyle bireylerin ve kurumların farkındalık düzeyini artırmaya adamıştır.

Gözde Şekercioğlu

Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünden mezun olduktan sonra Domus Academy, Central Saint Martins ve Bilgi Üniversitesi'nde ürün tasarımı ve tasarım yönetimi eğitimleri aldı. 10 yılı aşkın süredir; ürün geliştirme ve tasarım iletişimi alanında çalışıyor. Toplumsal bir ihtiyacın çözümü için tasarımın kuvvetli bir araç olduğuna inanıyor. Sosyal girişimi Önemsiyoruz ile kamu, özel sektör ve sivil toplumun kesişmesine ilham verirken, disiplinler arası çalışmalar yürütüyor.

Hakan Akben

"Teknoloji işimizi elimizden alacak," dedi, ama önce onu işinden etti. Hakan, evvela astronot olmak istedi, ama imkânlar el vermedi. Mühendisliğe ısınamadı. Müzisyenliği de beceremedi. Öğrencilik yıllarında IT Business Weekly ve CHIP dergilerinde bilişim muhabirliği yaparak çalışma hayatına başladı. Adobe Systems’de Türkiye, Kuzey Afrika ve Doğu Avrupa Ülkelerinden Sorumlu Bölge Pazarlama Müdürü olarak çalıştı. Samsung’da kurumsal pazarlama ekibinde çalıştı. Kurumsal hayatı (kendince) zirvede bıraktı. Show TV ve Skyturk 360’ta yayımlanan, Teknotrend ve Silikon Vadisi teknoloji programlarına, içerik editörü ve yardımcı sunucu şapkalarıyla, katkıda bulundu. Zamanın bilinen teknoloji haber portallarından Silikonvadisi TV’yi kurdu. Son birkaç yıldır, yerel ve küresel kurumlarda dijital pazarlama danışmanlığı yapıyor. İTÜ’de dijital pazarlama ve içerik pazarlaması konularında dersler veriyor. Her an işini teknolojiye kaptırabileceğini bildiğinden, dijital çağda hayatta kalmanın sırlarını araştırıyor. Dijital üretkenliği artırmanın yollarını arıyor. Dünyadan ve Türkiye’den önemli uzmanlarla söyleşiler yapıyor, Youtube ve sektörel dergiler için içerikler oluşturuyor. Yaratıcılığını ve sabrını bilemek için dağ, tepe, orman, asfalt demeden sürekli koşuyor. Yaz, kış, sıcak, soğuk dinlemeden yüzüyor. Kısacası, sürekli kendine dayak atarak, düşe kalka yaşamına devam ediyor.

Serkan Raşa

1977 İstanbul doğumlu ve bir kız çocuğu babası olan Serkan Raşa, 24 yıllık iş hayatının 11 yılını Türkiye hariç 4 farklı ülkede turizm sektöründe yöneticilik yaparak geçirmiştir. 2015 yılında Türkiye’ye dönen Serkan, 2 yıl daha mesleğine devam etti. Güvenli alanından çıkıp kendi içsel yolculuğuna ve yeni bir hayata adım atmaya karar verdi. Kendi ile başbaşa kaldığı bu süreçte, kızı Mae İdil’e nasıl kalıcı bir miras bırakabileceğini düşünürken “Do Something For Your Children” projesinin temelini attı. Bu proje kızı ile farklı ülkelerde yaşamasına rağmen, her an onun yaşamına dokunuş yapmayı hedeflemiş bir babanın bir yandan kızına, bir yandan kendi iç dünyasına 93 günde 3240 km yürümesiyle hayat buldu. Bu yolculuğun sonunda artık bambaşka bir yerdeydi. Kısa bir süre sonra kişisel gelişim eğitimlerini tamamlayarak yeni bir dünyaya adım attı. Şu anda bireyler ve gruplar ile farklı alanlarda yaşam koçluğu seansları, yürüyüş terapisi, meditasyon ve nefes terapileri yapmakta.

Organizing team

Ali
Ustundag

Istanbul, Turkey
Organizer