OrtaklarFenLisesi
x = independently organized TED event

Theme: THINK BIG, start small

This event occurred on
July 19, 2020
Aydın, Aydın
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ortaklar Fen Lisesi
Söke Yolu üzeri 2. km Germencik
Aydın, Aydın, 09700
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Ortaklar­Fen­Lisesi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Cevat AYNA

Sınıf Öğretmeni + Eğitim ve Öğretim Programları Uzmanı
1981'de Aydın'da doğdu. 2003'te 9 Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği mezun oldu. Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Eğitim Programları ve Öğretimİ alanında yüksek lisans yaptı. Mutlu Öğrenme Sınıfı Projesi ve Kedi Ailesi, Esnek Öğrenme Ortamları oluşturulması konularında yurt içinde ve yurt dışında birçok ulusal ve uluslararası kongrede davetli konuşmacı olarak yer aldı. Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü aldı. Haydi Kızlar Okula, STEM ve Avrupa Birliği Projelerinde yer aldı, İşbirliğine Dayalı Öğrenme Yöntemi ve Alt Teknikleri, Yenilikçi Öğrenme Yaklaşımları, WEB 2.0 araçları ve Teknolojinin sınıf içi etkinliklerde kullanımı, Esnek Öğrenme Ortamları Tasarımı konularında eğitimler vermekte, Esnek öğrenme ortamları ve bu ortamların öğrencilerin akademik başarı, tutum düzeyleri üzerine etkileri konularında araştırmalar yapmakta, 20 öğrenci ve kedisi ile ağaçların arasında butik bir köy okulunda ’Mutlu Öğrenme Sınıfı’ projesi kapsamında çalışmalarına devam etmektedir. Evlidir, 2 çocuğu vardır.

Denktaş GÜNEY

Profesyonel Basketbolcu + Basketbol Antrenörü
30 Ağustos 1978 tarihinde doğdu. Çocukluğu İstanbul'da geçti. Basketbola Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde başladı. Daha sonra Efes Pilsen Spor Kulübü'ne transfer olarak basketbolu bir meslek olarak seçmenin ilk adımını atmış oldu. Sonrasında sırasıyla Oyak Renault, Kombassan Konya, Erdemir SK, Galatasaray, Tuborg SK, Beykoz SK ile devam eden profesyonel basketbol kariyeri oldu. Oyunculuk bittikten sonra koçluk kariyeri başladı. Kendi spor kulübüne 7 senedir antrenörlük yapıyor.

Doç. Dr. Gamze YÜKSEL

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi
1979'da Muğla'da doğdu. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Matematik bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Yüksek Lisansını, 2011 yılında Doktorasını MSKÜ Matematik Bölümünde tamamladı. 2009-2010'da doktora sırasında YÖK bursu ile ABD'de Pittsburgh Üniversitesi Matematik Bölümünde Prof. Dr. William LAYTON danışmanlığında araştırmacı olarak bulundu. MSKÜ Fen Fakültesi Matematik bölüm başkan yardımcılığı yaptı. Türk Kadın Matematikçiler Derneği'nin ve Muğla Ticaret Odası Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu'nun üyesidir. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve Bildiri Kitabı'nda (Proceedings) basılan 10'un üzerinde bildirisi, yayınlanmış ulusal ve uluslar arası 10'un üzerinde makalesi, yürüttüğü ulusal projeleri bulunmaktadır. Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği, Nümerik Analiz ve Kısmi Diferansiyel Denklemlerin Nümerik Çözümleri konularında çalışmaktadır. MSKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yapay Zeka ABD Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evlidir, 1 kızı vardır.

Doç. Dr. Ümit AKINCI

Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi
1978'de Hollanda'da doğdu. 1999 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik bölümünden mezun oldu. Fizik doktorasını 2009 yılında, doçent unvanını 2013 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde aldı. İstatistik fizik alanındaki çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi dâhilindeki grubu (http://www.csinss.org) ile sürdürmektedir. Grubun ilgi alanı manyetizma başta olmak üzere, spin sistemlerinde kuantum dolaşıklık, spin sistemleri ve yapay sinir ağları, dinamik faz geçişleri gibi konuları içeren geniş bir yelpazede yer almaktadır. Uluslararası alanda 70'e yakın bilimsel makalesi vardır. Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda 30'a yakın bildiri sunmuştur, TÜBİTAK projeleri başta olmak üzere çeşitli projelerde çalışmıştır. Çeşitli zamanlarda üniversite dışında kuantum fiziği, kaos, bilimsel yöntem, nanoteknoloji gibi konularda popüler bilim konuşmaları vermeye devam etmekte, çeşitli yerlerde zaman zaman popüler bilim yazıları yazmaktadır. Evlidir, 1 oğlu vardır.

