GiresunUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Bildiğinden Fazlası

This event occurred on
October 31, 2021
Giresun, Giresun
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir konferans salonu
Gaziler, Hürriyet Cd, Güre yerleşkesi, Rektörlük binası
Giresun, Giresun, 28200
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Giresun­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Arda Ayten

Millioner of "Who wants to be millioner" at Turkey
Arda Ayten 24 Temmuz 1998 tarihinde İskenderun'da doğdu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi. "Kim Milyoner"de son soruyu bilerek büyük ödülü kazandı. Kitap Okumayı çok seven Arda Ayten, aynı zamanda kitap da yazıyor.

Ataman Özbay

Businessman, Inventer of Wet Wipes
1943'te İzmit’in Akçakoca mahallesinde doğdu. Orta okul ve Liseyi İzmit merkez Lisesinde okudu. 7 Yaşından sonra gazete satıcılığı matbaacılık ve gazetecilik yaptı. Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde okudu. 1968 yılında Aynı yıl Hayrabolu’ya yerleşerek ilk eczanesi olan “Yeni Eczaneyi” açtı. 1971 yılında ikinci eczanesi olan “Bizim eczaneyi” açtı. 1973 yılında Hayrabolu’nun sesi gazetesini satın alarak Trakya’nın en büyük matbaasını kurdu. 1973 yılında Hayrabolu’da ki yağ fabrikasına genel müdür ve ortak oldu. 1985 yılında İstanbul Sirkeci de bir yedek parça dükkanına ortak oldu. 1989 yılında İstanbul ve Hayrabolu da Ataman ecza deposunu kurarak toptancılığa başladı. 1994 yılında Islak mendil imalatına başladı.50 nin üzerinde markanın kurucusudur. 20 00 metre kare alana kurulu fabrikasında 65 ülkeye ıslak mendil ihracatı yaptı. 8 Ülkede sektör lideri oldu. 17 yıl boyunca Türkiye de hiç bir reklam yapmaksızın sektöründe lider oldu.

Doç.Dr.Yelda BİNGÖL ALPASLAN

Physics, Scientist
Akademisyen. 09.12.1980 yılında Giresun’ da doğdu. 1999 yılında Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünü kazandı. 2003 yılında mezun olduktan sonra, On dokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. 2006-2012 yılları arasında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2012 yılında Yardımcı Doçent olarak Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalında Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başladı. 2017 Şubat ayında Fizik Bilim Dalında Doçent Unvanını kazandı. 2018 yılından itibaren de Giresun Üniversitesi Fizik Bölümü Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Moleküler Modelleme ve Moleküler Spektroskopi Yöntemleri konularında çalışmalar yapmaktadır. Yelda BİNGÖL ALPASLAN’ ın uluslararası ve ulusal dergilerde birçok yayın ve atıfı bulunmaktadır. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Hakan Altıner

Actor, Director
14 Eylül 1952, İstanbul doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi. 1974 yılında Kent Oyuncuları'nda oyunculuk yapmaya başladı. Oyunculuk yaparken aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarında öğretim üyeliği yaptı. Hakan Altıner, İBB Şehir Tiyatroları'nda beş yıl süreyle müdürlük görevi yerine getirirken aynı zamanda rejisörlük yaptı. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde beş yıl süreyle Genel Sanat Yönetmenliği görevini yerine getirdi. Televizyonda ses getiren uzun soluklu dizi projelerinin yanısıra çeşitli sinema filmlerinde yer almıştır. 2001 yılından Genel Sanat Yönetmenliği’ni üstlendiği Kedi Sahne Sanatları'nda, rejisörlük ve oyunculuk yapmaktadır. En son Atv'de yayınlanan Kimse Bilmez dizisinde İlhan Sencer adlı karakteri canlandırmış ve yakında vizyona girecek olan Semih Kaplanoğlu’nun ‘Karşılaşmalar HASAN adlı sinema filminde yer almıştır.

İnci Ertuğrul

Journalist, Tv Speaker, Writer
İnci Ertuğrul, Trabzon Akçaabat’ta doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun oldu. TRT’nin açtığı spikerlik sınavıyla televizyonculuk kariyerine başlayan Ertuğrul, Türkiye’nin ilk özel radyosu Radyo Anki’de ve TRT GAP’ta çeşitli programlarda sunuculuk yaptı. ‘İnci Ertuğrul Sizin Sesiniz’ isimli programıyla uzun yıllar TGRT, FLASH TV ve STAR TV ekranlarında olmaya devam eden Ertuğrul, CİNE 5’te ‘İnci Ertuğrul ile Rengarek’ adlı kadın kuşağının ardından, TRT HABER’de ‘İnci Ertuğrul ile Haber Tadında’ ve sonrasında FOX TV’de ‘Kaybolan Çiçekler’ isimli programları sundu. Şimdi ise STAR TV ekranlarında ‘Gerçeğin Peşinde’ programıyla gündüz kuşağında seyricisiyle buluşuyor. ‘Etkili ve Güzel Konuşma’ eğitmeni olan Ertuğrul, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak bilgi ve tecrübesini gençlere aktarmaya devam ediyor. İstanbul’da yaşayan İnci Ertuğrul, bir kız çocuk annesidir.

Mehmet Çam

Producer , Tv programs manager
Mehmet Çam 1982’de İstanbul’da doğdu. 2006 yılında Galatasaray Üniversitesinde lisans, 2008 yılında Pantheon Sorbonne Üniversitesinden yüksek lisans mezunu oldu. 2006-2007 yıllarında Cnn'de muhabirlik yaptı. 2008-2011 yıllarında Ajans21’de yapımcı olarak çalışan Mehmet Çam, 2011-2013 yıllarında ATV’de asistan yapımcı olarak çalıştı. Daha sonra 2013-2015 yıllarında kıdemlı asistan olarak görev alan Mehmet Çam, şu anda hem televizyon program yöneticisi hemde yapımcı olarak ATV kanalında çalışmaktadır. “Kim Milyoner Olmak İster” televizyon programının yapımcısıdır.

