KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Velike ideje u malom gradu

This event occurred on
May 25, 2019
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

„Velike ideje u malom gradu” poznat je moto TEDx konferencije, čije će se još jedno izdanje održati u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović u subotu, 25. svibnja od 18 sati.

Za velike ideje ovaj puta je zaduženo šest govornika različitih struka, interesa, obrazovanja, godina i životnih krugova iz kojih dolaze, no svima im je zajedničko to da znaju inspirirati, educirati i potaknuti na razmišljanje.

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bob Littell

Speaker
Bob Littell proveo je više od 50 godina u industriji financijskih usluga i obavljao je razne dužnosti od potpredsjednika marketinga za dva osiguravajuća društva do posjedovanja i vođenja nacionalne organizacije za posredovanje u osiguranju. Bio je predsjednik nekoliko nacionalnih organizacija za financijske usluge te je predstavljen u člancima u Wall Street Journalu, Forbesu, Medicinskoj Ekonomiji i brojnim drugim publikacijama. Bio je prvi izabrani predsjednik zaklade Pay it Forward (Šalji dalje) te još i danas obavlja tu dužnost.

Karla Lulić

Film producer
Scenaristica, redateljica i filmska producentica - magistrirala „Filmsku i TV produkciju“ na Sveučilištu Sorbonne u Parizu. Pokretačica je Dobrog filma, prve producentske kuće sa sjedištem u Koprivnici posvećene proizvodnji dobrih filmova. Njen debitantski kratkometražni film „U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga“, s Goranom Navojcem u glavnoj ulozi, doživio je svjetsku premijeru u Los Angelesu te je nagrađen na filmskom festivalu u Rimu, a i prvi je kratkometražni film u povijesti Pulskog filmskog festivala prikazan u Areni na otvorenju pred preko 5000 gledatelja, te je još uvijek u festivalskoj distribuciji. Trenutno završava svoj drugi kratkometražni film, a razvija i dva dugometražna igrana filma u sklopu producentske kuće Dobar film. Bila je asistentica savjetnice za scenarij na Mediteranskom institutu u Grčkoj, a radila je i kao Voditeljica istraživanja, razvoja i on-air promocije na Novoj TV, te kao asistentica produkcije za parišku producentsku kuću Clandestine films.

Mario Novak

Archeologist
Mario Novak rođen je 22. srpnja 1977. u Kutini. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu gdje je 1995. godine upisao studij povijesti i arheologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koje je (ne)uspješno završio 2001. Zgrada Filozofskog fakulteta toliko mu se svidjela tako da je na istom fakultetu magistrirao i doktorirao i to s temom iz biološke antropologije (bioarheologije) na Odsjeku za arheologiju. Od 2002. do 2011. godine radio je na Odsjeku za arheologiju (kasnije Antropološki centar) Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti da bi 2013. otišao u Dublin na poslijedoktorsko usavršavanje gdje je proveo dvije uzbudljive godine. Nakon povratka u Hrvatsku zaposlio se na Institutu za antropologiju u Zagrebu gdje radi i danas u svojstvu znanstvenog suradnika.

Mario Tomiša

Profesor
Mario Tomiša rođen je 29. travnja 1972. godine u Koprivnici. Na Grafičkom fakultetu u Zagrebu doktorirao je na smjeru Oblikovanje grafičkih proizvoda. Radi na Sveučilištu Sjever kao prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica gdje predaje na nekoliko kolegija iz područja dizajna. Izvanredni je profesor u znanstveno-nastavnom zvanju i docent u umjetničko-nastavnom zvanju.

Marko Zadro

LARP
Marko Zadro je rođen 1990. u Bjelovaru. Po struci magistar engleskog jezika i književnosti, zadužen za izradu dokumentacije u tvrtci koja se bavi razvojem softverskih rješenja, a u slobodno vrijeme - LARPer. Prvenstveno zainteresiran za razvoj i popularizaciju ovog neobičnog hobija, bavi se i primjenom istog na ostale interdisciplinarne aspekte, bili oni edukativnog, zabavnog ili filozofskog karaktera. U LARPu se našao sasvim slučajno prije desetak godina. Kroz njega istražuje granice medija, kulture, improvizacije, eskapizma i glume, a s vremenom se i sam bacio u organizaciju larp događaja, njih otprilike desetak, dok je sudjelovao i „igrao“ njih preko stotinjak. Potpredsjednik je Društva za promicanje kulture i umjetnosti Cygnus, pod čijim je barjakom s timom suradnika organizirao internacionalni LARP događaj za preko 50 sudionika u dvorcu Lukavec nedaleko Velike Gorice. Uz to, od 2017. godine slovi kao suradnik kolektiva Terrible Creations.

Vedrana Miholić

Mathematician
Vedrana Miholić rođena je 1972 godine u Zagrebu. Kao dijete nadala se kako će život provesti spašavajući kitove i gorile , no 90te su donijele otriježnjenje pa tako upisuje i završava inženjerski smjer matematike na PMFu u Zagrebu. Umjesto džungle probija se kroz nule i jedinice kompjuterskog koda da bi nakon 10tak godina rada u struci završila u još manje istraženim i jasnim prašumama prodaje i poslovanja. Afinitet za aktivizmom nije se ugasio pa je želje da doprinosi društvu hranila kroz udruge kao što su RODA, Programerko, Code Club.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer
  • Ana Škvarić
    Operations
  • Lidija Funtek
    Operations