Denizli
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 9, 2019
Denizli, Denizli
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi
İncilipınar, 20150 Pamukkale/Denizli
Denizli, Denizli, 20150
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Denizli events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Berna Laçin

1970 yılında İzmir’de doğan Berna Laçin, babasının askeri pilot olması sebebi ile eğitimini farklı illerde sürdürmüş ve liseyi İzmir’de tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldiğinde önce Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne kayıt yaptırmış, Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitelerinin Devlet Konservatuvarı Bölümlerini kazanmış ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvar’ından mezun olmuştur. Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon Yüksek Lisansı'na devam etmiştir. Öğrenciliğinin başında Kent Oyuncuları’na katılarak hocası Yıldız Kenter ile profesyonel sahneye adım attığı mesleğinde 30. senesini günümüzde sürdürmektedir. 1990 yılı itibarıyla adım attığı televizyon dünyasında; çok sayıda dizi, film, TV şovu, yarışma ve reklam filmi çalışmalarında yer almıştır. Ayrıca Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde öncelikle eğitim, kadın ve çevre sorunları olmak üzere ülkenin güncel meselelerine dair yazılar kaleme almaya devam etmektedir. Başta Afife, Sadri Alışık ve Altın Kelebek olmak üzere tiyatro ve televizyon alanında birçok ödüle sahiptir.

Cengiz Güneş

1976 yılında Ankara’da doğan Cengiz Güneş, ilk ve ortaöğretimini Ankara’da tamamladıktan sonra lise öğrenimini İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nde tamamlamıştır. 1994 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tıp eğitimi almaya başladıktan sonra 2000 yılında mezun olarak ilk pratisyenlik görevini Hakkari’de yapmıştır. 2003-2007 yılları arasında psikiyatri alanında uzmanlık eğitimini İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde tamamlamıştır. 2007-2011 yılları arasında Diyarbakır’da görev yaptıktan sonra Denizli’ye tayin olmuştur. 1991 yılında askeri öğrencilikle başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görev hayatını 2013 yılında kendi isteği ile istifa ederek sonlandırmıştır. O zamandan itibaren Denizli ilinde özel sektörde sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. 2016 yılından itibaren de kendi ofisinde danışanlarını kabul etmektedir. Askeri doktorluk dönemindeki deneyimlerinin de etkisi ile travma ve ilişkili psikiyatrik bozukluklar üzerinde klinik çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Bununla birlikte doğu tıbbı, meditasyon ve bilinçli farkındalık (mindfulness) üzerine de çalışmalar yapmaktadır. Halen temel psikiyatrik tanı ve tedavi uygulamaları dışında bilişsel ve davranışçı psikoterapiler, EMDR terapileri, mindfulness temelli bireysel ve grup terapileri uygulamaktadır. Bu konularda ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde makaleleri bulunmaktadır.

Hakan Kural

Hakan Kural 1965 yılında Bursa’da doğmuştur. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde kısa bir süre grafik eğitimi aldıktan sonra ayrılmış ve Anadolu Üniversitesi’nde pazarlama eğitimi almaya başlamıştır. Reklam, grafik ve pazarlama gibi birçok alanda uzmanlığı bulunan Kural, İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) başkanlığında Pink Floyd solisti Roger Waters ile “Sanat ve Biz” ve “Hayvanlar ve Biz” projelerinde yer almıştır. Grubun en popüler şarkılarından biri olan Another Brick in The Wall şarkısını “Yaşam Hakkı Duvar” olarak Türkçe’ye uyarlayarak bir klip projesi yürütmüştür. Bu proje ile 2008-2009 yılları arasında başta America Mercury Business Awards; “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ve Steve International Business Awards; “Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” olmak üzere sayısız ödüle layık görülerek YouTube’da 5 milyon, ülke genelinde 35 milyon erişime ulaşmayı başarmıştır. 2017’den günümüze Tophane Romans Haute Couture Hotel’de inşaat, konsept, uygulama, koordinasyon gibi görevleri üstlenmenin yanı sıra turizm alanında birçok işe imza atmıştır. Tekstil, saat, mücevher gibi sektörlerde reklam ve pazarlama görevleri almış ve TV projelerinde de aktif rol üstlenmiştir. Şu anda uluslararası iki markanın danışmanlığını yapmakla birlikte T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sürdürülen, engelli bireyler için farkındalık yaratmak amaçlı uluslararası üç proje üzerinde çalışmaktadır.

Osman Sezener

1982 yılında İzmir'de doğan Osman Sezener, İzmir Amerikan Lisesi’ni bitirdikten sonra ailesinin izinden giderek yeme içme sektörüne adım atmış, bunun üzerine Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği ve hemen ardından da French Culinary Institute’de öğrenimini tamamlamıştır. Ayrıca Grand Diploma Classical Culinary Arts, Fundamentals of Wine, Institute of Culinary Education New York, Techniques of Italian Cuisine okullarında eğitim gören Sezener, bu eğitimi deneyimle pekiştirmek adına Çırağan Palace Hotel Kempinski, Avoce Restaurant New York, Le Cirque Restaurant New York, Sunset Grill & Bar İstanbul gibi çeşitli mutfaklarda yer almıştır. Üniversitelerin mutfak sanatları bölümünde 2010 - 2016 yılları arasında öğretim görevliliği yapmıştır. Osman Sezener, yolculuğunun yeni döneminde ise çocukluğundan beri hayali olan büyüdüğü bölgenin toprağından ve denizinden gelen malzemeleri odun ateşinde en doğal şekilde pişirmek fikrini gerçekleştirerek Urla’daki OD’u hayata geçirmiştir.

