MEFUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Back To Humanity

This event occurred on
December 22, 2019
istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Sarıyer Belediyesi BKSM
Pınar, Günyüzü Sk. No:2, 34460 Sarıyer/İstanbul
istanbul, İstanbul, 34304
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­M­E­F­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Kırtok

Yeni Nesil Marka Danışmanı
Adana doğumlu olan Ahmet Kırtok, ilk ve orta öğrenimini Adana'da tamamladıktan sonra AFS adlı Uluslararası Öğrenci Değişim Programı ile liseyi New York'un başkenti Albany'de tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde, yüksek lisansını ise Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) üzerine Texas Tech Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel iş hayatına Lubbock, Teksas SBA'de (Small Business Administration) Eticaret Danışmanı olarak 2001'de başlayan Kırtok bugüne kadar ABD ve Türkiye'de eticaret, dijital yayıncılık ve reklamcılık alanında farklı girişimler kurdu. Türkiye'ye kesin dönüş yaptığı 2012 yılından itibaren Bilgi Üniversitesi MBA programında öğretim görevlisi olarak çalışmanın yanı sıra Türk ve global markalara yeni nesil marka ve tüketici danışmanlığı yapmakta ve profesyonel konuşmacı olarak iş hayatına devam etmektedir. Ahmet Kırtok, girişimcilik, marka, pazarlama ve sektörel konular odaklı YouTube kanalında tecrübelerini paylaşmaktadır.

Ali İnsan

Mozart Ödüllü Kemanist
Almanya’ya göç etmiş gurbetçi bir ailenin çocuğudur.4 Ekim 2004 tarihinde Almanya’da doğdu. "Musikschule Mannheim Sinfonieorchester","Interkulturelles Ensemble Orchester" ve "KFG Gymnasium Schulorchester" da kemanistlik yapmaktadır. Ayrıca bu güne kadar Almanya’da çeşitli kültürel etkinlikler, operalar ve konserlerde solo sopran olarak yer alan Ali İnsan, 9 yaşından itibaren Almanya Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmalarda çeşitli dereceler aldı. 2017 yılı 54. Jugend Musiziert yarışmasında bölgeler ve eyaletler çapında yapılan elemelerden sonra Almanya geneline kalan 2700 yarışmacı arasında kendi yaş grubunda Keman alanında eyalet çapında, ses alanında ise Almanya genelinde birincilik ödülü aldı. Ayrıca ses alanında Mozart’ın "Voi che Sapate" adlı eserini çok iyi sergilediği için "Mozart Gesellschaf Kurpfalz" cemiyeti tarafından Mozart özel ödülüne layık görüldü. 2018 yılında 55. "Jugend Musiziert" yarışmasında ses dalında kendi yas kategorisinde birinclik ödülü aldı.

Ayşe Begüm Onbaşı

Milli Sporcu
2001 yılında Manisa’da dünyaya geldi.Sporla henüz 3 yaşındayken tanıştı. O günlerde bale eğitimi alan sporcu,İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekmesiyle birlikte, hocasının ailesini yönlendirmesi sayesinde jimnastiğe yöneldi. Ayşe Begüm, haftanın 5 günü antrenman yaptı ve sporunu geliştirip, zaman içinde dünyaca tanındı.11 yaşından bu yana milli formayı taşıyor. 2015'te Meksika'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü oldu. 2016’da Güney Kore’de düzenlenen Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'ndan ise altın madalyayla ülkemize döndü. Ayşe Begüm, 2018'de Portekiz'deki Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda 15-17 yaş grubunda üçüncülük elde etti. 2019'da ise Azerbaycan'da düzenlenen Avrupa Aerobic Cimnastik Şampiyonası'nda dördüncü olurken, Portekiz'deki Aerobik Cimnastik Dünya Kupası'nda birinciliğe ulaştı. Dünya Şampiyonaları dışında yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı etkinliklerde 60’ın üzerinde madalya sahibi olan Ayşe Begüm parlak bir gelecek vaat ediyor.

Burçin Cingöz

Müzisyen
1993 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.İlköğretim yıllarında kendisinin kurduğu koroyla aktif bir dönem geçirdi. Lise döneminde müzik hayatını geliştirmeye devam etti.Liseden mezun oldu ve ilk canlı yayın tecrübesini kazandığı Star Akademi yarışmasına katılıp ana kadroya seçildi ve Ajda Pekkan, Sertap Erener,büyük isimlerle çalıştı.Üniversitede"By the way" grubunu kurdu.İtalyanca eğitimine 1 akademik yıl boyunca Venedik Ca' Foscari Üniversitesi'nde devam etti. O dönemde kilise korosunda ve okul orkestrasında çalıştı.Ardından Müjdat Gezen Ziverbey Konservatuarı'nda Müzik bölümüne kabul edildi.Gerçekleştirdiği canlı performanslarla yarattığı enternasyonal havayı beraberinde İstanbul'a taşıdı; sahnelerinde söylediği italyanca, ispanyolca, fransızca, ingilizce ve türkçe parçalar ile dinleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Şimdilerde ekibiyle sürdürdüğü youtube videolarıyla,yerli yabancı coverları her hafta kanalında sizlerle buluşturuyor.

