Youth@AKAL
x = independently organized TED event

Theme: Stay Alive

This event occurred on
September 28, 2019
Istanbul, İstanbul
Turkey

TEDxYouth@AKAL (2019) etkinliği Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi olan Mehmet Talha DOĞAN’ın küratörlüğünde organize edildi.

Her yaştan ve her kesimden insana hitap eden bu organizasyon "Hayatta Kal" temasıyla organize edildi.

Bu etkinlikte, farklı koşullarda hayata tutunabilmiş, kişisel gelişimini tamamlamış ve ilgili oldukları alanlarda uzmanlaşmış kişiler konuştu. Konuşmacılarımız farklı yaşlara ve farklı düşüncelere sahip olan katılımcılarımıza tecrübe kattı.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar University Conference Hall
İçerenköy, Kayışdağı Cad. No:32, 34752 Ataşehir/İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­A­K­A­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Cem Başak

İlkokulu Notre Dame de Sion'da, lise hayatını ise Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Cem Başak, Koç Üniversitesi'nde ekonomi alanında lisans yapmaktadır. YouTube platformu üzerinde "Filme Gitmeden Önce" adında bir kanalı vardır. Kendisi bu kanalda film eleştirileri başta olmak üzere birçok konuda video yapmakta ve aynı zamanda eğitim hayatına devam etmektedir.

Doğaç Ergezen

Doktor Dodo 18 Mart 1991 yılında İzmir’de doğmuştur. Lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Kamuda çalışmaya devam etmektedir. Doktor Doğaç Ergezen’in Youtube kanalı vardır. Youtube kanalında doktor dizilerindeki eleştirilerini ve beğenilerini söylemektedir. Doktor Dodo bu sayede tanınmaktadır.

Michele Cedolin

Michele Cedolin 1992 yılının Nisan ayında İstanbul'da doğdu. Michele, italyan asıllı olup Türk kültürünü benimsemiştir. Aynı zamanda çoğumuzun yakından tanıdığı bir sima. Onu ilk kez küçükken izlediğimiz Sihirli Annem dizisinin sarışın, kıvırcık saçlı Kerem'i olarak ekranda gördük. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra Ortaöğrenim, Lisans ve Yüksek Lisans eğitimlerini Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamlamış, şu anda ise Galatasaray Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Onun eğlenceli tarafını ise Chaby Han'ın YouTube kanalındaki 3Y1T (3 Yabancı 1 Türk) adlı programı ile görmeye başladık. Yakın geçmişte kendi adına kanal açan Michele, "Kardeşler Mutfakta" adlı serisi ile eğlenceli içerikler üretmeye devam ederken "Akademinin İçinden" adlı seri ile de öğretmeye devam etmekte.

Nazlı Başaran

Nazlı Başaran 10.03.1990 tarihinde İzmir’in Arıkbaşı köyünde dünyaya geldi. Çok küçük yaşlardan itibaren dans etmeye başladı. Profesyonel sanat yaşamı ise 2010-2011 yılları arasında genel sanat yönetmenliğini Ayla Algan’ın yaptığı Tiyatro Araştırma Laboratuvarı (T.A.L.) İle yollarının kesişmesi ile başladı. Dernekteki arkadaşlarıyla beraber eğitim ve destek amacıyla İstanbul Selimiye Ahbaz Kültürü Derneği bünyesinde ABISTA Tiyatro Topluluğu’nu kurdular. Nazlı Başaran şu anda İstanbul Drama Sanat Akademisi’nde eğitmenlik yapıyor aynı zamanda da bir yönetmen olup Kafka Okur dergisinin yazar kadrosundadır. Adresi Değişmiş İlk Şiir, Avuç İzi, Yüz Gün Şiiri, Bir Mektup Kırılganlığında gibi pek çok şiirleri bulunduğu gibi Yuva, Öte(de)kiler, Girdap adlarında oyunları da vardır.

Rabia Gençer

Rabia Gençer 1993 yılında İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Basım ve Yayım Teknolojileri bölümü ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunudur. Öğrencilik yıllarında Eskişehir ve Kütahya da küçük çaplı ajanslarda çalışmış, yaz dönemlerinde ise İstanbul’da Kariyer Mimari Bilişim Akademisi’nde stajyer eğitmenlik yapmıştır. Geliri sosyal sorumluluk için kullanılacak Yuva, Öte(de)kiler gibi tiyatro oyunlarına afiş çalışmaları yapmıştır. Aynı zamanda eğitimini Anadolu Üniversitesi Felsefe bölümünde devam ediyor.

Seda Yekeler

Seda Yekeler, Türkiye’nin tek yabancı dil vakfı olan SEYEV’in kurucu başkanı, Seda Yekeler Dil Okullarının baş öğretmenidir. Geliştirdiği yabancı dil edindirme metodu olan YEK Metot ile 15 yılda 7,500 den fazla yetişkine İngilizce ve Fransızca dillerinde eğitim veren Seda Yekeler 76,000 saatlik özel ders tecrübesi ile ülkemizin kanayan yaralarından biri olan özellikle İngilizce konuşamama sorununu dert edinmiş ve bu konuda çözümler üreten bir eğitim reformisttir. Yabancı dil eğitimi ve dilbilgisi alanında yayınları bulunmaktadır. SEYEV ile ülkenin dört bir köşesine ulaşarak yabancı dil farkındalığı yaratmak için yıllardır gönüllü çalışan bir Filantropist ve Filantropi danışmanıdır. İş dünyasına verdiği Lingoterapi adlı eğitimlerle bilinmektedir.

Serhat Erönal

1981 doğumlu Serhat Erönal 1996’da denize balıklama atlayıp çakıldı ve boynundaki omurlardan C5-C6’yı kırdı. Kaza sonrasında vücudunda sadece kafasını ve biraz da kollarını hareket ettirebilir durumdaydı. 1997 Ocak ayında annesi ile Almanya’ya giderek bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde yaklaşık 8 ay kaldı. Oradaki en büyük kazanımı tekerlekli sandalyede yaşamayı öğrenmek oldu. 2006 yılında omurilik felcini yenmeye başlamış ve 30 adıma kadar yürümeye başlamıştı ki başarısız geçen kök hücre ameliyatının ardından bir kez daha felç olarak kazadan sonraki 10 yılda kazandığı her şeyi kaybetti. Tüm fiziki engellerine rağmen 2007 senesinden beri araba, go kart ve jet ski kullanıyor. Ayrıca lisanslı bir Aikido sporcusu olan Serhat Erönal, 2000 yılından beri ticaretle uğraşıyor ve 2013 yılından beri evli. Ekim 2017 itibariyle ise bir YouTube kanalı açtı. Kanalında; sosyal yaşantısından, yaptığı sporlara kadar mutluluğun en basit formülünü gösterdiği videolar yayımlıyor.

Organizing team

Mehmet Talha
Doğan

İstanbul, Turkey
Organizer

Büşra
Hastürk

İstanbul , Turkey
Co-organizer