Youth@Prague
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 12, 2019
Praha 6, Praha 6
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Kino Dlabačov
Bělohorská 24
Praha 6, Praha 6, 16000
Czech Republic
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Prague events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andrea Jakešová

Andrea Jakešová je nutriční terapeutka. Během bakalářského studia nutriční terapie působila jako nutriční terapeut v provozu Nemocnice Kladno, později spolupracovala na tvorbě článků pro web STOB. Po absolvování bakalářského studia nastoupila jako klinická nutriční terapeutka do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde působí na klinikách chirurgie (kardiochirurgie, všeobecná chirurgie, ortopedie, neurochirurgie) a interních klinikách. V praxi získává zkušenosti zejména s úlohou výživy při hojení ran, při léčbě chronických onemocnění, akutních stavů a věnuje se dalším oblastem léčebné výživy. V poradně Ne hladu se věnuje individuálnímu poradenství v oblasti zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních, pořádá semináře a přednášky na nejrůznější populární témata ve výživě a ve své práci uplatňuje i osobní zkušenosti s PPP.

Dušan Matuška

Dušan má vášeň pro vzdělávání, podnikání, technologie a baví jej propojování lidí. V roce 2012 začal společně s kamarády cvičit na zrezivělých hrazdách na dětském hřišti. Postupně se k nim začali přidávat další nadšenci a vznikla komunita cvičenců. Město jim na jejich aktivity postavilo největší work out hřiště na Slovensku a na základě úspěchu založili Octago a začali pro další komunity stavět hřiště. Do současné doby postavili více než 130 hřišť ve 3 zemích Evropy.

Empathic

Slam Poetry básník

Jindřich Buk

Jindřich je cestovatel, programátor, občasný digitální nomád a bloger. Při cestování vyhledává autentické zážitky s místními, díky čemuž si zpět do ČR přiváží realistickou představu o navštívené zemi a bourá představy, které Češi o dalekých zemích mají. Letos v létě se mu poštěstilo získat k dispozici elektroauto, se kterým se vydal na 8 000 km dlouhou cestu, aby ukázal, jak jsou elektroauta cestovatelsky zajímavý dopravní prostředek.

Jiří Kryštof Jarmar

Kryštof je věčný student. Rád se zapojuje do všeho, co jej někam posune. Proto studuje biologii. Speciálně pak mozek a nejrůznější zákoutí lidské mysli. Baví jej s tím experimentovat, zkoušet nové poznatky z vědy sám na sobě a sledovat, jak to zlepšuje zkušenost s každodenní realitou. Díky vědě zjišťuje, jaký potenciál v člověku je a kam až je schopen posunout své hranice. To vše je zdrojem místy až šílené fascinace, kterou sdílí se světem ve formě podcastu BrainWeAre.

Johanna Nejedlová

Johanna se již jako malá setkala s nevhodným chováním a postupně si začala všímat, že sexuální obtěžování se týká velkého množství žen, a také mužů. Proto se rozhodla s kamarádkami založit organizaci Konsent a s kampaní Respekt je sexy vzdělávají personál klubů a barů. Zaměřují se na to, jak poznat sexuální obtěžování a obětem pomoci. Společnost Konsent má za cíl změnit pohled české společnosti na znásilnění, sexuální násilí a obtěžování a chtějí, aby se všichni mohli cítit bezpečně. V online prostoru, na party i v posteli.

Tereza Bartoníčková

Tereza je zakladatelka a prezidentka Internetového Institutu. Tento neziskový think-tank založila při svých studiích sociálních věd internetu na Oxfordské Univerzitě. Momentálně tuto instituci vede a propojuje tak nejen technický a humanitní svět, vládní, akademickou a privátní sféru, ale i Česko a zahraničí a iniciuje v této oblasti komplexních fenoménů vznikajících propletením internetu do našich životů osvětu veřejnosti. Tereza prošla malými podniky i agenturami až do Google, kde se zaměřovala na komunikaci, digitální marketing a analýzu big dat. Její osobní expertiza je pak v oblasti eticko-právních dopadů umělé inteligence, jednoduše tím jak pořád myslet jako sebeurčující člověk v době prediktivních algoritmů.

Veronika Pourová

Veronika Pourová je nutriční terapeutka. Již během studia získala četnou praxi v oblasti nutriční péče, působila jako nutriční terapeut v provozu Nemocnice Kladno, 2 roky se věnovala nutričnímu poradenství u sportovců v Institutu sportovního lékařství a měsíční praxi absolvovala v roce 2017 také na oddělení diabetologie a metabolických poruch v nemocnici AKH ve Vídni. Věnuje se individuálnímu poradenství v oblasti zdravé výživy, sportovní výživy, redukce hmotnosti a výživy při vybraných onemocněních, pořádá semináře a přednášky na nejrůznější populární témata ve výživě a v současné době pracuje také pro Výzkumný ústav potravinářský Praha, kde se věnuje studiu zdravotních účinků polyfenolů z obilovin, pozitivních účinků vlákniny na lidský organismus a glykemického indexu potravin.

Vít Šimral

Vít je politik, politolog, sociolog a ekonom a v současné době radní hl. m. Prahy. Jeho cesta k politice byla spletitá, avšak plodná. Vít má na starosti školství, sport a podporu podnikání. Sám říká, že každý se může do politiky zapojit, stačí jen sledovat co se děje na nejnižších patrech, na obecní a krajské úrovni. Čím více budete každý jednotlivec participovat na veřejné sféře, tím více bude svět vypadat tak, jak jej lidé chtějí.

Organizing team

Matěj
Novák

Praha, Czech Republic
Organizer

Michaela
Melicher

Praha, Czech Republic
Co-organizer
  • Jan Bednář
    Post production