Youth@Bratislava
x = independently organized TED event

This event occurred on
February 8, 2020
Bratislava, Bratislavský kraj
Slovakia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

City Theatre of P. O. Hviezdoslav
Laurínska 20
Bratislava, Bratislavský kraj, 81101
Slovakia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Bratislava events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dávid Janků

David Janků založil a vedie projekt effectivethesis.com, ktorý pomáha nasmerovať študentov k výskumným oblastiam s veľkým potenciálom, zlepšovať svet skrz voľbu tém ich bakalárskych, magisterských a dizertačných prác. Okrem toho sa podieľa aj na rozvoji komunity efektívneho altruizmu v Česku.

Hasni Raber

In collaboration with Jerobeam Fenderson, they have composed entire album of osciloscope music. Hansi has also developed software which is able to transform any possible picture into music.

Jaroslav Varchola

Jaroslav Varchola v súčasnosti pôsobí na Univerzite Komenského, kde učí a robí výskum mozgu. Študoval filozofiu vedy v Oxforde, venuje sa šikovným stredoškolákom na tutoriáloch, vymýšľa inovatívne prednášky a odnedávna tiež diskutuje v podcaste Kvantum ideí (https://kvantumidei.podbean.com/).

Karel Kieslich

Karel Kieslich vyštudoval medicínu na lekárskej fakulte Karlovej univerzity, kde vyše 5 rokov učil anatómiu a fyziológiu s ambíciou dostať na medicínu moderné spôsoby vyučovania. Keďže ho zaujíma ľudský mozog a ako v ňom vznikajú psychické poruchy, po medicíne vyštudoval kognitívnu neurovedu na University College London. Na tejto univerzite momentálne pracuje v Inštitúte kognitívnej neurovedy, kde skúma rolu dopamínu v depresii.

Lucia Krčméryová

Lucia Krčméryová pracuje na Univerzite Komenského v Bratislave, kde učí budúcich lekárov bioetiku. Študovala v Kolégiu Antona Neuwirtha, na Lekárskej fakulte UK a na King´s College v Londýne. Rada sa pýta, ako veci sú a ako by mali byť, nielen v medicíne. Diskutovať ju nájdete napríklad na Letnej univerzite Kolégia, v rezidenčnej komunite Baraka (https://baraka.sk/baraka), alebo v Akadémii veľkých diel.

Peter Szolcsányi

Peter Szolcsányi je chemik, uciteľ, vedec, popularizátor. Poznajú ho dokonca ľudia v Oxforde, Cambridgi, Zurichu či maďarskom Veszpréme. Dnes vedie výskumnú skupinu na Slovenskej Technickej Univerzite. Napísal množstvo popularizačných článkov o chémii, výberom z nich vznikla populárna kniha Súkromný život molekúl.

Organizing team

Rastislav
Geschwandtner

Bratislava, Slovakia
Organizer

Emma
Miklášová

Bratislava, Slovakia
Co-organizer