YeniYolSchools
x = independently organized TED event

Theme: Kesişen Yollar-Crossing Roads

This event occurred on
November 21, 2020
Eskişehir, Eskişehir
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Yeni Yol Schools Conference Hall
Yeni Akçayır Neighbourhood No: 551 Tepebaşı
Eskişehir, Eskişehir, 26005
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Yeni­Yol­Schools events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

AYDİLGE AYDİLGE

Müzisyen-Yazar
Türk şarkıcı-şarkı sözü yazarı, romancı ve radyo programcısı Aydilge, 25 Haziran 1979 tarihinde Kütahya'da doğdu. 2 yaşındayken babasının tayiniyle Ankara'ya taşınan Aydilge, sekiz yaşında TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu sınavlarını kazanarak 15 yaşına kadar, Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği çocuk korosunda radyo sanatçısı olarak görev aldı.28 Mart 2006’da Küçük Şarkı Evreni isimli ilk albümünü, ikinci albümü “Sobe”‘yi de 27 Ekim 2009’da piyasaya çıkarmıştır.Aydilge, ilk albümüyle aynı zamanda Yüxexes Dergisi tarafından “Yılın En İyi Çıkış Yapan Kadın Şarkıcısı” seçildi.2010-2016 yıllları arasında bir radyoda Artı Beş Eksi Beş adlı programı hazırlayıp sunan Aydilge, 2018 yılında Keman sanatçısı ve müzisyen, Utku Barış Andaç ile evlenmiştir.Müzisyenliğinin yanı sıra yazar olarak da önemli işlere imza atan Aydilge'nin 1998'de ilk öykü kitabı “Kalemimin Ucundaki Düşler”, Ekim 2002'de ilk romanı “Bulimia Sokağı”, 2004 mayısında “Altın Aşk Vuruşu” isimli kitapları yayımlanmıştır.

ESİN HANDAL

Dağcı- Alpinist
Marmara Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuştur. 15 yıldır dağcılık sporu ile uğraşıyor. Yüksek irtifa dağcılığına başlamadan önce dalgıçlık, mağaracılık, rafting, paraşüt, yelken sporları yapmıştır.

GEVEZE (JOZİ ZALMA)

Radyo Programı Sunucusu
Jozi Zalma (Geveze), 23 Mayıs 1970 tarihinde istanbul, Üsküdar’da doğmuştur. Gerçek adı Jozi Zalma’dır, ancak “Geveze” diye tanınır. Jozi Zalma, Bahçeşehir Üniversitesi‘nde Beden dili eğitimi vermektedir. İngilizce ve İspanyolca bilen Jozi Zalma, 1998 yılından beri evlidir. 2 oğlu vardır. Jozi Zalma (Geveze), Genç Radyo, Klas FM ve Number One FM’de çalıştı. Geveze, fotoğraf çekiyor yelken yapıyor, Uzakdoğu sporları ile ilgileniyor, dalıyor ve motosiklete biniyor. Bay J ile 35 yıldır dost olan Geveze’nin “Hayata Dair”, “Aşka Dair”, “Tuzlu Kahve”, “Ateşle Yaklaşma” , “Veda Hikayeleri”, “Kadın a.Ş.” ve “Tarihde Böğün” adlı hikaye kitapları var.

HALİT AYDOĞAN MELİKE SARITAŞ

İşçi Emeklisi – Öğrenci
Eskişehir’de işçi emeklisi Halit Aydoğdu (72) ile torunu Melike Sarıtaş (18), Sümer Mahallesi’nde oturan dede Halit Aydoğdu ile üniversiteye hazırlanan torunu Melike Sarıtaş, engelliler için mavi plastik kapak topluyorlar. 13 yılda topladıkları kapakları geri dönüşüm firmasına satan dede ve torunu kazandıkları para ile tekerlekli sandalye alarak tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olanlara veriyorlar.

METEHAN GÖZÜTOK

Dansçı- Koreograf
1986 Ankara doğumlu olup 1999 yılında İzmir folklor araştırma kulübünde profesyonel dans hayatına başladı. 2002 yılında Antalya da Ottoman Night (Osmanlı Gecesi) adı altında Osmanlı kültürünü dans ile anlatan 2 saatlik proje hazırladı.2007 yılına kadar yaklaşık 2.000.000 turiste bu gösteriyi sundu. Bu projesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığından Teşekkür belgesi aldı. 2007 yılında” Anadolu Ateşi” dans topluluğunun açtığı 3 kademeli sınavı geçerek topluluğa girmeye hak kazandı. Bu topluluk ile 39 farklı ülkede yüzlerce gösteride yer aldı. Ayrıca” Erzurum Kış Olimpiyatları” Açılış ve kapanış gösterilerinde ve “Trabzon Yaz Olimpiyatları” gösterilerinde yardımcı koreograf olarak görev aldı. 2012-2014 yılları arasında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde dans eğitimi verdi.2012-2015 yılları arasında DNA Sanat Akademisi’nde sanat yönetmenliği ve koreograflık yaptı. 2019 yılında Türk müziği ve dansını, İspanyol müziği ve dansını dünyada ilk kez sentezleyerek ‘ İmparators’ adında bir grup kurdu.

SEZER AKSOY

Externado Üniversitesi Öğretim Üyesi-Belgesel Yönetimi
6 Nisan 1989 İzmir doğumluyum. İlköğretim ve lise öğrenimimi görece küçük şehir diyebileceğimiz, kendi içine kapanmış bir ege/anadolu şehri olan Uşak'ta gerçekleştirdim. Bölümüme başladıktan sonra geçmiş başarısızlıklardan aldığım dersler, isteklerimin belirginleşmesi ve iletişimin her alanında çalışmamdan dolayı kısa sürede yurtiçi/yurtdışı bazlı birçok projede yer aldım, Kolombiya'a gitmek için 1.5 yıl uğraşımdan sonra ilk fotoğraf kitabımı orada çıkardım. 2015 yılında kameranın büyüsüyle tanışmam ve Avrupa'da bir kısa film yarışmasında 1.lik kazanmamla hayatım daha farklı bir noktaya doğru değişti. Doktora eğitimine başladığım bu yıllarda birçok kısa film yarışmasında finale kaldım ya da ödüller kazandım.

ŞİNASİ YELKENCİ

Deniz Çöpçüsü
1971 Bartın, Amasra doğumluyum. Lise eğitimimi memleketimde aldıktan sonra, iş hayatıma İstanbul da başladım. Halen ilaç sektöründe özel bir firmada çalışmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım. 2013 yılında hobi olarak başladığım çalışmalarıma 7 yıldır aktif devam ediyorum.2018 yılında Denizden Gelen isimli ilk sergimi açtım. Zaman içinde amacım çevre ve özellikle deniz kirliliğine dikkat çekerken,yaptığım çalışmalarla gençlere ilham kaynağı olmak...

Organizing team

Mustafa
YILMAZER

Eskişehir, Turkey
Organizer

Oğuzhan
CAN

Eskişehir, Turkey
Co-organizer
  • Abdullah Şimşek
    Partnerships/Sponsorship
  • Ayse Biricik
    Post production
  • Ayşen Onbul Yilmazer
    Operations
  • Burcu Canoğlu
    Post production
  • Ceren TİFTİKÇİ
    Team member
  • Esra Koç
    Post production
  • İbrahim Altıparmak
    Operations
  • Merve Yörükçü
    Curation
  • Nadide Hazal Akıncı
    Post production
  • Orkun Arslan
    Operations
  • Özlem Arıar
    Curation
  • Tuğçe Eser
    Team member