AmsterdamSalon
x = independently organized TED event

Theme: Dak- en thuisloosheid

This event occurred on
May 9, 2019
Amsterdam, Noord-Holland
Netherlands

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Ru Paré Community
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord-Holland, 1062 DC
Netherlands
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Amsterdam­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Edo Paardekoper Overman

Ervaringsdeskundige
De 70-jarige Edo zet zich al vele jaren in voor de belangen van dak- en thuisloze mensen. Zijn levensverhaal is lang en hobbelig. Hij weet als geen ander hoe het is om dak- of thuisloos te zijn. Elke dag zet hij zich in om het gemeentelijk beleid voor mensen in de maatschappelijke opvang te verbeteren: "Dakloosheid is de meest extreme vorm van uitsluiting. Je hoort dat je niet meer mee mag doen." Op 10 december 2018 heeft hij, als eerste, de titel Mensenrechtenmens gekregen, een beloning voor alles dat hij heeft overwonnen en voor zijn inzet de omstandigheden voor dak- en thuisloze mensen te verbeteren.

Sikko Riedstra

Ervaringsdeskundige
In zijn jeugd heeft te maken gehad met veel geweld. Zijn vader was verslaafd aan alcohol en was straatvechter, wat hij meenam naar huis. Op zijn veertiende werd Sikko uit huis geplaatst en begon hij te blowen. Hij kende goede periodes, waarin hij o.a. in de binnenvaart werkte, afgewisseld met periodes van drugsgebruik en dakloosheid. Ondanks blijft hij een vechter in de goede zin van het woord. Door ondersteuning van het MDHG gaat het nu beter. Zijn verhaal is heftig en bevat tevens lichtpunten.

Organizing team

Paul
Rispens

Leersum, Utrechtse Heuvelrug, Netherlands
Organizer