Tarragona
x = independently organized TED event

This event occurred on
October 10, 2020
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Seminari de Tarragona
Sant Pau, 4
Sala de la Muralla
Tarragona, Tarragona (ca), 43003
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Esti Blanco-Elorrieta

Investigadora de neurociència cognitiva
Esti Blanco-Elorrieta és investigadora de neurociència cognitiva i s’està doctorant en aquest camp a la Universitat de Harvard. La seva recerca es basa en l’estudi de l’arquitectura neuronal del cervell multilingüe. Utilitzant mètodes de neuroimatge, estudia els processos neurals que permeten a les persones multilingües comunicar-se en un sol idioma quan parlen amb persones monolingües, i canviar d’un idioma a un altre amb total facilitat quan es comuniquen amb altres bilingües.

Eva Llàtser

Psicologia
Eva Llatser és llicenciada en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya i diplomada amb el Màster en Direcció i Gestió de Recursos Humans per la Universitat de Barcelona. Exerceix la psicologia en l’àmbit de la consulta privada per a joves i adults i de l’empresa, acompanya les persones i els equips de treball en processos de coaching i impartint formació en les àrees de comunicació i assertivitat, creixement personal, desenvolupament d’habilitats socials, gestió de les emocions, dels conflictes i de l’estrès, entre d’altres. S’ha format en abordatge terapèutic de pànic i fòbies, addiccions, ansietat, estrès, bloqueig emocional, i en habilitats comunicatives i socials, entre d’altres. La psicologia li permet treure la millor versió d’un mateix per dirigir la vida amb templança i serenitat i aconseguir els objectius proposats.

Gemma Marfany

Genètica
Gemma Marfany és catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB). És especialista en genètica molecular, diagnòstic genètic i teràpia gènica i li interessa la bioètica. Dirigeix un grup de recerca de la UB i del CIBERER que investiga les bases genètiques i el desenvolupament de teràpies per a la ceguesa hereditària utilitzant cèl·lules i organismes modificats genèticament. També és cofundadora de DBGen, una empresa dedicada al diagnòstic genètic de malalties genètiques oculars. Des de petita li agrada la ciència-ficció i creu que els científics haurien d’apropar més la ciència a la societat. A banda de dos llibres de divulgació sobre genètica forense i envelliment, té una columna setmanal de divulgació científica a www.elnacional.cat.

Ida Carruido

Activista
Ida Carruido és llicenciada en Criminologia per la Universitat de Los Andes i té un màster en Màrqueting Polític per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va exercir la seva professió inicialment a la Fiscalia General de l’Estat. Més endavant, la crisi sociopolítica i econòmica al seu país d’origen, Veneçuela, va donar l’impuls el 2016 a un dels seus objectius: emigrar per aconseguir un desenvolupament acadèmic i professional més bo. Durant els anys d’estudi del màster, sense un visat d’estudis o una autorització de residència, va aconseguir assumir els costos de tot plegat treballant en diverses feines. Té un canal de Youtube, “Boleto de ida”, des del qual genera contingut sobre tràmits, experiències, opinió i actualitat sobre l’àmbit de la migració.

Jorge Mas

Consultor
Jorge Mas Velasco és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESERP, diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Barcelona, té un MBA d’executiu per EADA, ha cursat un programa de Direcció General (PDG) per IESE, ha obtingut el certificat d’educació executiva per IESE, té un DIBEX per ISDI i és doctorand en Economia i Empresa per CEINDO. És vicepresident del Mercat de la Boqueria, professor associat a ESCODI de la Universitat de Barcelona, fundador i CEO de la consultoria estratègica de retail CREARMAS, i és consultor de retail i soci a la plataforma digital d’intel·ligència artificial per a la gestió B2B i B2C a BITPHY. La seva trajectòria professional s’ha centrat en el sector del retail. Ha escrit diversos llibres com a coautor: Barcelona gourmand, Boqueria gourmand, Por qué unas tiendas venden y otras no i Por qué unas tiendas venden y otras no en la era digital.

Josep Maria del Bas

Nutrició
Director de la unitat tecnològica de nutrició i salut d’Eurecat

Marina Marroquí

Educadora social
Marina Marroquí és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, educadora social i especialista en violència de gènere. És presidenta de l’Asociación Ilicitana contra la Violencia de Género (AICVG). Ha impartit tallers de prevenció i detecció de violència de gènere a més de 80.000 adolescents i ha ofert formació especialitzada en violència de gènere a diferents cossos de seguretat, jurídics i sanitaris a escala nacional. Ha obtingut el premi de les Corts Valencianes a una de les 25 dones més importants de la història de la comunitat valenciana, el reconeixement de la Palma d’Or de la ciutat d’Elx, i el Premi Nacional Ana Tutor per la Lluita contra la Violència de Gènere (2019). A més a més, és autora del llibre Eso no es amor, en el qual planteja 30 reptes per reflexionar i treballar a favor de la igualtat.

Mònica Usart

Física i metereologia
Mònica Usart és llicenciada en Física i diplomada amb el Màster de Meteorologia de la Universitat de Barcelona. Actualment és meteoròloga de RAC1 i RAC105. Ha treballat als informatius del canal 3/24 i a Barcelona Televisió, al programa Arucitys de 8TV, i en diversos mitjans radiofònics i escrits. Combina aquesta tasca amb les conferències divulgatives per a infants i adults. A més a més, és autora dels contes sobre meteorologia Mirant el cel, Mirant l’univers i Mirant els núvols per a infants i dels llibres Només seran quatre gotes i El temps a la maleta per a tots els públics, que recull curiositats de la meteorologia i hi fa recomanacions de viatges extrems.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Albert Martínez
    Production
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Patxi Castillo
    Curation