NKPPBjelovar
x = independently organized TED event

Theme: Prostor za ideju

This event occurred on
November 29, 2019
Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija
Croatia

In a cosy public library in a small town Bjelovar 6rd TEDxNKPPBjelovar will be held! If you want to get inspired, laugh and leave happy be there!

Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar
Trg Eugena Kvaternika 11
Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, 43000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­N­K­P­P­Bjelovar events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Antonija Vukelić

muzikoterapeutkinja
Nakon završene Muzičke akademije u Zagrebu, smjer rog, Antonija Vukelić odlučuje dodatno proširiti svoje znanje o utjecaju glazbe na čovjeka. Upisuje Postdiplomski specijalistički studij Kreativnih terapija, smjer muzikoterapija te je posljednje dvije godine radila na radnom mjestu muzikoterapeuta u djelatnosti socijalne skrbi baveći se djecom i odraslim osobama sa spoznajnim teškoćama i teškoćama vida.

Ensar Džubur

grafički dizajner
Školovao se za grafičkog dizajnera u Sarajevu. Svirao je u punk bendu i u periodu od deset godina promijenio jedanaest poslova i radnih mjesta. Trenutno je sekretar Zemljana, udruženja posvećenog promociji permakulture – kulture održivog.

Irena Jukić Pranjić

akademska slikarica
Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Više od dvadeset godina bavi se stripom i ilustracijom, a posljednji deset radi i kratke autorske animirane filmove za što je primila niz nagrada u zemlji i inozemstvu. Urednica je antologije „Ženski strip na Balkanu“ te urednica i redateljica dokumentarnog televizijskog serijala „Strip u Hrvatskoj“. Od 2017. predaje Strip na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u sklopu kojeg uređuje strip-fanzin „Škola hodanja“.

Josip Kovač Levantin

pilot
Josip se nakon srednje škole seli iz Splita u Zagreb na studij aeronautike, priključuje se grupi Croatia Infiltration te se počinje baviti fotografijom. Trenutno radi za aviokompaniju u inozemstvu i veliki dio slobodnog vremena provodi pripremajući serijal “Infiltration”, s naglaskom na opremu.

Martin Majcenović

profesor kroatistike i lingvistike
Martin je diplomirao kroatistiku i lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje kratku prozu u više časopisa, portala i zbornika proizašlih iz književnih natječaja, a s ostalim članovima književne grupe objavljuje i zajednički zbornik poezije i proze.

Mihovil Pirnat

arhitekt
2018. godine završava studij Arhitekture i urbanizma na Sveučilištu u Zagrebu. Otkada je osnovao grupu Croatia Infiltration bavi se fotografijom, a od 2018. i video produkcijom. Nakon završetka studija Mihovil je odlučio godinu dana posvetiti video projektu Infiltration – dokumentarnom YouTube serijalu o napuštenoj arhitekturi u Hrvatskoj i svijetu.

Vigor Vukotić

antropolog i etnolog
Vigor je diplomirao antropologiju i entologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Predsjednik je Udruge vizualnih antropologa Vizantropa koja se bavi izradom etnografskih filmova i promicanjem vizualne antropologije.

Organizing team

Lucija
Miškić Barunić

Bjelovar, Croatia
Organizer

Neda
Adamović

Bjelovar, Croatia
Co-organizer
  • Ana Peranić
    Team member
  • Dajana Dozan
    Team member
  • Goran Barunic
    Team member
  • Marija Ježek
    Team member
  • Rajna Gatalica
    Team member
  • Tihana Lončarić
    Team member
  • Tomislav Adamović
    Team member