Dr. Melik KARTAL

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalında Akademisyen
2007'de Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesi'nden, 2011'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi oldu ve İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisansa başladı. 2013'te yüksek lisans için gittiği Cambridge Üniversitesi'nde çalışmalarını tamamladı ve ‘’Kamu Davasının Açılmasında Cumhuriyet Savcısının Takdir Yetkisi’’ adlı teziyle yüksek lisansını başarıyla tamamladı. 2013'te İstanbul Üniversitesinde doktoraya başladı ve 2016'da doktora çalışmaları için gittiği Berlin-Humboldt Üniversitesi'nde çalışmalarını tamamladı. 2018'de ‘’Meşru Savunmanın Hukuki Esası Bağlamında Gereklilik ve Orantılılık’’ adlı doktora tezini başarıyla savunup Dr. unvanı aldı. 2018'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ayrılıp İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde göreve başladı. Hala orada görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuklu olup iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Hilal ÇATAK

Profesyonel Koç ve Eğitim Danışmanı
1982 yılında ailenin ilk çocuğu olarak Ankara'da doğdu. Babasının polis olması sayesinde ülkemizin bir çok yerinde farklı kültürlerle donanarak büyüdü. Celal Bayar Üniversitesi İşletme Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında İngiltere’de dil eğitimi aldı. Satış sektöründe başlangıç pozisyonlarından bölge ve sektör yöneticliğine uzanan 10 yıllık bir kariyeri oldu. 2013 yılında Uluslararası Koçluk Federasyonı ICF onaylı Adler Internatıonal’dan Koçluk eğitimi aldı. 2016 senedinde sektör yöneticisi olarak çalıştığı firmasına tüm satış operayonlarından sorumlu satış koçu ve eğitmen olarak atandı. 2018 yılında Aydın’da Pozitif Değişim Eğitim Koçluk ve Danışmanlık firmasını kurdu. 2019 yılında yine bir koçluk aracı olan Points Of You Explorer ünvanını aldı. 2020 yılında ICF onaylı Erickson Koçluk okulundan Takım Koçluğu eğitimini tamamlandı. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi de olup tüm bunlarla birlikte Reiki ve Bionerji ile ilgilenmektedir.

Korcan BAŞARAN

Tam Zamanlı İngilizce Öğretmeni + Yarı Zamanlı Gezgin
1994'te, bir kültür ve düşünce mozaiği olmuş binlerce yıllık Efes'te (Selçuk) doğdu, turizmle iç içe büyüdü. Farklı kültürlerden beslenebilmek adına Türkiye'nin ilk köy enstitülerinden birinin devamı olan Ortaklar Anadolu Öğretmen Lisesinde yabancı dil bölümünde eğitim aldı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğinden mezun oldu. Eskişehir'de Özel İngilizce Test dil okulunda eğitim koordinatörü olarak kariyerine başladı. 1,5 yılın ardından farklı perspektiflerden beslenmek için Vietnam'a taşındı. ‘’Çok gezen mi bilir çok okuyan mı?’’ sorusunun yalnızca bir cevabı olmadığı inancıyla tam zamanlı İngilizce öğretmeni-yarı zamanlı gezgin olarak hayatını sürdürmekte, Vietnam’da Thai Nguyen Üniversitesi ve özel dil okullarında öğretmen gelişim seminerleri düzenlemektedir. Genç öğretmen, Türkiye, üniversite yıllarında gittiği Avrupa ülkeleri ve bazı Uzak Doğu Asya ülkelerinde gözlem yapmıştır; yaşam, eğitim ve kişisel düşüncelerini paylaşacağı bir YouTube kanalı hazırlığındadır.

Uğur İKİZLER

Makine Teknikeri + Gökyüzü Fotoğrafçısı
1964'te Bursa’da doğdu. 1980'den bu yana makine teknikerliği yapmakta, İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümde eğitim görmektedir. Evlidir ve bir oğlu vardır. Astronomi ile aya ilk ayak basıldığından beri ilgilidir. 1999'da aldığı 60 mm'lik teleskop yeterli gelmemeye başlayınca büyük teleskoplar pahalı olduğu için kendi teleskopunu yapmaya karar verdi. Türkiye’nin ilk amatör teleskop yapımcısı olan Hasip SÖNMEZALP'in tavsiyeleriyle ilk teleskop aynasını tamamladı. 2007 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi 2. Amatör Astronomi Sempozyumu ve Amatör Teleskop Yapımı (ATY) çalıştayında Amerika’dan gelen usta ATM Dick PARKER’dan eğitim aldı. 2009 yılında İKÜ’nün düzenlediği AAS 3 ve ATY 2009 çalıştayına eğitmen olarak katıldı ve 100 katılımcıya 100 teleskop yaptırdı. Eğitmen olarak bir çok etkinliğe, çalıştaya, seminere katıldı. Kendi yaptığı takip sistemi ve teleskoplarıyla gökyüzü fotoğrafları çekmekte, amatör teleskop yapımını Türkiye'de yaygınlaştırmaya çalışmaktadır.

Organizing team

Asil Andaç
KIZILDOĞAN

Aydın, Turkey
Co-organizer
  • Ahmet Suat Karakaya
    Partnerships/Sponsorship
  • alperen gürbüz
    Partnerships/Sponsorship
  • Cihan Enes Genç
    Post production
  • Furkan Kalay
    Production
  • Günay Efe Kocagöz
    Production
  • İhsan Özgen
    Partnerships/Sponsorship
  • Kevser Aydoğdu
    Marketing/Communications
  • Mehmet Marangoz
    Curation
  • Merve Gündoğdu
    Marketing/Communications
  • Şaban Berat Kızıloğlu
    Production
  • Şeref Arda Gülpınar
    Marketing/Communications
  • Sıla Atay
    Post production
  • Yusuf Devrim
    Partnerships/Sponsorship