Amstelveen
x = independently organized TED event

Theme: What the world needs now ..

This event occurred on
November 8, 2020
Amstelveen, Noord-Holland
Netherlands

Hoe kunnen we nu onze wereld duurzamer, gezonder, effectiever, ontspanner, liever en gewoon een beetje mooier maken? Het antwoord hierop krijg je tijdens TEDxAmstelveen 2020 dat in het teken staat van het thema: What the world needs now…

TEDxAmstelveen zal je een dag inspireren zoals alleen TEDx dat kan, zet zondag 8 november 2020 daarom snel in je agenda. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie over het bijwonen van dit evenement.

Poppodium P60
Stadsplein 100a
Amstelveen, Noord-Holland, 1181ZM
Netherlands
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Amstelveen events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anja de Die

trainer en coach
Anja de Die is gecertificeerd NLP*-trainer en coach. Daarnaast getraind in systemisch en oplossingsgericht werk. Én ervaringsdeskundige. Met veel passie en enthousiasme coacht zij ambitieuze ondernemers om succesvol te ondernemen en hun dromen waar te maken. Ze leert ze gewoon te doen ….ook als iets niet perfect is. *NLP Neuro Linguistisch Programmeren, krachtige methodiek voor veranderen van gedrag dat niet voor je werkt en effectieve communicatie. Gebaseerd op het denken en doen van mensen die succesvol in het leven staan.

Arnold van Woerkom

Agrariër
Arnold van Woerkom uit Bant is akkerbouwer uit de Flevopolder en oprichter van het foodlabel Bodemisch Food. Vanuit het ecologisch en medisch denken teelt hij gezondere producten met meer inhoudelijke voedingsstoffen. Samen met zijn familie verbouwt hij dan ook aardappels die meer vitaminen, mineralen, sporenelementen en antioxidanten dan gangbare aardappels bevat. Hoe hij dat doet? Door de bodem te vertroetelen met zaden en mineralenmengsels. Dankzij de vruchtbare bodem worden de aardappels lekkerder en voedzamer en wij gezonder. Want voedsel moet weer gaan voeden en niet alleen vullen. Arnold is al decennia bezig met zijn kruistocht om iedereen te overtuigen van de één-op-één relatie tussen een gezond bodemleven en humane gezondheid.

Daniel Zijl

Student acteur
Daniël Zijl maakt deel uit van 0,7% van de Nederlandse bevolking die zich identificeren als transgender. Door zijn reis naar zichzelf heeft hij vele obstakels moeten door gronden; van zijn fysieke transitie tot de confrontatie met de buitenwereld. In zijn talk deelt hij zijn ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn transitie van vrouw naar man. Hoe reageerde de wereld om hem heen op zijn coming-out? Heeft de wereld eigenlijk wel plek voor mensen zoals Daniël? Daniël wil met zijn talk een oproep doen aan de Nederlandse samenleving: Laten we praten over onze verschillen. Want misschien kunnen we onze verschillen inzetten als doel ons niet uit elkaar drijven maar juist dichter tot elkaar brengen.

David Gardenier

Astronomer
David Gardenier is an astronomer at the University of Amsterdam and the Netherlands Institute for Radio Astronomy. His research revolves around mysterious flashes of light called Fast Radio Bursts (FRBs). He works with a team of astronomers from around the world to find the origin of these FRBs through powerful simulations and state-of-the-art telescopes located in Westerbork, the Netherlands.

Herman Chow

Personal Branding Photographer
Herman helps entrepreneurs to create branding images with a WOW factor that stand out from the market.

Jeannette den Boer

Manager Sustainability
In 2018 gaf Jeannette den Boer haar baan op om samen met Stefan Coppers een wereldreis te maken om de klimaatverandering in beeld te brengen. Zij ontmoetten telers van Afrika tot Australië, die ondanks goede technieken geen tomaten meer uit de grond krijgen. Hun avonturen legden ze vast in de documentaireserie Waterlanders, te zien op AD.nl. Haar liefde voor de natuur en de mens zet Jeannette sinds september dit jaar in als Manager Sustainability a.i. bij Royal Lemkes.

