İzmirWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 15, 2019
İzmir, İzmir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bornova Kültür Merkezi
Ergene Mahallesi, 550. Sk. No:33 Bornova
İzmir, İzmir, 35040
Turkey
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dxİzmir­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahu Serter

Kendisini; ‘‘Ben Ahu Büyükkuşoğlu Serter. Zor bir coğrafyada kadın girişimciyim, asıl işim TRANSFORMASYON. “Hayır”ı “evet” yapmayı, değiştirmeyi severim. Küçüklüğümden beri sorgulamadan kabullenmek, istemediğim şeyleri zorla yapmakla ilgili sıkıntılıyım. Eğitimim “Yatırım Yönetimi” üzerine ama ben doğuştan girişimciyim. Bildiğiniz Kayserilinin okumuşuyum. İşim fırsat aramak, başkalarının unuttuğu yerlerdeki fırsatı görmek; çöpü hazineye dönüştürmek, işleri yeniden çerçeveleyerek başka kimlikler kazandırmak. “Öğrenmeyi öğrenme”ye takığım. Öğrendikçe ne kadar az bildiğimi görüp, daha çok öğrenmek istiyorum. Yaptığım işleri, kazandığım başarıları; kendimi, etrafımdakileri ve yaşadığım toplumu daha iyi hale getirmek için kullanırım. Yaşadığım hayatın amacı budur.’’ diye ifade ediyor.

Armağan Portakal

Armağan Portakal, 1969 yılında Salihli’de doğdu. Çevre mühendisi ama özel sektörde pazarlama kariyeri yaptı. 2005 yılında istifa ederek kurumsal hayat dışına çıktı ve freelance pazarlama yol arkadaşlığı sistemini kurdu. Seyahat etti, fotoğraf çekti, yazdı. Gezilerinde kentlerin bıraktığı hislere odaklandı. Armağan’ın Penceresi adı altında iki kişisel fotoğraf sergisi açtı, tüm gelirini Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na bağışladı. Fotoğraflarıyla karma sergilere katıldı. Tesadüf, Pencere ve Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık isimli kitapları var. #2kadinanadoluda ekibinde yer alıyor, Anadolu’yu geziyor, yazıyor, fotoğraflıyor. Hayatta ilham aldığı insanlar var ve “İlham alıyorsam, ilham vermeliyim, zincir tamamlansın” diye düşünüyor. Paylaşmak için mükemmel olmayı beklemiyor. Her gün bir tutam alın teri ve emek kemikleri güçlendirir, insanı dik tutar diyor. 2015 yılında Torlak Çiftliği’ni kurdu. Çiftçi oldu. Zeytine ve toprağın ritmine hayran. Bütünün bir parçası o kadar…

Arzu Erkan Yüce

Uzm. Dr. Arzu Erkan Yüce, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Psikiyatri ihtisasını Ege Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. İzmir’de kendi muayenehanesinde çalışmaktadır. İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmakta; Kişiler Arası İlişkiler ve Aile Terapileri derslerini anlatmaktadır. Psikoterapilerde temel uzmanlık alanı Bilişsel Davranışçı Terapiler ve Şema Terapi’dir. Bilişsel Davranışçı Psikoterapi (BDT) eğitimcisi ve süpervizörüdür. Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Dergisi hakemleri arasındadır. The Academy of Cognitive Therapy tarafından BDT terapisti olarak sertifiye edilmiş, “diplomat” unvanına hak kazanmıştır. The European Federation of Sexology (EFS) & The European Society for Sexual Medicine (ESSM) tarafından yapılan sınavlarla akredite olarak, “Psikoseksüel Terapist” unvanına hak kazanmıştır. Türkiye Psikiyatri Derneği, Academy of Cognitive Therapy, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği, Kognitif Davranışçı Psikoterapiler Derneği, Anadolu Psikoterapi Derneği, Aids ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Derneği üyesidir. Bilişsel Davranışçı Psikoterapi, Şema Terapi, Cinsel Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) ve Mindfulness uygulamalarını klinik pratiğinde kullanmakta; ulusal kongre, sempozyum ve kurslarda eğitimler vermektedir. Psikeart ve Psychologies Türkiye Dergisi başta olmak üzere çeşitli dergilerde yazıları yayımlanmakta; basında ve medyada görüşlerine yer verilmektedir. Sosyal medyada yazılar, video ve podcastlerle toplumu bilgilendirmeye yönelik yayınlar yapmakta; sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak eğitim ve konuşmalar gerçekleştirmektedir. Kadın Ruh Sağlığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Şiddetle Mücadele, İlişki ve Aile Terapileri, Anksiyete Bozuklukları, Duygudurum Bozuklukları, Erişkinde Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu, Cinsel İşlev Bozuklukları, LGBTİ bireylerce yaşanan sorunların yönetimi, Kişilik Bozuklukları, Psikosomatik Rahatsızlıklar özel ilgi alanları arasındadır.

