BratislavaSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
July 16, 2020
Bratislava, Bratislavský kraj
Slovakia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Nová Cvernovka
Račianska 1575/78
Bratislava, Bratislavský kraj, 831 02
Slovakia
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bratislava­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ján Hefty

cyclist
Jano mal 38 rokov, šťastnú rodinu, prácu, ktorá ho bavila. Celý život pred sebou. Jedného dňa prestal nečakane ovládať ľavú ruku. Po návšteve lekára sa dozvedel, že má diagnózu, ktorú dnešná medicína nevie liečiť. Jano hovorí o tom, ako túto správu spracoval, ako s ňou žije a ako mu jeho hobby pomáha plniť si sny a inšpirovať aj ľudí okolo seba. Jano was 38 years old, had happy family and a job he enjoyed … his whole life ahead of him. One day he could not move his left arm. After seeing a doctor he got the news that he suffers from a currently untreatable diagnosis. Jano talks about how he processed this news, how he lives with his disease and how his hobby helps him to follow his dreams and inspire people around him.

Jana Fašungová

fine art photographer
Jana Fašungová je bývalá právnička, ktorá sa nebála zahodiť 15 ročné úsilie a venovať sa tomu, čo ju naozaj baví. Dnes sa venuje fotografovaniu a vyhráva prestížne celosvetové ceny. Jana Fašungová is a former lawyer who was not afraid to throw away 15 years of effort and devote herself to what she really enjoys. Today, she takes photographs and wins prestigious worldwide awards.

Katarína Ščevlíková

Songwriter
Kučeravá slovenská pesničkárka. Jej tvár a hlas poznáte z televíznych formátov ako Milujem Slovensko či X-Factor. Curly Slovak songwriter. You can recognize her face and voice from TV formats such as I Love Slovakia or X-Factor.

Tomaso Greksak

Climbing Instructor
Tomaso je človek, ktorý sa už od malička venoval skalolezectvu. Po skončení školy sa venoval rôznym činnostiam. Zlom nastal, keď si uvedomil, že to, čo fakt chce robiť, je cestovať a liezť. A to je to, čomu sa aktuálne venuje. Vďaka lezeniu ľuďom pomáha prekonávať ich hranice. Tomaso is a man, who has been doing rock climbing since he was a child. After graduating from school, he devoted himself to various activities. The turning point came when he realized that what he really wanted to do in life was to travel and climb. And that's what he's doing right now. By climbing, he helps people to cross their boundaries.

Organizing team

Rastislav
Geschwandtner

Bratislava, Slovakia
Organizer

Dominika
Babulicová

Bratislava, Slovakia
Co-organizer
  • Angelika Klobusicka
    Production
  • Peter Jancar
    Production