Osman Çakmak

Coach of Amputee National Football Team, Veteran
1977 yılında Tokat’ın Zile ilçesinin Narlıkışla köyünde doğdu. Narlıkışla’da ilkokul eğitimine devam ederken futbola olan ilgi ve yeteneğinden dolayı öğrenim hayatına son vererek futbol kariyerine başladı. 1997 yılında Şırnak’ta vatani görevini yerine getirirken yola döşenen mayına basma sonucu sol bacağını diz altından kaybederek gazi oldu. 2008 yılında Ankara’da tedavisi sürerken komutanlarının yönlendirmesi ile ampute futbol oynamaya karar verdi. 2010, 2012 ve 2014 yıllarında ülkemizi yirmi dört ülke arasında Avrupa ve dünya şampiyonalarında üçüncülüğe eriştiren takımda yer aldı. 2017 Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olan ve WAFF 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası ikinciliği kazanan Ampute Futbol Milli Takımı kaptanlığını yaptı. Türkiye Ampute Milli Futbol Takının Teknik Direktörüdür.

Özel Oytun Türkoğlu

Businessman, Brand Strategist, Author
1975'te Ankarada doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik ve ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümlerinde eğitim gördü. 2013 yılında Ankara’da, Türkiye’de markalaştırma ajansı konseptiyle bir ilk olan, Markör Markalaştırma Ajansı’nı kurdu. 2016 yılı başları itibariyle, Antalya’da iquee.m ile ortak olarak, otel sektörüne dijital pazarlama ve marka yönetimi ile giren Türkoğlu, şu anda çok sayıda otel ve otel partneri şirketle çalışmalar yürütmektedir. 2018 yılı itibariyle iquee.m ve Markör Markalaştırma Ajansı markalarının birleşiminden oluşan I am Global Şirketler Topluluğu kurucu ortağıdır. Çeşitli mecralarda mesleki konular başta olmak üzere yazıları bulunmaktadır. “Sat Kendini – Kişisel Markalaşmanın ve Pazarlamanın Kitabı” isimli eserin yazarıdır. 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Yılın sosyal medyayı en iyi kullanan girişimcisi” ödülüne layık görülmüştür. Türkoğlu, evli ve Pera Türkoğlu’nun babasıdır.

Şafak Karaman

Radio Braodcaster
Aslen Giresunlu olan Şafak Karaman, Tv ve müzik dünyasının önemli yapımcılarındandır. Usta radyocu Şafak Karaman, bugünlerde Kara Tahta adlı programıyla Kral Pop Radyo’dadır. Daha önceler BEST FM, Tv8, TRT FM gibi radyo ve televizyon kanallarında da çalışmıştır. İmajıma Dokunma isimli kitabın yazarıdır ve bu kitapta Türk Popüler Müziğine dair yazdığı çarpıcı yazılarının seçmelerinden oluşuyor. Şafak Karaman kitabında, seneler boyu Türk müzik piyasasını irdeleyerek yaptığı vurucu tespitleri güçlü kalemiyle birleştirerek; toplumumuza Türk Pop Müziği'nde 'neler olmuş' veya 'neler oluyor'u aktarıyor.

Uğur Demirpehlivan

Series and Movie Actor
Uğur Demirpehlivan, 1 Ocak 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuştur ve aslen Artvinlidir. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan oyuncu, ilk oyunculuk deneyimini 1998 yılında yayınlanan Kanal Yumuşak G isimli dizide yaşayan oyuncu, bu yapımın ardından çeşitli dizilerde ve filmlerde rol almaya başlamıştır. Uğur Demirpehlivan, son olarak 2019 yılında yayınlanan Kuzey Yıldızı İlk Aşk isimli dizide Emine Mollaoğlu isimli karakteri canlandırmaktadır. Oyunculuk kariyerinin dışında Uğur Demirpehlivan, Şakir Demirpehlivan ile evlenmiş bu evlilikten Eylül adında bir kızı olmuştur.

Organizing team

Mehdi
Gorbani

Giresun , Turkey
Organizer

Karim
Karimli

Giresun, Turkey
Co-organizer
  • Adem Can Dervişoğlu
    Production
  • ali abdollahzadeh
    Marketing/Communications
  • ALI SAEID VAZIRI
    Operations
  • Amirkhan İmamkuliyev
    Production
  • Asra ilker
    Post production
  • Begum Yucel
    Operations
  • Beyza Aksoy
    Marketing/Communications
  • Burak Erzin
    Marketing/Communications
  • Büşra Kırmızı
    Marketing/Communications
  • Ceyda Kıraç
    Marketing/Communications
  • Eray Kor
    Production
  • Esra KOÇAK
    Production
  • Furkan Kavlak
    Production
  • Furkan Acar
    Marketing/Communications
  • Gizem Kılıç
    Marketing/Communications
  • Hamide Altun
    Marketing/Communications
  • Huseyn Yusifov
    Team member
  • ilkim iren
    Operations
  • Irem Aslan
    Marketing/Communications
  • Mehtap Yılmaz Dervişoğlu
    Operations
  • Mücahit Enes Gümüsoğlu
    Production
  • ömer dilber
    Marketing/Communications
  • Ömer Çağrı Ünlütürk
    Production
  • Pelin Elmali
    Marketing/Communications
  • Rahıme Fırat
    Operations
  • Sezen Kirik
    Operations
  • Zaur Mustafaoglu
    Marketing/Communications