Ayşegül Çoruhlu

4 Temmuz 1969 doğumlu olan Dr. Ayşegül Çoruhlu, orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 1994 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Şişli Etfal Hastanesi’nde Biyokimya uzmanlığı ihtisasını tamamlarken Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal mühendisliği master programına 2 yıl devam etti. 2000 yılında Amerikan Hastanesi’nde Biyokimya uzmanı olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Intermed Polikliniği laboratuvar şefi olarak görevine devam etti. Bu görevde kaldığı yıllar içinde koruyucu hekimlik konseptine uygun check-up programları hazırladı. Anti-oksidan , gıda duyarlılığı, kişiye özel hormon ve genetik testleri gibi ileri anti-aging yaklaşımlarını ilk uygulayan hekimlerden oldu. Vitamin ve mineral desteği kullanımı konusunda uzun süre eczacı ve doktorlara eğitimler verdi.

Bahar Eriş

MomTalks’ın fikir annesi olan Dr. Bahar Eriş, çocuklarda üstün zeka ve yetenek eğitimi üzerine odaklanmış bir akademisyen ve yazardır. Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Fulbright bursuyla ABD’ye gitmiştir. 1998-2004 yıllarında, New York’ta, Columbia Üniversitesi’nde öğrenim görmüştür. Üstün yetenek eğitimi alanında masterini tamamladıktan sonra, aynı okuldan doktorasını almıştır. 6 yıllık eğitimi süresince, Teachers College’da öğretmenlik yapmıştır. Eriş, Türkiye’ye döndükten sonra, 10 yıl boyunca (2004-2014) Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde “üstün yetenek eğitimi” konusunda dersler vermiştir. 2015-2017 yıllarında Bahçeşehir Üniversitesi, Üstün Yetenekliler Eğitim Merkezi’nde Yrd. Doç. Dr. olarak yüksek lisans derslerine girmiştir. Alfa Yayınları’ndan çıkan Her Çocuk Üstün Yeteneklidir (15. baskı), Anne Beynim Aç (13. baskı), Gölgedeki Yıldızlar: Disleksinin Gizli Yetenekleri (5. baskı), Çocuklar Nasıl Başarır? (33. baskı) Çocuklar Nasıl Başarır? 2 (15. baskı) (Mümin Sekman ile birlikte) kitaplarının ve son olarak da Korkmasaydın Ne Yapardın? (12. baskı) isimli kitabın yazarıdır. Aynı zamanda 22 yıldır profesyonel simultane çevirmenlik yapmaktadır. “Her çocuk en iyi eğitimi hak eder” düşüncesini savunan Eriş, her çocuğun içinde keşfedilmeye değer biricik yetenekler olduğuna inanmaktadır.

Eylem Erdem Uğurlu

Eylem Erdem Uğurlu, 1978 Mardin doğumludur. 1981'de İstanbul'a taşındı. Marmara Üniversitesi Ekonometri bölümünü 1999 yılında, birincilikle bitirdi. Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa yüksek lisansını, 2001 yılında tamamladı. Bir süre banka, aracı kurum ve piyasa araştırma firmalarında çalıştı. Bu süre, bu hayatın ona göre olmadığını anlaması için yeterliydi. 25 yaşında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler bölümünü üçüncülükle tamamladı. 30 yaşında oğlunu, 39 yaşında kızını doğurdu. 35 yaşında başladığı psikoterapi süreci, halen devam ediyor. 40 yaşında, yaşadığı travmaların kendi suçu olmadığına ikna oldu. Bunun üzerine 1.5 ayda 24 şarkı besteledi ve sözlerini yazdı. Ayrıca 2 çocuk kitabı yazdı. Şu an 34 şarkısı var. 40 yaşından sonra, tıkalı olan üretim kanallarının açılmasının, şaşkınlığını ve keyfini yaşıyor.

İnci Abay Cansabuncu

İnci Abay Cansabuncu, 10 yıllık geleneksel medya tecrübesinin ardından 2009’da dijital dünyaya adım attı. 2010 yılında, bir reklam şirketinin içerik ekibi kurucusu olarak tablet dergileri çıkarmak üzere, dijital yayıncılık ortamının ilk içerik atölyesini çalıştırdı. İçerik avcılığının yanı sıra, telekomünikasyondan, otomotive, eğitimden, finansa kadar pek çok sektöre ait şirketin dijital topluluklarının oluşturulması, bu topluluklara ait dijital servislerin kurulması ve yeniden yapılandırılması adına ekip lideri olarak çalıştı. Columbia Business School ve MIT Sloan ortaklığında ‘Digital Strategies for Businesses: Leading The Next-Generation Enterprise’ alanında pre-masterı ile de toplam iki yüksek lisans programı bitirmiş olan Abay Cansabuncu; profesyonel hayatına kurucusu olduğu GelecektekiSen çatısı altında devam etmektedir. Dijital dönüşüm kültürü ve kültürün yeni yetkinlikleri konusunda uzmanlaşan Abay Cansabuncu, dijital dönüşümde ağ etkisi ve işgücünün dijitalleştirilmesi konusunda atölyeler tasarlıyor; dijital dönüşümün iş modelleri konusunda kurumlara danışmanlık yapıyor; ayrıca teknoloji tabanlı şirketlerin danışma kurullarında yer alarak büyümelerine destek veriyor. Abay Cansabuncu, aynı zamanda meslektaşı Sertaç Doğanay ile birlikte Bloombergh HT’de dijital dönüşümün ilgi çekici hikayelerini ekrana getirdikleri ‘Dönüşen Dünya’ programını hazırlayıp sunuyor.

Lüset Kohen Fins

İstanbul doğumlu Lüset Kohen Fins, 1997-2009 yılları arasında yayınladığı City Plus Istanbul dergisinin ardından çalışmalarına Amerika'da devam etti. New York'ta NYC Food & Mood adlı yüksek tirajlı bir kültür-sanat dergisini hayata geçirdikten sonra Türkiye'nin yurt dışı tanıtımlarında aktif görev aldı. On Derin Ayak İzi adlı 518 sayfalık ilk romanını İngilizce olarak yazan ve kitabı bizzat kendisi Türkçe'ye çeviren Lüset Kohen Fins, bu kitabıyla 2013'te Uluslararası HarperCollins Authonomy altın madalya ödülünü kazandı. İkinci romanı Enginar Mevsimi'ni 2015'te çıkardı, ardından Hasta Bakıcı, Şarlatan ve Dahil adlı romanları yayınlandı. Metanoia adını verdiği hayal gücü egzersizleri ve zihin yogası teknikleriyle sadece Türkiye'de değil, dünyada bir ilke imza atan Fins, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin desteğiyle kurulan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali danışma kurulu üyesidir ve çağdaş Türk edebiyatına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla 2014'te Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'ni kurmuştur.

