BahcesehirUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 29, 2021
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Levazım Mahallesi Koru Sokağı No:2 34340 Beşiktaş/Şişli/İstanbul Turkey
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bahcesehir­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Atlas Sarrafoğlu

İstanbul doğumlu olan Atlas Sarrafoğlu, sonuncu sınıfta olan bir İlköğretim öğrencisi. Burslu olarak girdiği Özel İstek Kemal Atatürk Okulları'nda 8. sınıfta okuyor. Küçük yaşlardan beri katıldığı çevre ve doğa tamalı organizasyonlarda artık bir iklim aktivisti olarak yer alıyor. 2019 yılında 16 yaşındaki İsveçli İklim Aktivisti Greta Thunberg'in iklim krizine dikkat çekmek ve karar alıcıları harekete geçirmek için yaptığı küresel "iklim için okul grevi" çağrısına Türkiye'den ilk yanıt veren ve bu çağrıyı Türkiye'deki arkadaşlarına da ileten Atlas, çocuklar tarafından oluşan Gelecek İçin Cumalar (Fridays for Future) hareketinin de Türkiye'deki kurucusu oldu. İlk Küresel İklim Grevi'ni İstanbul Bebek Parkı'nda yapan Atlas ve arkadaşlarının etkinlikleri daha sonra Ankara, İzmir, Lüleburgaz, Diyarbakır, Hopa, Dalyan, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya ve Ayvalık'ta da çocuklar tarafından sahiplenildi ve geniş kitlelere yayıldı. Atlas'ın da aralarında olduğu "iklim aktivisti" gençler "iklim adaleti" için açık-seçik barışçı bir mesaj vererek tüm ülkeleri hemen şu anda harekete geçmeye teşvik etmek istediklerini söylüyor. İklim değişikliği ve iklim krizi hakkında araştırmalar yapmayı seviyor. Okullarda, panellerde ve toplantılarda çocuklara ve yetişkinlere iklim krizini ve bu kriz ile nasıl başa çıkılabileceğini anlatıyor. Hem uluslarası etkinliklerde hem de ülkenin bir çok şehrinde iklim değişikliğinin etkilerini anlatan Atlas, farklı gazetelerde iklim ile ilgili yazılar yazıyor ve sosyal medyayı da bu konu ile alakalı bilgiyi yaymak için kullanıyor. Arkadaşları ile beraber nesli tükenen hayvanların ve bitkilerin listesini tutuyor ve bu konuda harekete geçmek isteyen gençlerin bir araya gelmesine yardımcı oluyor. Atlas, geleceği için şimdiden harekete geçen milyonlarca çocuktan biri. Mars’a taşınmaktansa dünyada halen büyük işler yapılabileceğini söyleyen Atlas ve bir Jack London hayranı.

Benan Kepsutlu

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü ve Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü'nü bitirdi. İtalya Modena’da Romenica okulunda İtalyanca dil eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde Yüksek Lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Kepsutlu, Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasına özel öğrenci statüsünde devam etmiştir. Bu dönemde Kepsutlu’nun akademik çalışması olan “ABD’nin Ortadoğu Politikası: 90’dan Günümüze Başkan’dan Başkan’a”, ilk kitabı olarak yayınlandı. Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Haber’de ve CNN Türk’te muhabirlik yaptığı dönemde, televizyon haberciliği eğitimi almak üzere Londra’da BBC News’e kabul edildi. TRT Türk’ün Erbil bürosunu kurdu ve ilk temsilcisi oldu. 2010’da Haber Editörü ve Program Sunucusu olarak Habertürk’e transfer oldu. Muhabir ve sunucu olarak görev yaptığı dönemde 30’a yakın “Dünya’da İlk” ve “Türkiye’de İlk” olarak yayınlanan habere ve dosya habere imza attı. Açıldığı ilk dönemde A Haber’de sabah kuşağını hazırlayıp sundu ve Habertürk’te Ajanda Programı’nın yapımcılığı ve sunuculuğunun yanı sıra, haber spikerliği de yaptı.

