Youth@Cluj
x = independently organized TED event

Theme: Find Your Voice

This event occurred on
November 23, 2019
Cluj Napoca, Cluj
Romania

Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi trebuie să facem alegeri pe cont propriu. Acasă și la școală, părinții și profesorii ne echipează, cum știu ei mai bine, cu deprinderile necesare pentru a ne descurca singuri în viață. De la un punct încolo, depinde doar de noi.

Depinde doar de noi să ne găsim locul și rostul. Să avem curaj să spunem ceea ce credem și ceea ce vrem. Să fim sinceri cu cine suntem în fața lumii.

Cine suntem? Și cum spunem asta lumii?

Uneori vorbim în șoaptă, fiindcă ne este teamă sau suntem nesiguri. Alteori strigăm, pentru că am ajuns într-un punct în care pare că nimeni nu ne ascultă.

Echilibrul îl găsim atunci când avem încredere în noi, în ceea ce putem face și știm că, indiferent de ce se întâmplă, vom reuși să facem față situațiilor viitoare.

Atunci când ne-am găsit vocea.

Cinema Florin Piersic
Piata Mihai Viteazu
11
Cluj Napoca, Cluj, 400000
Romania
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Cluj events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ana Maria Butura

"Ana-Maria Butura are 5 ani…de când și-a pornit propria afacere cu tatuaje temporare cu henna, învățând să tatueze singură de pe Youtube. Avea 17 ani și după doar câteva luni, inaugura un tur național de evenimente pentru henna în toate marile orașe. Numele brandului Ana’s Work i se potrivește perfect, deoarece Ana este o întreprinzătoare înnăscută, care mereu pune la cale ceva. Fie că pictează, fie că susține propriile workshopuri de mehndi, fie că militează pentru susținerea artiștilor, o face cu un entuziasm molipsitor. În prezent este studentă la Pedagogia Artelor și la Comunicare și susține că nu e cazul să îți limitezi vocea, ci să o exprimi pe deplin, chiar dacă descoperi că ai nevoie de mai multe platforme pentru asta."

Anca Gaidoș

"În 2007, Anca a dat startul curriculumurilor educaționale pentru programul IMPACT, iar din 2013 s-a alăturat ca fundraiser și manager de proiect al unei organizații de tineri cu impact major și acoperire națională în educație. Ulterior, a preluat funcția de director operațional în anul 2015. Îi plac provocările și crede în puterea educației complementare școlii de a schimba oameni și comunități. A lucrat timp de 20 ani în sectorul neguvernamental, în pozitii de dezvoltare de programe și consultanță organizațională și antreprenorială, în special dedicate mediului rural. Este recunoscătoare pentru experiențele bogate și pentru oamenii frumoși pe care ii întâlnește în fiecare zi de lucru și se bucură să pună umărul la dezvoltarea unor programe care schimbă noțiunea de educație în România."

Andrei Nistor

"“Îndrăgostit pe veci de lumea voluntariatului și a proiectelor. Când muncesc, fac training peste tot pe unde apuc, în țară și în afară sau construiesc la organizația pe educație non-formală pe care am fondat-o acum vreo 2 ani, Academia lui Ed. Când mă relaxez mai fac combinații nebune între marketing, psihologie, neuroscience și filozofie. Un autentic visător-pragmatic, fac coaching cu oameni random prin Vama. Un clasic rebel milenial care își canalizează energia în a-i face pe oameni mai autonomi și proactivi (#fatiosingur), sau redistribuirea frustrărilor pe lucruri constructive.” Așa se descrie Andrei Nistor, un speaker pe care l-am ales dintre sutele de aplicanți la TEDxYouthCluj 2019, datorită felului în care își face auzită vocea."

Cornel Amariei

"Forbes USA spune despre el că este unul dintre cei mai influenți 300 de tineri din Europa, iar cei de la Real Leaders l-au invitat într-un alt club select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire. El este Cornel Amariei și este unul dintre speakerii care au fost invitați la TEDxYouth@Cluj să vorbească despre ce înseamnă să îți găsești vocea. Cornel Amariei este un inventator, autor și antreprenor român, născut în urmă cu 25 de ani la București. După ce în perioada liceului a construit peste 100 de roboți, călătorind la concursuri de robotică în toată lumea și fondând primele sale companii, Cornel a inventat .lumen, un sistem de asistență pentru nevăzători ce redă parțial percepția spațială, făcându-i mai independenți. În ultimii ani, a ocupat funcția de Head of Innovation la Continental, una dintre cele mai mari companii din domeniul Auto din lume. Pentru muncă sa, a fost inclus de revista americană Forbes ca fiind unul dintre cei 10 cei mai influenți europeni sub 30 de ani, în 2016, și nominalizat ca unul dintre 10 Outstanding Young Persons of the World de către JCI, un titlu în trecut primit de oamenii precum J. F. Kennedy și Elvis Presley."

Ioana Chira

"Ioana Chira s-a făcut cunoscută în mediul online promovând fitness-ul și moda pentru femeile mai plinuțe. Până în momentul de față a reușit să construiască o comunitate de peste un million de persoane pe Instagram. Ea încurajează constant oamenii să fie activi și să îndrăznească să pășească în sala de antrenament fără frică, cu toții trebuie să începem de undeva. Ioana demonstrează în fiecare zi că nu trebuie să te conformezi standardelor impuse de societate și că îți poți crea propriul drum. Cu toate că suferă de o boală numită lipedema care îi afectează aspectul fizic, nu a lăsat acest lucru să stea în calea ei. Prin muncă să le încurajează pe femei să se iubească mai mult și să se îmbrace cât mai feminin."