Murat Yeşildere

Murat Yeşildere Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Manchester UMIST’ten İşletme Ekonomisi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Kariyerine Fon Yönetimi ve Hazine sektöründe Philip Morris’te başlayan Yeşildere, GSD Holding ve GSD Yatırım Bankası’nda üst düzey yöneticilik görevleriyle kariyerine devam etti. Yeşildere Ekim 2000 yılında Istanbul Egon Zehnder Ofisinde Finansal Hizmetler sektöründe Danışman olarak göreve başladı. 2019 yılına kadar Yönetici Ortak olarak Türkiye, CIS ve Kafkasya bölgelerine liderlik eden Yeşildere, halen Kıdemli Ortak olarak Egon Zehnder bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Derneği, PERYÖN üyesi olan Murat Yeşildere, profesyonel kariyerinin yanında halen Platin dergisinde liderlik, ekonomi, finans, insan kaynakları ve yöneti(şi)m konularında yazarlık yapmaya devam ediyor. Yeşildere, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusundaki çabaları kapsamında YKKD (Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği) ve Yanındayız Derneği’nin de kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Neptün Soyer

Neptün Soyer, 1966 yılında Balıkesir’de doğdu. Babasının memuriyeti sebebiyle Türkiye’nin farklı yerlerinde okul hayatını sürdüren Soyer, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’den mezun oldu. 1988-1990 yıllarında İzmir Gümüldür’de Sultan Otel’de turizm sektöründe çalışmaya başladı. 1991 yılında kendi şirketlerini kurarak Seferihisar’da 350 yataklı bir tatil köyü yaptılar. O tarihten bu yana Seferihisar’da yaşayan Soyer, 2000-2017 yılları arasında matematik öğretmeni olarak köy ilkokullarında çalıştı. Seferihisar Sığacık Kaleiçi’nde Pazar günleri kadınların evlerinin önünde satış yaparak istihdam edildiği ‘‘Sığacık Pazarı’’ projesinde öncülük ederek Seferihisar Belediyesi’yle ortak çalışan Soyer, 2010’da 7 ortakla kurduğu Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Kooperatifin sanat pazarı www.seferipazar.com’da kadın ortakları ile ürettikleri ürünleri e-ticaret kanalıyla Türkiye’nin her yerine pazarlıyorlar. Bu projeleri, 2013’te TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen 11. E-Türkiye ödüllerinde 1.’lik ödülüne layık görüldü. ‘‘Gelecek Turizmde’’ projesiyle ‘‘Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı’’ adıyla bir lokanta kurdular. Seferihisar’ın dezavantajlı bölgesinde bulunan lokanta, bölgede yaşayan kadınların istihdamı ve çocuklarının da eğitim noktası oldu. Farklı STK ortakları ile lokantanın bir bölümünde anne çocuk eğitimi yapılıyor. Bu çalışmaların yanı sıra, daha çok kadına ulaşmak ve örnek olmak için Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak Köy Koop’a ortak oldular. KöyKoop İzmir Birliği 1971’den bu yana 104 kooperatif ortağı ve binlerce üretici ile “köylünün örgütlü gücü” olarak varlığını sürdürmektedir. Soyer, 2016’da İzmir Köy Koop Birliği’ne “ilk kadın başkan’’ seçildi. 13 ilde 1500 kooperatif ortağı ve binlerce çiftçi ile Türk tarımının hak ettiği itibarı kazanması için çalışan Soyer, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi AÖF Tarım Bölümü öğrencisidir.

