PragueWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 6, 2019
Praha 7, Praha 7
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

La Fabrika
Komunardů 30
Praha 7, Praha 7, 170 00
Czech Republic
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Prague­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Abhejali Bernardová

Dálková plavkyně
Abhejali je dálková plavkyně, běžkyně, motivační řečnice a překladatelka. Když na zimní olympiádě Ester Ledecká získala druhou medaili, na druhém konci světa předvedla nenápadná žena ze Zlína srovnatelný výkon. Jako desátý člověk na světě, čtvrtá žena a první člověk ze země bez moře přeplavala sedm světových mořských úžin, výzvu zvanou Oceans Seven. Ze svého dobrodružství přijela domů vlakem a druhý den šla normálně do práce. Nedávno se vrátila z Mírového běhu, nejdelšího štafetového běhu na světě, na ostrovech v Indickém oceáně, který se běhá s mírovou pochodní jako symbolem přátelství a sounáležitosti.

Alena Wehle

Zážitková pedagožka, bloggerka, průvodkyně, lektorka
Alena o sobě říká, že je vysoce citlivá (Highly Sensitive Person). Toto téma ji natolik zaujalo, že se rozhodla o něm zjistit maximum a dát vědět dál do světa. Miluje pohyb v přírodě, psaní textů, práci s fotkami, psychologii, svou rodinu i sama sebe. To poslední se ale musela naučit a nebylo to hned. O své zkušenosti se dělí na kurzech i na přednáškách.

Daniela Pecinová

Tanečnice pole dance
V sedmnácti letech přišla o nohu kvůli rakovině. Přesto Daniela dostudovala střední školu a začala sportovat. Dokonce tak intenzivně, že se stala trojnásobnou mistryní České republiky a dvojnásobnou mistryní světa v para pole dance. Svými vystoupeními motivuje zdravé i handicapované lidi.

Ewa Farna

Zpěvačka
Od 12 let, kdy ji objevili, je stálicí české i polské hudební scény. Byla historicky nejmladší zpěvačkou, která se svojí kapelou vyrazila na samostatné turné po České republice, její videoklipy mají dohromady více než 280 milionů zhlédnutí, spolupracovala s významnými polskými i českými hudebníky a je držitelkou několika ocenění. Kromě muziky si vyzkoušela i herectví a moderování. Při své cestě na výsluní poznala, jak víra v sebe sama ovlivňuje naše rozhodování, každodenní život a tedy i pocit štěstí.

Hana Svobodová

Aktivistka, ochrana mořských želv
Hanka chrání mořské želvy na plážích ostrůvků u Bornea před pytláky. Učí děti porozumět přírodě a snaží se místním lidem ukázat alternativní způsoby obživy, než je ničení přírody. Jako konzultantka pomáhá i v jiných oblastech – v Indonésii anebo Srí Lance. Hanka je optimistka, co kráčí pomalu a s rozvahou, inspiruje a myslí na dopad našeho chování pro přírodu i pro místní obyvatelstvo.

Iva Pecháčková

Nakladatelka, spisovatelka, překladatelka
Iva vystudovala Výrobně ekonomickou fakultu VŠE a pět let pracovala jako komerční inženýrka v čerpadlářském oboru. Krátce pracovala také na FF UK a rektorátě UK. Přeložila ke třem desítkám knih, mimo jiné Ferlinghettiho prózy a divadelní hry Nefér argumenty života, Rutiny nebo Lásku ve dnech vášní. V roce 1995 založila nakladatelství Meander, v němž vydává knihy předních českých umělců. Píše pro děti, překládá, publikuje. Organizuje festival Děti čtěte!

Léna Brauner

Umělkyně
Léna je malířka, tatérka, ilustrátorka a zpěvačka. V současné době pracuje na svém prvním albu, tetuje autorské freehandy a originály svých děl prodává přes Instagram. Tato mladá, originální žena sama s úsměvem říká, že si dělá, co chce a zatím jí to prochází. Jak takové životní nastavení ovlivňuje vše, co dělá?

Martina Viktorie Kopecká

Farářka, psychoterapeutka, krizová interventka
Martina Viktorie je farářka Církve československé husitské, psychoterapeutka a krizová interventka. Jen díky zaměstnání v běžně velké firmě zjistila, co v životě dělat nechce a začala hledat svou vlastní cestu. Od roku 2013 je členkou ústředního výkonného výboru Světové rady církví a od roku 2014 předsedkyní jednoho z jejích poradních orgánů ECHOS. Papež František ji za její ekumenickou činnost vyznamenal medailí a pozval ji, aby se jako jediná vysvěcená žena – duchovní – zúčastnila biskupské synody ve Vatikánu.

Organizing team

Matěj
Novák

Praha, Czech Republic
Organizer

Denisa
Dufková

Prague, Czech Republic
Co-organizer