Oytun Erbaş

Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Çok iyi derecede ingilizce bilmektedir. Bekardır. Halen Fizyoloji Bilim Dalında Doçent Doktor olarak farklı üniversitelerde öğretim üyeliği yapmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletindeki “Experimental Medicine” ve Gebze-Kocaeli & Tübitak Teknoloji Geliştirme bölgesindeki “Deneysel Tıp” İlaç ARGE Laboratuvarlarının kurucusudur. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır. Ayrıca, Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Medicine ve Istanbul Bilim University Florence Nightingale Journal of Transplantation dergilerinin yayın sekreterliği ve yayın editörlüğü görevini yürütmektedir. Çalışma alanları inflamasyon ve psikiyatrik ilişkiler, oksitosin etkileri, epilepsi mekanizmaları ve tedavisi, nörogelişimsel bozukluklar (otizm) ve tedavisi, diyabetik nöropatide nöroprotektif ilaç denemeleridir.

Serkan Yürekli

31 Aralık 1981 Avusturya doğumlu olan Serkan Yürekli ,İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır.2005 yılından bu yana zaka oyunları alanında faaliyet gösteren Serkan Yürekli ,Türkiye'deki bir çok zeka oyunları temalı derginin faaliyetlerinde editörlük ve yayın yönetmenliği görevlerinde bulunmuş ; dünya zeka oyunları literatürüne 135'e yakın zeka oyunları türü kazandırmıştır.Bu oyunlardan The Guardian'a konuk olan Tapa,Serkan Yürekli'nin icat ettiği oyunlardan en ünlüsüdür.Türkiye'yi Dünya Zeka Oyunları Şampiyonalarında temsil eden Türk Beyin Takımı ve Dünya Zeka Oyunları Federasyonunun komite üyesidir.Yurtiçi ve Yurtdışında yayınlanan 40'tan fazla zeka oyunları kitabının yazarlığını ve editörlüğünü yapmıştır.Amerikalı Grandmaster Puzzles Yayınevi'nin de editörü olan Serkan Yürekli ,online olarak yayınlanan onlarca kitabın da yazar ve editörüdür.Türkiye genelinde düzenlenen ,farklı yaş kategorilerinden öğrencilerin katıldığı ,50'den fazla zeka oyunları yarışmasının içerik sorumluluğu ve koordinatörlüğü görevinde bulunmuştur.Bu yarışmalar içerisinde yapısı ve katılımcı sayısıyla öne çıkan Türkiye Liselerarası Zeka Oyunları Yarışması'nın da fikir babasıdır. Ayrıca,11-16 yaş grubunda yer alan öğrenciler için tasarladığı ve bu yaş grubundaki çocukların sınavla dahil olduğu Türk Beyin Takımı Sporcu Yetiştirme Programı'nın mimarı ve uygulayıcısıdır.Türk Beyin Takımı ile 5-12 yaş grubundaki çocukların düşünsel becerilerinin gelişmesi için,öğretmen ve akademisyenlerle birlikte hazırladığı,

Volkan Akı

22 Haziran 1968 yılında doğmuştur. 1988 yılında Karacan Yayınları’nda ekonomi dergiciliğine başlayan Volkan Akı, Capital Dergisi’nde sırasıyla haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve 5 yıl boyunca da yayın yönetmenliği yapmıştır. Yine aynı dergide İnsanlar köşesini hazırlamış ve birçok projeye imza atmıştır. Aynı dönemde Radyo Kozmos 92.3’de Volkan Akı ile Ekonomi Sohbetleri adıyla, Türkiye’nin ilk radyo ekonomi programının yapımcılığını ve sunuculuğunu 3 yıl boyunca üstlenmiştir. 2005-2008 yılları arasında Akşam Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü ve ekonomi sayfalarının yöneticiliğini yapan Akı, aynı zamanda ekonomi ve iş dünyası hakkında köşe yazıları yazmıştır. Volkan Akı, 2009-2011 yılları arasında TÜBİSAD (Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği) danışmanlığını yürütmüştür. Bu dönemde “Bilişim Türkiye’nin en stratejik sektörüdür.” konseptinin yaratılmasını sağlamıştır. Bunun yanında 3 yıl boyunca SKY Türk’te sabah programlarında ekonomi yorumları yapmıştır. Aynı zamanda TV8’de Ekosantrik isimli programın 2 yıl boyunca hem yapımcılığını hem de sunuculuğunu yapmıştır. 2011 yılında VodacoSocial Real Time Marketing ajansının kurucularından olmuş ve genel müdürlüğünü üstlenmiştir. Ardından 2012 yılında Turkishtime Dergisi’nin yayın yönetmenliğini üstlenmiş ve 2014 yılında bu görevi bırakıp Para Dergisi’nde NeWorld köşesini yazmaya başlamıştır. Aynı yıl Dünya Gazetesi’nde başladığı Volkan Akı ile İş’ten Sohbetler köşesinde hâlâ yazmaya devam etmektedir. 2016 yılının Mart ayında hayata geçirilen Dünya Gazetesi’nin hafta sonu eki olan Ekstra’da Şimdinin Trendleri isimli sayfada gastronomi, sanat ve dizayn gibi pek çok farklı konuda düşüncelerini paylaşmaya başlamıştır. Gazeteci ve yazarlığının yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi’nde medya ve iletişim üzerine dersler vermiş, gelecekte ayakta kalma yöntemleri ve trendlerini anlattığı Geleceğin Şirketleri isimli konuşmayı birçok yerde gerçekleştirmiştir.

Organizing team

esra
kasapoğlu ünlü

Denizli, Turkey
Organizer

şeref
arpacı

Co-organizer