Defne Hadiş

Uluslararası Felsefe Olimpiyatı Şampiyonu
Defne Hadiş 9 yaşında Darüşşafaka bursluluk sınavını kazandı. Amerika’da düzenlenen HOBY Leadership Congress’te “Yılın Unutulmaz Lideri” unvanına layık görüldü. Türkiye Felsefe Kurumu tarafından Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil etmek üzere seçilip olimpiyattan onur ödülüyle döndü. 7 adet kişisel resim sergisi açtı, karma sergilerde de yer aldı. Bu alanda ulusal ve uluslararası dereceleri vardır.“Türk Dili ve Edebiyatı” dalında TÜBİTAK Avrupa Bölge Üçüncülüğü’ne sahiptir. Görme engelliler için video üretmeyi hedefleyen projesi “BuTON” BirFikrinMiVAR adlı girişimcilik yarışmasında 5.000 proje içerisinden finale kaldı. 2019’da Darüşşafaka lisesinden mezun olan Defne üniversite eğitimine Nuova Accademia di Belle Arti’de devam etmektedir. .

Emine Taha

Girişimci & Öğrenci
2002 İstanbul doğumlu olan Kumru Emine Taha, Türk bir anne ve Iraklı bir babanın kızıdır. Saint-Joseph Lisesi’nde 11. sınıf öğrencisidir. 2017 yılında üç arkadaşıyla birlikte 9 Magazine adlı; sanat, moda, hayat ve seyahat konularında içerik üreten dijital yayını kurmuştur. Ayrıca 9 Magazine için yazarlık ve fotoğrafçılık da yapıyor. Kasım 2019’da dergi kapsamında başlattıkları @9aroundtheworld projesi aracılığıyla, dünya çapında gençlerin kendi ülkelerinden gönderdikleri özgün haberleri paylaşıyor. Proje bünyesinde elliyi aşkın ülke temsil edilmekte. Sosyal girişimcilik, yazarlık, çevre bilinci ve küresel meseleler ilgi odağıdır. School of the New York Times ve Columbia Üniversitesi’nden gazetecilik alanında kısa dönemli eğitim almıştır. SALT adlı sanat kurumu bünyesinde yaz stajı yapmıştır.

Emre Gönlüşen

Spiker
Emre Gönlüşen, 22 Ekim 1978 yılında Adana’da dünyaya geldi. İlkokul hayatından üniversite hayatına dek bütün eğitim öğretim hayatını Adana’da tamamladı. 2003 yılında yerel televizyon kanalı olan Kanal A’da çalışmaya başlayarak televizyonculuk sektörüne ilk adımını attı. Burada beğenilen başarılı spiker Emre Gönlüşen, 2006 yılında TV8’e sonrasında ise 2007 yılında Doğan Grubu'na geçti. Burada da bir yıl geçirdikten sonra 2008 yılında NTV Spor’da izleyicilerle buluştu. 2017 yılından bu yana ise beIN SPORTS bünyesi altında çalışmaya devam ediyor. Gönlüşen, bu yıl içerisinde çalışma hayatını sürdürürken 4 Şubat Dünya Kanser Gününü hatırlatan bir mesajında bu hastalığa yakalandığını takipçilerine duyurdu. Yine aynı yıl içerisinde aylar sonra yakalandığı hastalığı yendiğini açıklayan bir tweet atarak hayranlarını bilgilendirdi.

Gözde Attila

Marka Stratejisti
Gözde Attila, 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğu sessiz ve çekingen geçmişti.Fakat Saint Michel Fransız lisesinde okurken piyano çaldı, yazılar yazdı, tiyatro yaptı, şan eğitimi aldı ve sanatla oldukça ilgiliydi.Sosyal yaşamda daha rahat biri olabilme isteği onu önce psikoloji kitaplarına, sonra da Koç Üniversitesi'ndeki psikoloji eğitimine yöneltti. Üniversiteden sonra kendisini reklamcılık kariyerinde buldu. Bu aynı zamanda bir içe dönük olarak kendi potansiyelini keşfettiği dönem oldu. On yıllık profesyonel kariyerinde Cannes Lions da dahil olmak üzere birçok ödül alan projelerde yer aldı; 50'nin üzerinde global markanın strateji ve yönetimini yaptı. Şimdilerde hem kariyerini kendi marka danışmanlığı firmasında sürdürürken, hem de blogu ve düzenlediği atölyelerle içe dönüklere potansiyellerini keşfetme konusunda rehberlik ediyor. The School of Life akademik kadrosunda da içe dönüklük konusunda atölyeler düzenliyor.

