Youth@SAJEV
x = independently organized TED event

Theme: "Sorunu Bul" / "Find The Problem"

This event occurred on
October 1, 2019
Istanbul, İstanbul
Turkey

Takım olarak temamız ne olabilir diye uzun bir süre düşündük. Bu organizasyon için önemli olanın ilham verici bir tema olduğunun farkındaydık. İçinde her türlü konuyu barındırabilecek bir tema bulmayı amaçladık. Böylece ekipçe karar kıldığımız temamız: “Sorunu Bul” oldu.
İçinde yaşadığımız dünya her zaman problemlerle dolu oldu. Zaman içerisinde, insanlığın da gelişmesiyle bu problemler değişti ve çeşitlendi. Bu problemlere çözüm bulma isteğiyle çıktığımız yolda, işe doğru soruları sorarak başlamamız gerektiğini fark ettik. Böylece “doğru cevapları” yani “çözümleri” bulabilecektik. Bizim amacımız, genç insanların problemlerin farkında olmalarını sağlamak çünkü problemleri çözecek kişilerin onlar olduklarına inanıyoruz. İhtiyaç duydukları tek şey doğru ve güçlü bir motivasyon.

As a team, we thought for a long time about our “theme”. We were aware that it is not the base for TED but rather the inspirational theme that you want to deal for that very event. We wanted to find a theme which could contain in itself any kinds of topic. The theme we want to explore is: “Problem, question, solution”
The world that we live in has always had problems. With the progress, these problems have become more and more various. In an attempt to solve these problems, we realized that we should ask the right questions. Thus we could find the answers (solutions) to the problems. Our aim is to make young people acknowledge the problems since we believe that they are the ones to solve. Each of them has a problem that they can solve. All they need is the right inspiration.

TEDxYouth@Sajev
Abdurahman Gazi Mahallesi Ravza Caddesi No: 2 Sancaktepe İstanbul 34887
Istanbul, İstanbul, 33887
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­S­A­J­E­V events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Beril Turhan

Chemist
Beril Turhan,1985 İstanbul doğumlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu, çocukluğundan beri doğa sevgisinin ailesi tarafından ona aşılanması hayata bakışını belirlemiş. Evlerinde hep doğal ilaçlar ve ürünler tüketmeye özen gösteren Ailesi şu anki iş hayatını fazlasıyla etkilemiş ve bu “shaman” ruhunu modern bir şekilde kullanabilmeyi seçerek Kimya bilimine yönelmiş. Daha sonrasında kendi markası olan “Shaman's Secret” adı altında bizleri “Kombucha”yla tanıştıran başarılı bir iş kadını oldu. Günlük hayatında da 0 atık seviyesinde yaşamaya çalışıp, doğaya sonsuz bir saygı ve sevgi besliyor.

Buse Gedik

Activist
2011-2012 yılında dahil olduğu “Yapısal Kablolama ve Ağlar” adlı projesiyle Ulusal Ajans - Leonardo da Vinci Programı ile Almanya ve Fransa’da bulunarak ve Cisco Sertifikası almaya hak kazandı. İstanbul Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nü (BÖTE) kazanan Buse, üniversiteye başladığı ilk yılda (2012-2013) Bilişim Teknolojileri Kulübü’nü kurarak, kendi alanı olan teknoloji alanında bölümünde farkındalık yaratmaya başladı. Birleşmiş Milletler’in 2030 vizyonunu da içeren “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni teknoloji aracılığıyla başarabilmek için, çocuklar ile çalışan Buse, öğrenme modelleri tasarlamakta, aynı zamanda da küresel hedefleri öğretmenler ve çocuklara anlatmak için küresel olarak hayata geçirilen Dünya’nın En Büyük Dersi platformunun (The World’s Largest Lesson) Genel Koordinatör görevini yürütmektedir.

Elçin Tün

Quantum Physicist
Elçin Tün 1984 yılında Ödemiş'te doğdu. Ödemiş İstiklal İlkokulunu, Ödemiş Ortaokulunu ve Ödemiş lisesini bitirdi. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesinde matematiksel fizik alanında eğitim aldı. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Yaşar Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Öğretim görevlisi olarak çalıştığı Yaşar Üniversitesinde yazılım mühendisliği okudu ve kartvizitine fizik doktorası unvanı yanında yazılım mühendisliği unvanını da ekledi. Eğitime büyük önem veren Elçin Hanım bu alana yöneldi ve İzmir Gaziemir’de “Tün Eğitim Kurumları” dershanesini kurdu. En son teknolojilerin kullanıldığı modern dershanesinde kendi çocukları gibi gördüğü çok sayıda öğrenciyi sınavlara ve hayata hazırlıyor. Ayrıca sosyal medyada açtığı Elçin Tün Eğitim Kurumları adlı sayfada ve Youtube’da hazırladığı çok sayıda ders videosu ile dersleri internet üzerinden anlatarak dershaneye gelemeyen öğrencilere de faydalı olmayı amaçlıyor.