Joost Baltussen

Osteopaat DO MRO
Joost Baltussen helpt al ruim 26 jaar mensen bij het oplossen van hun gezondheidsklachten. Eerst als fysiotherapeut en nu ruim 7 jaar als osteopaat. Joost heeft naast zijn doel om mensen optimaal te kunnen behandelen, nog een andere missie. Hij wil mensen bewust maken hoe ze zelf hun klachten op kunnen lossen. Liefst nog voordat de problemen beginnen.

Mariëlle Vermeulen

Ervaringsdeskundige TOS
De Amstelveense Mariëlle Vermeulen heeft TOS, dat staat voor Taal Ontwikkeling Stoornis. TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Al vanaf 2-jarige leeftijd had Mariëlle grote moeite met praten of het begrijpen van taal. Haar hersenen vonden het ontzettend moeilijk om de connectie te maken. Naast spraak was ook lezen en schrijven een grote uitdaging. Dit heeft voor veel obstakels gezorgd in haar leven, maar dit hield haar niet tegen om door te gaan, haar dromen achterna. Mariëlle zet zich in als voorlichter, coach en tolk voor leraren, ouders en kinderen met TOS. Prof Dr. Constance Vissers van de Radboud Universiteit is klinisch neuropsycholoog en bijzonder hoogleraar Taalontwikkelingsstoornissen. Zij richt zich op het wetenschappelijk onderbouwen van onderwijs, diagnostiek en behandeling van cognitieve- en gedragsproblemen bij (jonge) kinderen en adolescenten met TOS.

Peter Vink

Professor Environmental Ergonomics at the faculty of Industrial Design Engineering at the Delft University of Technology
Prof dr Peter Vink is professor at the faculty of Industrial Design Engineering at the TU-Delft. He is appointed as chair environmental ergonomics. Since 2015 he is head of the department Sustainable Design Engineering. His most recent research project concerns the design of the interior of the Flying V aircraft. Prof Roelof Vos is coordinator of this project and focuses on the exterior, engines and structure, Peter Vink focuses on the interior. His latest book is ‘vehicle seat comfort and design’ (Pumbo, 2017), which is a follow up of ‘aircraft interior comfort and design’ co-authored by Klaus Brauer, one of the leading designers of the Boeing 787 interior. He is in the editorial board of scientific journals, chaired the jury of the Crystal Cabin Award for three years (the most prestigious prize in aircraft interiors) and won the Hal W Hendrick Award in 2011, which is for a non-U.S. citizen who has made outstanding contributions to the human factors/ergonomics field.

Piet Sprengers

Manager Duurzaamheidsstrategie en Beleid
Piet Sprengers werkt al meer dan dertig jaar aan duurzaamheid. Hij kijkt vooral naar de rol van de financiële sector in het realiseren van een duurzame en rechtvaardige samenleving. De financiële sector zit namelijk aan de knoppen van de investeringen die onze toekomst bepalen. Eerst deed hij dit als adviseur en tussen 1995 en 2006 als oprichter en directeur van de VBDO, de vereniging van beleggers voor duurzame ontwikkelingen. Op dit moment werkt hij als duurzaamheidsstrateeg bij de ASN Bank. De bank die groot is geworden vanwege haar duurzame missie. Duurzame ontwikkeling is voor Piet mensen vertrouwen in de toekomst geven. Het is geen blauwdruk, maar de hoop dat dingen goed gaan komen. Dat stap voor stap klimaatverandering stopt, ongelijkheid vermindert en de natuur weer groeit en bloeit. Dat gaat niet vanzelf maar is meer dan ooit hard werken.

Tania Mulder

Intimiteitscoach
Tania Mulder helpt al meer dan 15 jaar mannen, vrouwen en stellen bij het verrijken en verbeteren van hun seksleven met RISL- coaching. Dit staat voor Relatie, Intimiteit, Seksualiteit en Life. Een door haar ontwikkelde, succesvolle aanpak. De grote verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke opwinding, onze overtuigingen en het denken zijn belangrijke thema's in haar werk.

Organizing team

Mette
Reitsma

Amstelveen, Netherlands
Organizer