Murat Lostar

Siber Güvenlik Uzmanı
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri mühendisliği mezunu olan Murat Lostar, kariyerine 1986 yılında Mikro Yazılımevi'nde sistem analisti ve programcı olarak başlamıştır. 1988 yılında OMAsoft Yazılım & Danışmanlık’ta yönetici ortağı; 1993-1997 yılları arasında Komdata/Komdatasoft’ta eğitmen, danışman ve proje müdürü olarak çalışmıştır. Bilgi Güvenliği, BT Yönetişim ve İş Sürekliliği alanlarında uzmanlaşarak sektörde önemli bir açığı doldurarak 1998' de Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş.'yi kurmuştur. Murat Lostar; Galatasaray Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi’nde bilgi güvenliği, adli bilişim, ağ güvenliği vb. konularda dersler vermiştir. Ayrıca, ISACA Istanbul Chapter ve Cloud Security Alliance-Türkiye Chapter Kurucu Başkanıdır.

Murat Sunal

Strateji ve Dijital Dönüşüm Y.
"1988 yılında İzmir’de başlayan yaşamını üniversite için geldiği İstanbul’da sürdüren Murat Sunal, akademik eğitimini Ekonomi ve MBA ile tamamladı. 10 yıllık profesyonel kariyerini Strateji ve Dijital Dönüşüm Yöneticisi olarak sürdürürken bir yandan da farklı platformlarda yeni iş dünyası dinamikleri üzerine yazarlık, eğitmenlik, konuşmacılık ve danışmanlık yapmaktadır. İyi yaşam tutkunu olarak spor, bilim, sanat, doğa, gastronomi, koleksiyonerlik, sosyal sorumluluk ve kariyer planlaması alanlarındaki girişimleri ile kendisinin, çevresinin ve ihtiyaç sahiplerinin hayatını daha değerli ve anlamlı hale getirmek en önemli önceliği.

Palas Pandıras

Doğaçlama Tiyatro Ekibi
“Palas Pandıras, 2014 yılında aynı şirkette çalışan ve doğaçlama tiyatroya gönül veren bir grup beyaz yakalı tarafından kuruldu. Kurulduğu yıldan itibaren 150'den fazla kişi Palas Pandıras'a yol arkadaşlığı yaptı. Ekip, şirket içerisindeki eğitimleri destekleyici gösterilerin ve etkinliklerin yanı sıra, eğitim videolarına da katkı sağladı. Şirket dışında da çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. Bunun yanı sıra her yıl çeşitli sahnelerde doğaçlama tiyatro gösterileri gerçekleştirmektedir. Palas Pandıras, doğaçlamanın sağladığı anda kalmanın gücüyle insanları bir araya getirmeye ve ilk günkü heyecanını izleyicileriyle paylaşmaya devam etmektedir.”

Tolunay Tosun

Sosyal Etki Stratejisti ve Girişimci
Tolunay Tosun anlam tasarımı üzerine araştırma yapan bir sosyal etki stratejisti ve girişimcidir. Koç Üniversitesi'nde felsefe, ekonomi ve pazarlama alanlarında kendi değişiyle ‘zikzak' çizerek eğitimini tamamladı. Profesyonel kariyerine Paris merkezli bir non-profit olan Hello Tomorrow'un Türkiye kurucu ekibinde yer alarak başladı ve Türkiye'de sosyal etki odaklı teknoloji girişimciliği kültürüne destek verdi. Türkiye Girişimcilik Vakfı mezunu olarak ekosistem geliştiriciliği ve kurum içi dönüşüm alanlarında deneyim kazandı. Red Bull sosyal inovasyon programlarının Türkiye yürütücülüğünü üstlendi. Kurucusu olduğu Manifest House anlam tasarımının bireysel ve kurumsal uygulamalarını geliştiriyor. Kendini bildiğinden beri kalbi müzikle birlikte attı. 5 yaşında piyanoyla, 15 yaşında bağlamayla tanıştı. Doğduğu toprakların hikayeleriyle ve ’öncenin anlattıklarını sonraya aktarmak’ tutkusuyla müzik üretiyor. Tolunay, 1993 Ankara doğumlu, sanatçı bir annenin ve asker bir babanın tek çocuğu.

Organizing team

Onur
Dursun

Istanbul, Turkey
Organizer