Golden Age Band

Music Band
Golden Age, 2017 Mayıs ayının başlarında kuruldu. Bir araya gelme hikayesi ise solist ve bas gitariste dayanıyor. 2012 yılında farklı gruplar kurup başarıyı kovalayan Doğa Sarp Akçay 3 yıl farklı gruplarda tecrübe edindikten sonra yakın arkadaşı olan Burak Balcı ile “Broken Band” grubunu kurdu. 2 yıl sonra dağıldılar. Yeni grup üyeleri ile yollarına tekrardan “Broken Band” olarak devam ettiler. 2017 yılında kalıcı bir grup kurmak istediler, Caner Toygar ve Can Bilen’e teklif götürüp bugünkü Golden Age grubunun ilk temellerini attılar. Aynı zamanda okul arkadaşı olan grup üyeleri ilk performanslarını okul etkinliklerinde gösterdiler. İki yıllık stüdyo çalışmalarını albümle taçlandıran grup rock ve alternatif müzik tarzında birçok parça kaydetti. Golden Age 2018 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nin 15. Altın Boğa Film Festivalin de ana grup olarak sahne aldı Daha sonrasında okulumuzda ve birçok dış organizasyonda yer alan Golden Age 2019 yılı itibariyle Kadıköy de sahne almaya başladı.

Hayrettin Çağrı Ezerer

Shephard
HİÇ.

Selim Bayraktar

Actor
Selim Bayraktar, 17 Haziran 1975 tarihide Irak, Kerkük’te doğmuştur. Bir petrol şirketinde çalışmak için Irak’a giden Köyceğizli bir baba ile Kerküklü Türkmen annenin oğludur. Ortaokulu Eskişehir’de liseyi Antalya’da okudu. Hacettepe Devlet Konservatuvarı oyunculuk bölümünden mezun oldu. 1 yıl süreyle Paris şirketinde çalıştıktan sonra Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda 6 yıl görev yaptı. Şimdi Antalya Devlet Tiyatrosunda oyunculuğa devam etmektedir.

Serkan Karataş

Sales assistant
1983 İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesinden mezun olduktan sonra Garanti Koza, DIASA, Anadolu Efes gibi şirketlerde satış ve pazarlama departmanlarında ve girişimcilik odaklı projelerde yöneticilik yapmıştır. Şuan kozmetik dünyasının lider firmalarından “Estee Lauder Türkiye” de Ulusal Satış Müdürü olarak çalışmaktadır.

Sertaç Ekici

Actor
1978 yılında Eskişehir’de doğdu. İlköğretim, orta öğretim ve lise eğitimini burada tamamladı. 1999’da Müjdat Gezen’de başladığı tiyatro eğitimine 2000-2005 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi G.S.F Tiyatro bölümünde burslu olarak devam etti. 2004 yılında “ Kamelya’lı Kadın” müzikaliyle profesyonel olarak tiyatroya adım attı. Enka Koleji, Sakarya Üniversitesi’nde drama eğitmenliği yaptı. Down Sendromlu Gençlerle Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında çalıştı. “Ufak Tefek Cinayetler”, “Diriliş Ertuğrul”, “Kanalizasyon”, “Bu Son Olsun”, “Babaannem”, “Kırımlı” gibi televizyon ve sinema projelerin yanı sıra “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, “Fareler ve İnsanlar”, “Don Kişot”, “Yalnızlık Konuşur Bazen” oynadığı tiyatro oyunları arasındadır. “Oyunculuk ve empati” üzerine de odaklanan Sertaç Ekici bu konuda insanları bilgilendirmek ve empatinin önemini anlatmak istemektedir.

Ufuk Tarhan

Futurist
Fütürist, Ekonomist, Yazar Ufuk Tarhan, ODTÜ Ekonomi Mezunudur. 1982-2005 arasında çoğunluğu teknoloji olmak üzere çeşitli sektörlerde üst düzey yöneticilik yapmıştır.2006 da M-GEN Gelecek Planlama Merkezi’ni, 2011’de M-GEN Yazılım ve Dijital İletişim Hizmetleri Ltd.’yi kurmuştur. 2002 Yılı-Dünya Gazetesi-Bilişim Sektörünün En Başarılı İş Kadını Ödülünün sahibi olan Tarhan; 2009-2012 yıllarında Fütüristler Derneği Başkanlığı yapmıştır. 1 Mart Gelecek Günü’nün yaratıcısı ve küratörüdür. Fütürist Dr. Verne Wheelwright’ın “O Senin Geleceğin” – (It’s your Future) kitabının önsözünü yazmış, Türkçeye tercümesine katkı vermiştir. Lise çağındaki gençlere gelecek planlamasını anlatan “Düşlediğin Gelecek” ve herkes için geleceğin başarılı insan modelini anlatan, En Başarılı İnovatif İş Kitabı Ödülü Kazanan (2017) “T-İnsan” kitaplarının yazarıdır

Organizing team

Berk
Cantutan

Istanbul, Turkey
Co-organizer