Özge Uzun

Özge Uzun doğumunu kendi deyimiyle ‘‘Annesinin her yıl saat 20.35’te kutlamaya devam ettiği silsilenin ilki 1979 yılının 22 Ocağı’nda Ankara’da başladı.’’ olarak ifade ediyor. Doğumu gibi eğitimi de Ankara’da gerçekleşti. Mebusevleri’nde büyüdü ve pek çok çocuk gibi o da ailesinin hayallerinin ötesine geçmeyi düşündü; bir avukat, doktor ya da mühendis olmanın ötesini... Bu süre zarfında gizli saklı sesini kaydedip, bir şeyler yazıp çizdi ve 1993’te Radyo Vizyon’da Erhan Konuk ile tanışıp yayıncılık hayatına atıldı. Gizli yaptığı şeylere TRT spikerlerinden ders alarak devam etti, devamını getirmek içinse İstanbul’a göç etti. Burada Alem FM’de önce sabah ve ardından gece kuşağına geçti, Ülkem Gürbüz ile efsane program “Kent Işıkları”nı hazırlayıp sunmaya başladı ve bu program onun hem kişisel hem de radyo kariyerinde olgunluk dönemini inşa etti. Hayatında burçlara da önem veren tipik bir kadın olan Uzun, yine tipik bir Kova kadını olarak sürekli yeni şeyler öğrenmek ve denemek heveslisi olmasından olsa gerek, 2001’de NTV’de seslendirme yapmaya başladı. 2002 yılında kendini bir anda kameranın önünde buldu. 6 yıl boyunca canlı yayınlar, bültenler, son dakika gelişmeleri derken işin profesyonelleri tarafından kabul gördü. 2007’de Fox Televizyonu’nda ana haber sundu. Habertürk’te program yaptı. Uzun süre CNN TÜRK’te “Güne Merhaba”yı hazırlayıp sundu. Son olarak TRT HABER’de program yaptı. 2015 Mayıs ayında ilk kitabı Sizin Hiç Maviniz Var mı? raflardaki yerini aldı. Cesur anlatımı ile “Yılın Kitabı” başta olmak üzere birçok övgü kazandı. Banu Tozluyurt ve Ebru Tuay ile Kadının Adı Var isimli kadın-erkek cinsiyet eşitliğini anlatan bir gösteri ile Türkiye’yi il il dolaştı. Kalbimin Ses Telleri adlı kitabı 2017’de yayımlandı. 2018-2020 yılları arasında Haber Global TV’de program yaptı. Ekim 2020'de 3. kitabı ile okurla buluşmaya hazırlanıyor.

Şebnem Özdemir

Dr. Şebnem Özdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nden lisans derecesini almıştır. Biri Matematik Eğitimi diğeri Enformatik alanında olmak üzere İstanbul Üniversitesi’nde iki yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Enformatik Anabilim Dalı’ndan almıştır. Doktora sonrası araştırmaları için Worcester Politeknik Enstitüsü (WPI) Elektronik ve Bilişim Mühendisliği Bölümü'nde araştırmacı olarak bulunmuştur. Özdemir, halihazırda Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Labı'nda araştırma işbirlikçisi olarak çalışmaktadır. Kendisi aynı zamanda İstinye Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde öğretim üyesi kadrosuna sahiptir. 2016 yılında geliştirdiği makine öğrenmesi modeli ile Koç Üniversitesi UNESCO Kürsüsü tarafından verilen “İnsan Gelişimi Araştırmaları Ödülü”ne layık görülmüştür. Dr. Özdemir, veri bilimi odaklı ve yapay zeka tabanlı pek çok ulusal ve uluslararası projede yürütücü, danışman, araştırmacı olarak görev yapmıştır. Özellikle 2018 yılının başlarından itibaren, ekibi ile birlikte çeşitli sektörlerde “Deep Project” serisi olarak adlandırdıkları derin öğrenme tabanlı uygulama projeleri gerçekleştirmektedir. Dr. Özdemir’in veri bilimi ve makine öğrenmesi odaklı ulusal ve uluslararası platformlarda yayınlanmış pek çok kitap bölümü, makale çalışması ve patenti bulunmaktadır. Ana araştırma alanları yapay zeka, veri bilimi, yönetim bilişim sistemleri, karar verme ve matematiksel modellemedir.