Matei Dima

"Unii îl știți ca Matei Dima, alții ca BRomania, el este producător, regizor, scenarist, actor și totodată vlogger. De când era mic, Matei a știut că vrea să facă oamenii să râdă. După ce a studiat Teatru și Relații Publice în Los Angeles, Matei Dima s-a întors în România în 2014 pentru a testa un domeniu nou, încă neexploatat la acea vreme: entertainment în online. Proiectul BRomania a fost primul care a introdus cu succes fenomenul VINE-urilor în România. Acum, BRomania are peste un milion de urmăritori pe social media și e printre cei mai influenți vloggeri din țară. Matei a pus bazele unei comunități a consumatorilor de divertisment online de pretutindeni, a cucerit internetul cu sketch-urile sale și a stabilit un record cu cel mai viral video românesc, ajungând la peste 51 de milioane de vizualizări. „Îmi doresc să creez ca scriitor, actor, regizor. Nu contează unde se întâmplă chestia asta. Vreau să cresc și să ofer ceva din ce în ce mai bun.”

Mihai Hînda

"Mihai are 20 de ani și o emisiune la radio! Mai interesant însă, este drumul parcurs pentru a-și găsi vocea. Dacă în 2010 îl preocupa kartingul și visul său era de a ajunge pilot de F1, Mihai cel din liceu lucra deja la drumul în breasla entertainment-ului. În clasa a 9-a a avut prima interacțiune cu munca de DJ și a intrat pentru prima oară într-un studio de radio. Un an mai târziu, Mihai mixa deja muzică la evenimente și avea prima emisiune în calitate de host la radio. În prezent, tânărul se mândrește cu propria sa emisiune radio și multe event-uri de interes, unde a fost prezent fie la butoane, fie la microfon. "

Ovidiu Tuduruță

"Ovidiu Tuduruta și-a început cariera în domeniul drepturilor omului, fiind implicat în organizații internaționale și colaborând cu instituții europene, pentru a ajuta la definirea politicilor din acest domeniu. A fost coordonator al Departamentului Politicilor pentru Tineret din cadrul European Disability Forum, luptând pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Actualmente antreprenor în piața de consultanță în dezvoltarea afacerilor, Ovidiu conduce cu succes o companie care oferă suport în accesarea fondurilor europene. Este mereu la curent cu tot ce ține de finanțe internaționale, geopolitică și spune oricând da unei cărți bune din literatura modernă."

Robert Zicman

"Pasionat de robotică, chimie și experimente, Robert Zicman este membru Mensa de la 5 ani și a reprezentat UK la Concursul Internațional de Robotică Educațională din Shanghai în 2019. Pentru a-și atinge potențialul și a face performanță, Robert învață acasă unde are timp pentru talentele și pasiunile lui dar și pentru joacă, natură, familie, prieteni, călărie, excursii pe munte, chitară și invenții. Lui Robert nu îi plac limitele, iubește provocările și să găsească soluții pentru o lume mai bună. "

Ruxandra Mercea

"Ruxandra Mercea este director al unei școli de prestigiu din Cluj și mamă a trei copii. Ea crede că schimbarea și transformarea în educație vin din interiorul fiecărei școli. Împreună cu echipa de leadership, creează în instituția pe care o conduce strategii educaționale ce răstoarnă paradigmele clasice, iar filosofia școlii are la baza patru direcții fundamentale: academic, starea de bine (wellbeing), educație globală și leadership. Speranța Ruxandrei este că tot mai multe școli din țară vor conștientiza că pot să se schimbe pentru binele copiilor. ”Cred în puterea tinerilor de a influența comunitățile în care cresc și în care se dezvoltă. Când fiecare își descoperă vocea și are încredere în ceilalți să îl susțină, intreagă comunitate se transformă.”"

Virgil Iantu

"Virgil este omul care ascultă mult, este fascinat de oameni și de potențialul lor de a fi excepțional de buni dacă primesc respect, înțelegere și educație. A devenit cunoscut publicului larg datorită producțiilor care i-au adus recunoaștere în topul oamenilor de televiziune din România. Vrei să fii milionar?, Copiii spun lucruri trăsnite și Câștigă, România! sunt doar câteva producții cărora Virgil le-a adus popularitate în industria locală de entertainment. Recunoașterea a venit pentru că dincolo de o echipă valoroasă și bine pregătită, Virgil are un nivel aparte de implicare profesională, personală și emoțională în proiectele sale. Emoția transpare în proiectul său muzical la cele mai înalte cote. “Ieri și Azi” este primul album jazz 100% românesc. Ce mai este bine să știți despre el? Este obsedat de autenticitate și intolerant cu non-sensul. Un bărbat care zice că ”e fain să schimbi” pentru a descoperi varianta ta cea mai bună de la o zi la alta."

Organizing team

Cristian
Dascalu

Cluj Napoca In Transylvania, Romania
Organizer

Tudor
Pasc

Cluj-Napoca, Romania
Co-organizer