UMB
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 9, 2019
Banska Bystrica, Banskobystrický kraj
Slovakia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

none
Tajovskeho 10
Banska Bystrica, Banskobystrický kraj, 97590
Slovakia
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­U­M­B events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alena Petříková

Jsem nepráškující farmaceutka. Mou vášní je odhalovat skryté souvislosti mezi léky, nemocemi a zdravím. Mikrobiom se stal tématem, které mne úplně nadchlo. Ohromně mne baví o něm psát, přednášet i jej studovat. Vždyť střeva jsou základ našeho zdraví! Tam všechno začíná. Zdraví najdeme na dně našeho talíře. Ne v prášcích, ne v ordinacích.

Alžbeta Brozmanová Gregorová

Pôsobí na Pedagogickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Dlhodobo sa venuje problematike dobrovoľníctva, service learningu, tretieho sektora a mimovládnych organizácií vo výskume, praxi i vzdelávaní. Na Univerzite Mateja Bela pôsobí ako koordinátorka zavádzania stratégie service learning, ktorá spája vzdelávanie so službou v komunite. Od roku 2002 viedla Centrum dobrovoľníctva v Banskej Bystrici a od roku 2011 je členkou predsedníctva Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií. Koordinovala viacero medzinárodných a národných projektov v oblasti dobrovoľníctva, napríklad projekt tvorby štandardov kvality manažmentu dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, výskum o dobrovoľníctve na Slovensku, prípravu Koncepcie výchovy a vzdelávania detí a mládeže k dobrovoľníctvu a ďalšie. V praxi pôsobí aj ako posudzovateľka projektov, lektorka, konzultantka a ako akreditovaná supervízorka v sociálnej oblasti. V oblasti supervízie sa špecializuje na supervíziu dobrovoľníkov a dobrovoľníčok.

Ján Hargaš

Vyštudoval medzinárodný obchod na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Pracoval v medzinárodnej konzultačnej spoločnosti vrátane 2 ročného pôsobenia vo Veľkej Británii. Je jedným zo zakladateľov a od marca 2016 do marca 2019 výkonným riaditeľom občianskeho združenia Slovensko.Digital, ktoré presadzuje lepšie digitálne služby štátu. Aktuálne si užíva polročný sabbatical.

Mete Seymen

Mete (28) pracuje v Nórsku ako projektový manažér pre celonárodnú organizáciu. Má pestrý a veľmi zaujímavý životný príbeh, ktorý zahŕňa odchod z Turecka v jeho 18 rokoch a presťahovanie sa do Mali, aby mohol pracovať ako dobrovoľník. Zostal v Mali 6 mesiacov a presťahoval sa do ďalšej africkej krajiny, Senegalu. Tam začal študovať a pracoval ako dobrovoľník vo viacerých projektoch. Posledný rok štúdia dostal pracovnú ponuku a stal sa najprv novinárom, potom televíznym reportérom a koordinátorom mediálnej kancelárie. Jeho dobrovoľná práca mu priniesla nové výzvy, ale len tie správne. Stretol sa s niekoľkými svetovými vodcami vrátane Barracka Obamu, Françoisa Hollandeho a Stephena Harpera.Teraz pracuje ako projektový manažér v nórskom Osle. Okrem toho je gitarista, lektor ľudového tanca, divadelný herec a novinár.

Michal Matloň

Michal sa venuje tomu, ako architektúra a prostredie ovplyvňujú ľudské premýšľanie, cítenie a správanie. Študoval aplikovanú psychológiu na Univerzite Komenského a po desaťročnom pôsobení v oblastiach technológií, žurnalistiky, fotografie a marketingu, sa začal venovať psychológii architektúry. Posledné tri roky pôsobí vo firme HB Reavis, kde pomáha tvoriť budovy a kancelárie, v ktorých môžu byť ľudia zdraví, spokojní a produktívni. Zaujíma sa o spoločnosť a jej vývoj, rád šíri zaujímavé myšlienky a obľubuje humor.

Zuzana Dutková

Mojou srdcovou záležitosťou je a vždy bola móda. Vďaka značke Dutka a neskôr Platforma udržateľnosti sa mi podarilo skĺbiť módu, ekológiu a psychológiu. Dutka sa zameriava na spracovanie zbytkového textilu, z ktorého tvorím rôzne produkty do domácností alebo módne doplnky. Mojím najnovším projektom je Platforma udržateľnosti. Spolu so svojimi tímami organizujem v Bratislave, Trnave, Banskej Bystrici SWAPy (výmeny oblečenia), prednášky zamerané na udržateľnú módu a rôzne kreatívne workshopy. Svojimi aktivitami sa snažím ísť príkladom a chcem ukázať ľuďom, že sa dá žiť a robiť biznis udržateľne kdekoľvek, a že to vôbec nie je náročné.

Organizing team

Michal
Mestan

Banska Bystrica, Slovakia
Organizer
  • Andrea Maková
    Partnerships/Sponsorship
  • Eva Scepkova
    Partnerships/Sponsorship
  • Maria Murray Svidronova
    Operations
  • Martina Ragalová
    Marketing/Communications
  • Milan Rybovič
    Production
  • Radka Brndiarová
    Curation