Bodrum
x = independently organized TED event

This event occurred on
December 8, 2019
Bodrum, Muğla
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TED Bodrum Koleji
Yakaköy Köyü, Kolej Sokak No:20
Bodrum, Muğla, 48420
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bodrum events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Başak Sucuka

Sosyal Girişimci
“Her şeyimizle eğitime destek olabileceğimiz bir platform yaratabilir miyiz?” düşüncesiyle yola çıkan Başak, bağış karşılığında ürün satışı gerçekleştirilen, alışveriş ödemelerinin Sivil Toplum Kuruluşları için bağış olduğu ilk mobil uygulama olan Givin’in kurucusu.

Gökhan Yücel

Yaratıcı Yönetmen
Anadolu Üniversitesi İletişim Sanatları bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da TBWA/ISTANBUL’da reklam yazarı olarak işe başladı. Yurt içi ve yurt dışında bir çok ödül alan Gökhan Yücel, Güney Afrika’daki TBWA/HUNT LASCARIS’de John Hunt ve Tayland’daki Creative Juice/G1’da Thirasak Tanapatanakul gibi ustalarla çalıştıktan sonra solo kariyerini başlatmaya karar verdi. Fikret adlı butik ajansı kurdu, hala yaratıcı yönetmeni olarak çalışmaya devam ediyor.

Musa Kasırga

Tasarımcı
2000 yılında Yıldırım Özdemir’in İstanbul Bebek’teki kuaför salonunda en alttan çırak olarak tekrar işe başlamıştır. Burada kariyerini geliştirerek Türkiye’nin önde gelen modacı ve sanatçılarıyla çalışmıştır. 2006 yılında Wella Trendvision ödüllerinde birinci olmuş ve ülkesini Londra’da temsil etmiştir. 2009 yılından beri ortağı Gökmen Altınay’la Yıldırım Özdemir Akaretler Şubesi’ni, 2017’den beri de Yıldırım Özdemir Bodrum şubesini işletmektedir. Musa Kasırga evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Özge Çivci

Psikolog
Klinik Psikolog Özge Çivci 1985 yılı, İstanbul doğumlu. Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu. 2018 yılında Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. Aldığı uluslararası düzeydeki eğitimler ve süpervizyonlarla oyun terapisi alanında hizmet veriyor. 2014 yılından beri Bodrum’da çocuk, ergen ve ailelerle kendi kurduğu ofisinde çalışıyor ve meslektaşlarını süpervize ediyor.

Özlem Gürses

Gazeteci, İletişimci
Bugüne dek ulusal ve uluslararası çok sayıda organizasyonda “Moderatör ve Sunucu” olarak görev aldı. Mayıs 2017 tarihinde ise ilk kitabı olan “Bazen Olmaz…” Kronik Kitap’tan çıktı. Şimdilerde köşe yazıları ve röportajları ile SÖZCÜ Gazetesi’nde.

Seda Özen Bilgili

Mimar, Restoratör
Mimar Seda Özen; ülkemizde mimari konusunda herhangi bir genel kültür eğitimi verilmemesi nedeniyle Twitter’da 2016 yılından itibaren aktif olarak İstanbul ve Anadolu mimari mirasına dair; mimari detay, mimari sözlük, yapı hikayeleri, semt hikayeleri, doğal yapı uygulamaları gibi çeşitli konularda toplumu bilgilendirmeye çalışmaktadır.

Selim Mehmet Emeç

Oyun Merkezli Yaşam Uzmanı
Selim Mehmet Emeç, dinamik eğlence merkezlerini hayata geçirmeye ve yönetmeye adanmış profesyonel yaşamını, bir taraftan üst düzey yönetici olarak sürdürürken, diğer taraftan, deneyimlerini sözlü etkinliklerde yer alarak konferans panel ve sunumlarla konuya ilgi duyanlarla paylaşmaya devam etmektedir.

Süleyman Uysal

Hayalperest
IMEAK DTO Meclis Üyeliği, Kıyı Gemi Acenteleri Komitesi ve DTÇG Yönetim Kurulu Üyeliği, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, BESİAD Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı olan Uysal, aynı zamanda Muğla Üniversitesi öğretim üyesidir. Uysal, aktif olarak Merhaba Gemicilik ve Yatçılık Yönetim Şirketi ve Manivela Fikir Şirketi’nde CEO olarak görevine devam etmek ile birlikte, 2014 yılında Başkanı olduğu The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi görevine devam etmektedir.

Ümit Alan

Yazar, İletişimci
2003 yılından itibaren İstanbul’a yerleşti ve iletişim sektöründe reklam yazarı olarak çalışmaya başladı. Çeşitli sektörlerden onlarca markanın reklam kampanyalarının yaratıcı ekibinde yer aldı. Reklam yazarlığı mesleğini sürdürüyor. Ayrıca KRT TV’de “Ne Yaşadık Şimdi Biz” isimli programda (Ayşen Şahin Aksakal ile birlikte) sosyal medya gündemini dijital medya okur yazarlığı üzerinden değerlendiriyor.

Yiğit Güralp

Yazar, Yaratıcı Yapımcı
Yiğit Güralp, 2019’da kurduğu ”GGF Pictures” (Gayet Güzel Filmler) ile Sinema ve Dijital TV endüstrisine “İçerik Yaratım ve Film Yapım Stüdyosu” olarak katkıda bulunmayı sürdürüyor. Çeşitli dergi ve medya sitelerinde sinemaya ve hayata dair yazılar da kaleme alan Güralp, “GGF Academy” ile birlikte “Sinemanın Yeni Yüzyılı” başlıklı söyleşi zinciriyle geleceğin sinemacılarına klişeleşmiş ve geçerliliğini yitirmeye yüz tutmuş olandan farklı bir bakış açısı sunuyor.

Organizing team

Fatih
Güner

Organizer