Can Hasasu

Can Hasasu 1977 yılında Irak'ın Kerkük kentinde doğdu. Ortadoğu ve çatışma bölgeleri konusunda uzman bir haberci. Özellikle Irak ve Suriye'de yaşanan olayları 2003 yılından bu yana sahada izliyor. Meslek hayatına NTV'de başlayan deneyimli gazeteci, Doğan Haber Ajansı, CNN Türk, Kanal D, Star TV, Amerika'nın Sesi Radyosu, Al Jazeera Türk, Al Jazeera English, TRT World gibi Türk ve dünya medyasının önde gelen kuruluşlarında çalıştı.Halen, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun Arapça yayın yapan "TRT Arabi" haber kanalında Haber ve Haber Programları Müdürü olarak görev yapıyor. İyi derecede İngilizce, Arapça ve Kürtçe biliyor. İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü mezunu olan Hasasu, evli ve bir çocuk babası.

Celil Sadık

Celil Sadık

Erkin Şahinöz

İstanbul doğumlu olan Erkin Şahinöz, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde tamamlamıştır. ABD’de University of Nebraska’da burslu olarak önce MBA yapmış sonra da aynı üniversitede ekonomi üzerine yüksek eğitimini tamamlamıştır. Şahinöz, 2002 yılında Nebraska eyaletinin en başarılı genç iş adamı ödülüne layık görülmüştür. Profesyonel çalışma hayatına 1999 yılında Araştırma Asistanı olarak başlamış, 2000-2002 yılları arasında ABD’nin ulusal danışmanlık şirketi Business Development Center’da bankalardan reel sektöre çok farklı sektör ve işkollarındaki şirketlere danışmanlık yapmıştır. Danışmanlık yaptığı firmalar arasında First National Bank of Omaha, Oberon Entertainment Properties , American Title, Ashley Furniture ve Ryan Enterprises bulunmaktadır. 2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ekonomist olarak transfer edilmiştir. Opsiyonları kullanarak geliştirdiği, merkez bankalarının faiz değişikliklerini tahmin eden finansal model ile terfi almış ve FED’e Ekonomik Araştırmalar Grubu Direktörü olarak atanmıştır. 2007 yılında Türkiye’ye dönmüş ve Yurtiçi Kargo’yu da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding’te Strateji Koordinatörlüğü ve İş Geliştirme bölümünü kurmuştur. 2009 yılında Avusturya’nın en büyük bankası Erste Bank’ın Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. Türkiye operasyonlarını sıfırdan kurarak Türkiye’de yatırımı olan yabancı ve yerli kurumsal yatırımcılara brokerage/yatırım bankacılığı hizmeti vermiştir. Birçok firmanın kurumsal finansman, halka arz süreçlerini yönetmiştir. Şahinöz, Dünya Gazetesi başta olmak üzere birçok ulusal dergi ve gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Ayrıca NTV, CNN Türk, TRT Haber, TGRT gibi TV. kanallarında düzenli olarak ekonomi ve piyasa yorumculuğu yapıyor. Ayrıca Eylül 2018’den beri Ekoparazit programını yapmaktadır. Reel sektörde birçok firmaya risk yönetimi, verimlilik, strateji geliştirme ve finans alanlarında danışmanlık hizmeti veren Erkin Şahinöz ayrıca birkaç firmada bağımsız yönetim kurulu üyeliği görevini icra ediyor. Aynı zamanda bankalara ve reel sektör firmalarına çok çeşitli alanlarda eğitimler veriyor ve danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Meltem Pırıl Şenol

Meltem Pırıl Şenol konuşmasında beslenmeye dair bilinmeyenleri ve yolun nasıl bulunacağını anlatıyor.

Nurdeniz Tuncer

Av. Nurdeniz Tuncer

Süleyman Özbek

Ben Dr. Süleyman Özbek.. Önünde 17 ve Haziran yazan yılların birinde, muhtemelen evde ebe yardımıyla dünyaya geldim. Herkes gibi mahallemin ilkokuluna sonra ortaokuluna gittim. Liseye giderken tren kullanmam gerekiyordu bazen de otobüs.. Benim üniversiteye girdiğim yıl 13 Tıp fakültesi vardı Türkiye’de ve sınıfımız 90 kişiydi. 1984 yılında Tıp Fakültesini bitirdikten sonra her bidaim tebessümle andığım iki yıl süreli zorunlu hizmetimi yerine getirdim. Ardından 1991, 1 nisan günü tamamladım iç hastalıkları uzmanlık eğitimimi. Sonrasında 1996’ da romatoloji uzmanlık eğitimi, “yaşasın romatolog oldum”. 2003’den bu yana Prof kadrosu kullanıyorum. ve halen okuyor, biraz da yazıyorum... doğduğumdan bu yana Mersin’li.. doğduğumdan bu yana Fenerbahçeliyim…

Organizing team

Mert
Torun

İstanbul, Turkey
Organizer