KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Energetski izazov

This event occurred on
October 19, 2019
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

U subotu 19. listopada u 18 sati u Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ Koprivnica ponovo dolaze ideje vrijedne širenja – na rasporedu je novo izdanje TEDx konferencije, koja se ovaj put održava u suradnji s Regionalnom enegretskom agencijom Sjever (REA) i posvećena je ekologiji i tzv. zelenim temama pod zajedničkim tematskim nazivnikom „Energetski izazov“.
Ovogodinje jesensko izdanje TEDx konferencije okupit će četiri govornika različitih struka i obrazovanja, ali ovaj put vrlo sličnih promišljanja o ekološkoj održivosti, klimatskim promjenama, zelenoj gradnji i promociji novih tehnologija s ciljem očuvanja i zaštite okoliša.

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Damir Medved

Manager New Area Sales
Damir Medved menadžer je za razvoj poslovanja u novim područjima i glavni konzultant Ericssona Nikole Tesle d.d., a bavi se temama kao što su pametni gradovi, širokopojasne mreže, utjecajem robotizacije i umjetne inteligencije na razvoj društva i stvaranjem novih proizvoda u tim domenama. Sudjeluje i u radu međunarodnih standardizacijskih tijela na temu pametnih gradova. Vodi uspostavu Centra kompetencija za pametne gradove u Rijeci (inovacijskoj grupi od 20 partnera), a djeluje i u većem broju udruga civilnog društva s ciljem promocije i čuvanja lokalne baštine, ekologije i promocije novih tehnologija u tim područjima. 2017. godine proglašen je i volonterom godine u gradu Rijeci.

Marina Zajec

Architect
Marina Zajec rođena je 1979. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome, četiri godine je radila u arhitektonskom uredu STUDIO UP. Od 2009. godine vodi vlastiti arhitektonski ured u Bistri blizu Zagreba. Njezin prvi samostalni projekt bila je vlastita obiteljska kuća, drvena konstrukcija izolirana balama slame. Od tada su održiva arhitektura i integralna ekologija postale fokus njezinog interesa. Nakon jednogodišnje edukacije u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, 2014. godine dobiva međunarodni certifikat stručnjaka za zelenu gradnju. Od 2018. godine, poslovanje ureda usmjerava prema „design and build“ načinu rada.

Robert Pašičko

Profesor
Robert Pašičko je jedan od suosnivača UNDP Alternative Finance Laba (www.AltFinLab.org) koji radi na primjeni inovacija i financijskim mehanizmima u 30-tak država u svijetu (inovacije u gradovima, crowdfunding, blockchain, digital assets). Prije toga radio je osam godina u Programu Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) na projektima niskougljičnog razvoja i inovacija u Hrvatskoj, zemljama Zapadnog Balkana i Centralne Azije. Sudjelovao je u izradi brojnih nacionalnih strateških i zakonodavnih dokumenata u području energetike i klimatskih promjena i koordinirao rad na izradi Okvira za niskougljičnu strategiju RH. Suosnivač je i Crowdfunding Academy, jedinstvenog programa edukacije za izradu crowdfunding kampanja – koji je do sad implementiran u preko 20-tak država svijeta i pomogao je razviti crowdfunding projekte u području razvoja ukupne vrijednosti preko 2 milijuna dolara.

Toni Vidan

Activist
Toni Vidan dugogodišnji aktivist na područjima zaštite okoliša i razvoja civilnog društva. Aktivan na području zaštite okoliša još od 1986., prvenstveno na problematici energetike i klimatskih promjena. Pokretač i organizator više kampanja na nacionalnoj razini i član upravnih tijela u nekoliko međunarodnih okolišnih mreža. U više navrata sudjelovao u inicijativama za razvoj zelene političke opcije u Hrvatskoj. Trenutno voditelj energetskog programa Zelene akcije, i predstavlja Zelenu akciju i okolišne udruge iz Hrvatske u Europskom ekonomskom i gospodarskom odboru, savjetodavnom tijelu EUa, te u Predsjedništvu European Environmental Bureau-a, najveće europske mreže okolišnih udruga.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer
  • Ana Škvarić
    Team member
  • Lidija Funtek
    Team member
  • Suzana Jarnjak
    Operations
  • Tomislav Ružić
    Operations