TartuSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 20, 2019
6:00pm - 8:00pm EET
(UTC +2hrs)
Tartu, Tartumaa
Estonia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxTartuSalon
Tartu
Tartu, Tartumaa, 51007
Estonia
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tartu­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Helēna Dauvarte

Meditsiini õppinud Helēna on pärit Lätist, kuid elu keerdkäigud on toonud ta elama hoopis Eestisse. Kolimisega kaasnes kohaliku keele õppimine, mis Helēna silmis kujunes vaimukaks läti ja eesti keele sarnasuste tõttu. Neidsamu naljakaid tähelepanekuid hakkas ta lõpuks üles kirjutama. Hiljem asus ta neid avaldama Instagramis paljudele tuntud konto @eesti_keele_jokes all. Helēna teeb nii mõnelegi keeleõppijale silmad ette - neiuga rääkides ei oskaks arvatagi, et keelt on ta õppinud vaid veidi üle aasta! TEDxTartuSalonil jagas Helēna kergelt humoorika tooniga kogemusi eesti keele õppimisest.

Jana Pavlenkova

Jana Pavlenkova on edukas mitmes rollis. Ta on eeskätt tuntud kui Prototroni juht ning ühtlasi ka loomeinkubaatori OBJEKT multimedia future hub kaasasutaja ja haridusliku saate TECHnolik eestvedaja. TEDx maastikul on tegemist tuttava näoga, sest lisaks kõigele kuulub ta veel TEDxNarva korraldusmeeskonda. Karjääriredelil liikudes on Jana seisnud silmitsi mitmete väljakutsetega. Kuidas olla Ida-Virust pärit? Mida tähendab olla naisjuht? Milliste kogemustega on ta kokku puutunud kui teist emakeelt kõnelev eestlasena? Kuidas ületada raskusi, mis tekivad nende tegurite mõjul? Neidsamu küsimusi harutab ta lahti TEDxTartuSalonil.

Lyosha Razin

Lyosha Razin esitleb end kui “see õpetaja, keda te koolis kõige rohkem kartsite” ehk ta on Eestist pärit vene keele õpetaja. Lyosha Razin on Tallinna Mitteformaalse õppekeskuse GAME club (thegameclub.eu) loovjuht, vene keele kursuse “IVAN” autor ning programmi “BARANKA” looja. Nüüdseks on Lyosha juba 13 aastat tegelenud vene keele aktiivõppemeetodite välja töötamisega ning korraldab regulaarselt koolitusi õpetajatele nii Eestis kui ka välismaal. Lyosha ainuke “3” põhikoolis oli eesti keel, ta ei pidanud selle õppimist eriti tähtsaks. Ent ülikooli sisse astumiseks tuli riigikeelt osata ning Lyosha oli sunnitud eesti keele selgeks saama. TEDxTartuSalonil jagas Lyosha publikuga, kuidas tema jõudis arusaamani, kui oluline on osata eesti keelt siin elades ja kuidas ta keele selgeks sai.

Organizing team

Siiri
Mugra

Tartu, Estonia
Organizer

Laura
Grigorjan

Estonia
Co-organizer
  • Mari-Liis Korkus
    Marketing/Communications