BudapestSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 15, 2019
Budapest, Budapest
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bakelit Multi Art Center
Soroksári út 164
Budapest, Budapest, 1095
Hungary
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budapest­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Gábor Polyák

jogász
ogász és médiakutató, egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem és a Corvinus Egyetem oktatója. A Mérték Médiaelemző Műhely nevű civil szervezet szakmai vezetője. Oktatóként, kutatóként és civilként egyaránt a szabad és sokszínű média megerősítését, valamint az értő, kritikus médiafogyasztás feltételeinek megteremtését tekinti fő célkitűzésének. Tanult Bécsben, dolgozott a münsteri egyetemen, Bonnban a demokratikus nevelés módszereit ismerte meg, az International Visiting Leadership Program ösztöndíjasaként az Egyesült Államokban tanulmányozta a médiaműveltség erősítésének és az álhírekkel szembeni fellépésnek a lehetőségeit. Könyvei és tanulmányai a média szabályozásának különböző vonatkozásait vizsgálják.

Gergely Litkai

jogász, humorista
ogász, az ELTE jogi karán végzett, gimnáziumi tanulmányait a budapesti Eötvös József Gimnáziumban végezte. Humorista, a Dumaszínház művészeti vezetője és egyik alapítója, aki a Comedy Central Magyarország csatorna elindulásakor annak főszerkesztőjeként dolgozott. A legfiatalabb Karinthy-gyűrű tulajdonos volt, amikor megkapta a Magyar Rádió elismerését. Fontos szerepet játszott a többszörös Golden Blog nyertes hircsarda.hu álhírportál elindításában, több sorozat írója és kreatív producere volt (Munkaügyek, Fapad, Tóth János). Ott volt az Esti Showder indulásánál íróként, ötletemberként és a Showder Klub első szerkesztőjeként. Élete a humor, és olyan időszakban él, amikor ez hatással van sok ember életére.

Imre Porkoláb

ezredes
Dr. Porkoláb Imre ezredes, a Nemzeti Fegyverzeti Igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyettese, a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, aki a hagyományostól eltérő vezetést, a VUCA* környezetben sikeres változás menedzsmentet, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszereit kutatja.

László Szegedi

idegsebész
1987-ben születt Berettyóújfaluban, gimnáziumi tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában folytatta, majd Budapesten a Semmelweis Egyetemen vègeztt orvoskènt 2012-ben. Azóta dolgozik az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, idegsebèszkènt. 2019-ben szakvizsgàztott idegsebészetböl. 2017-ben kezdte el a Malawi Angyal missziós program szervezèsèt, ennek keretèben idèn 3. alkalommal làtogat el orvos-humanitàrius csapat Malawiba, ahol pròbàlják fejleszteni a helyi idegsebèszeti ellàtàst, mellyel több szàsz emberen segítettek az elmúlt èvekben ès több tucat emberèletet mentettek meg.

Orsolya Molnár

evolúcióbiológus
Evolúcióbiológus, aki a kutatás mellett aktív szerepet vállal az oktatásban és a tudománykommunikációban is. Ezt követően először az USA-ban, a Dartmouth College (NH) posztdoktor kutatójaként, majd Brazíliában kutatta a klímaváltozás élettani hatásait. Hazatérve az újonnan megjelenő fertőzések evolúciós hátterét kezdte vizsgálni a Nebraskai Egyetemmel (USA) és az MTA Ökológiai Kutatóközponttal együttműködve. Karrierje során mindig érdekelték az oktatási technikák és a kommunikáció, így doktori képzésétől kezdve folyamatosan oktatott, és a Dartmouth College Posztdoktori Szövetségének alelnökeként konferenciákat és ismeretterjesztő programokat szervezett. Legfőbb célja másokkal is megosztani a tudomány iránti szenvedélyét és ledönteni a tudományos és laikus közönség közötti falakat, mivel meggyőződése, hogy a tudomány mindenkié.

Reizer Levente

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer