Stadkamer
x = independently organized TED event

Theme: Onderwijs & Vernieuwing

This event occurred on
October 10, 2019
Zwolle, Overijssel
Netherlands

Laat je inspireren tijdens TEDxStadkamer. Deze eerste editie staat in het teken van Onderwijs & Vernieuwing. Lokale sprekers vertellen hoe zij in hun werk bezig zijn met vernieuwing in het onderwijs. Dit doen ze met inspirerende, persoonlijke verhalen waarin ze hun kennis en ervaringen delen.

Bekijk de talks op
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpVVqm0vFU8AwJubnnXS2_qmr_uzrsGRC

Je bent je eigen expert door Diede Bongertman
Wat heb je nodig om te leren wie je kunt zijn? Wie wil je eigenlijk worden? Oplossingen die anderen aanbieden zijn vaak niet genoeg om je leven goed op de rails te krijgen.

Leading together through learning together door Jael de Jong Weissman
A talk about teachers learning alongside students, students as teachers and what becomes possible when learners develop the capacity to shape and manage their own learning.

Laat studenten zelf leren door Marlies ter Beek-Geertse
Wanneer zijn studenten eigenlijk aan het leren? Het Teachers College kiest ervoor om de eigen leervragen van de student als uitgangspunt te nemen.
Inspiratiebronnen; Beuys, J. (1965). Hoe men aan een dode haas schilderijen uitlegt (performance) en Biesta, G.J.J. (2017). Door kunst onderwezen willen worden. Kunsteducatie 'na' Joseph Beuys. Arnhem: ArtEZ Press

Ruimte om verwikkeld te zijn door Koen Wessels
Als onderwijs bedoelt is om de leerling voor te bereiden op het leven, wat doet de leerling nu dan? Kinderen zijn ‘vervlochten’ met uitdagingen en ervaringen, zoals rondom duurzaamheid en multiculturaliteit. De school zou een veilige, geïsoleerde plek zijn, maar moet het niet ook meer bewust ruimte geven voor ‘vervlochtenheid’ ?

Help, mijn kind wordt vier! door Karien Dommerholt
It takes a village to raise a child, maar waar vind ik de village die bij mij(n kinderen) past? Ga met deze moeder mee op reis door 'Onderwijs-vernieuwland'.

TEDxStadkamer
1a Zeven Alleetjes
Zwolle, Overijssel, 8011 CV
Netherlands
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Stadkamer events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Diede Bongertman

Ervaringsdeskundige armoede en zelfstandig grafisch ontwerper
Diede (24) beleefde en overleefde armoede, nu helpt ze lotgenoten. Met het gezin op vakantie gaan kende ze niet, voor sport was ineens geen geld meer, ze sliep vaak slecht. Wie Diede Bongertman in de ogen kijkt ziet een opgewekte 24-jarige vrouw, maar deze Zwolse heeft een onstuimig verleden. Ze weet als geen ander wat opgroeien in armoede met je doet.

Jael de Jong Weissman

Lecturer, Designer & Coordinator Crafstman phase at Windesheim Teachers College
Jael werkt al jaren als docent bij het Teacherscollege. Daar doceren ze anders dan gebruikelijk, ze werken als basisprincipe altijd samen met studenten.

Karien Dommerholt

Moeder op zoek in onderwijs-vernieuwland
Moeder die staat voor de schoolkeuze van haar kinderen.

Koen Wessels

Docenttrainer en procesbegeleider in onderwijsvernieuwing @De Bildung Academie & promovendus in pedagogiek @UU
Onderwijs is zijn ding. In theorie en in praktijk als initiatiefnemer van De Bildung Academie, onderwijsontwikkelaar en begeleider van leerprocessen. Hij ziet Bildung als een dialoog. Een dialoog die de lerende voert met zichzelf, zijn docent, zijn medestudenten, de wereld. Een dialoog gericht op een ideaal: een betekenisvol leven in een goede wereld. In een workshop of interactieve lezing spreekt hij hier graag over met anderen, of over de onvermijdelijke vervolgvraag: Bildung, hoe doe je dat?

Marlies ter Beek - Geertse

Teacher Teacherscollege
Marlies werkt al jaren als docent bij het Teacherscollege. Daar doceren ze anders dan gebruikelijk, ze werken als basisprincipe altijd samen met studenten.

Organizing team