Şenay Lambaoğlu

Kariyeri boyunca yayınladığı albümlerinin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında katıldığı festivallerle adından söz ettiren, dönemin en özgün şarkı yazarı ve vokallerinden Şenay Lambaoğlu, dinleyenleri masalsı bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor. Almanya'nın Kiel şehrinde doğan Şenay Lambaoğlu, müziğe klasik gitarla başladı.Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama eğitimi alan sanatçı, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik Toplulukları Şan Bölümü’nü bitirdi. Yine aynı üniversitede Yüksek Lisansını tamamlayan sanatçı, bir yandan İstanbul'da birçok caz müzisyeni ile çalışma fırsatı buldu. 2012 yılında düzenlemelerini Ercüment Orkut'un yaptığı, söz ve müzikleri Şenay Lambaoğlu’na ait ilk solo albümü "İçimde Aşk Var” Ada Müzik etiketiyle yayınladı. Yorumcu kimliğinin yanı sıra söz yazarı kimliğiyle de beğeni toplayan sanatçının “Zarf Tümleci” isimli ikinci albümü, 2014 yılında DMC etiketiyle müzik severlerle buluştu. Bu albümüyle Müzik Ekspres Ödülleri’nde “En İyi Alternatif Kadın Sanatçı” ve Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde “En İyi Caz Sanatçısı” ödüllerini aldı. Can Yücel’den Nazım Hikmet’e, Ömer Hayyam’dan Füruğ Ferruhzad’a dek birçok öenmli ozanların unutulmaz eserlerinin Şenay Lambaoğlu’nun duru sesi, güçlü yorumu ve etkili anlatımında yeniden hayat bulduğu üçüncü albümü “Başka Türlü Bir Şey” 2015'in sonlarına doğru Sony Müzik etiketi ile yayınlandı. Geçtiğimiz yıl tüm söz ve müziklerin yine sanatçının imzasını taşıdığı dördüncü albümü “Rüyalarıma Gir” dinleyicilerle buluştu. Şenay Lambaoğlu’nun Türkçe caz kalıplarının dışına çıkarak, alternatif pop ile caz arasında kendi yalın çizgisini bulduğu albüm müzik eleştirmenleri tarafından beğeniyle karşılandı. 2019 yılında Azerbaycan Halk Türküsü olarak çokça sevilen “Aman Avcı”yı bir single olarak dinleyicileriyle buluşturdu.

Tülin Akın

TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri AŞ. Kurucusu olan Tülin Akın, 2004 yılında öğrenciyken kurduğu tarimsalpazarlama.com ile Türkiye’nin tarım alanındaki ilk iletişim, e-öğrenme ağını ve e-ticaret medyasını hayata geçirdi. Bankalarla birlikte çiftçi kredi kartlarını modelleyerek, çiftçinin zarar görmeden finans kaynağa erişimini sağladı ve bunları anlatmak için yaklaşık 12.000 köye ziyaretler gerçekleştirdi. Vodafone ile birlikte Vodafone Çiftçi Kulübü`nü kurdu ve çiftçiye özel uygulamalarla 1 milyon 400 bin çiftçiye ve ailesine bilgi ve hizmet ulaştırarak tarımda erken uyarı bilgilendirmelerini başlattı. Vodafone Çiftçi Kulübü iş modeli 2015 yılında Hindistan, Gana, Kenya, Yeni Zelanda ve Tanzanya da uygulanmaya başladı. Intel’in desteklediği, okuma yazma bilen herkesin kullanabileceği ve bilgi, iletişim, pazarlama, ihtiyacı olan konularda uzmanlara soru sorabilmeyi sağlayan bir Çiftçi Bilgisayarı yazılımı ürettirdi. Kırsal alanda su bilincini geliştirmek ve traktör kazalarını önlemek amacıyla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi. Şu anda Aydın’da bir köyde çiftçilerin tarım ile teknolojiyi yerinde bir arada görebileceği, akıllı tarım teknolojilerinin uygulama alanı Vodafone Akıllı Köy’ü kurarak ve kırsal yaşamı geleceğe taşımak için çalışmaktadır. Sektörün gelişimine destek vermek amacıyla Tülin Akın her yıl onlarca etkinlikte konuşmacı olarak yer almakta ve daha fazla insanın akıllı tarım teknolojileri konusunda bilinçlenmesini ve bu alanda çalışmasını teşvik etmektedir. Tülin Akın halen kırsalda yaşam kalitesinin artması, sürdürülebilir ekonomik güçlenmenin sağlanması, çiftçilerin ve ailelerinin sosyal gelişimlerinin hızlandırılması amacıyla farklı projeler geliştirmeye devam etmektedir. Bu projelerle 5 yıl içinde 742 bin çiftçiyi Tarım 4.0 teknolojileri ile buluşturmayı ve tarımda verimliliği 15 milyar TL arttırmayı hedeflemektedir.

Organizing team

Volkan
Genç

İzmir, Turkey
Organizer

Begüm
Aydoğan

İzmir, Turkey
Co-organizer