NovyPorgSchool
x = independently organized TED event

Theme: Krok do neznáma

This event occurred on
June 24, 2019
Prague, Praha 4
Czech Republic

První event TEDx NovyPorgSchool nese název "Krok do neznáma". Každý z nás se už někdy setkal a určitě ještě mnohokrát setká se situací, kde neví, do čeho jde a prostě to musí risknout. Objeví se v novém prostředí, kde se musí prosadit. Inovuje a není si jist, zda to vyjde. Hlásí se na školy, ale neví co dál. Krok za krokem si musí zvykat na tyto změny. Naše událost bude pohybovat okolo těchto někdy spontanních momentů v životě, které nás mohou ovlivnit nečekanými způsoby. Na eventu uslyšíte deset spíkrů, kteří popíši zkušenosti se svými vlastními kroky do neznáma, at´ už to jsou kroky do cizích zemí, politiky, anebo náboženství. Dále uvídíte tři účinkující z oblasti hudby, umění a komedie. Můžete se těšit na občerstvení a catering z "Ovocného světozoru" a "Nestlé”.

TEDxNovyPorgSchool
Pod krčským lesem 25
Novy Porg small gym
Prague, Praha 4, 14800
Czech Republic
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Novy­Porg­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

František Němec

Ferda Mravenec
František Němec tvrdí, že jeho přátelé ho vždy nejvýstižněji popíší jako “Ferdu Mravence”- práce všeho druhů... Od vojny, po emigraci a radikálních změn v životě i v zaměstnání, František Němec díky svým vlastním krokům do neznáma a neuvěřitelnému příběhu ukáže, do jaké míry se spontánní rozhodnutí vyplatí a na co si při riskování dát bacha.

Jakub Koldovský

Představitel českého budhismu
Jakub Koldovský je jeden z hlavních představitelů českého buddhismu a také Kwam Um (největší buddhistické skupiny v ČR). O buddhismu a tématech s tím spojených pravidelně přednáší na školách. Přes svůj životní příběh nám představí, jak se z obyčejného Čecha může stát buddhista a jeho zkušenosti v rámci buddhistického životního stylu.

JAZ

Autor komiksů "Opráski sčeskí historje"
JAZ je autorem internetového fenoménu Opráski sčeskí historje. Fanoušci jeho komiksy psané zkomolenou češtinu zbožňují. Proč se vlastně pro tento styl psaní rozhodl? A co říká na kritiky, dle kterých przní český jazyk? Především to, že jsou to “kikoti”.

Lenka Rzepková

Lowcost cestovatelka + Blogerka
Lenka Rzepková má, jak sama píše na svém blogu, triliardu zájmů. Pokud zrovna nehraje ve filmu, nemaluje, nepíše nebo netancuje, tak cestuje! Cestování preferuje dost lowcost pouze s malou krosnou na zádech a úsměvem na rtech. Baví ji poznávat nové lidi, kultury a příběhy, které potom sdílí i na svém blogu "Lenny On the Road". Také je vítězkou soutěže "LowCost Race".

Patrik Keyr

Podnikatel-Student
Patrik Keyr je osmnáctiletý student, který založil úspěšnou firmu na čištění bot Sepatos. Promluví o svých krocích do neznáma do světa podníkání v neobvyklé oblasti a tom, jak se stal v osmnácti letech plně nezávislý.

Patrik Plavec

Mladý delegát OSN
Patrik Plavec je absolvent Nového PORGu a Oxfordské univerzity. Na Oxfordu studoval program PPE a tento rok byl český Mladý delegát v OSN. Představí, jakým způsobem se s kolegy z OSN a V4 zabývají otázkami lidských práv, práv lidí se zdravotním postižením a zapojení mládeže do politického dění.

Pavol Lupták

Etický hacker
Pavol Lupták je “etický hacker”. Etický hacker je placen za pronikání do systémů různých společností za účelem zajištění větší bezpečnosti před “zlými hackery”. Lupták je zakladatelem firem Nethemba s.r.o a Hacktrophy, což je, jak sám na svých přednáškách říká, takový “Uber pro hackery”. Také se účastní prestižního kongresu Paralelní Polis.

Vratislav Janda

Ekolog a "buisnessman"
Vratislav Janda je úspěšný businessman, který pracuje jako Director of Corporate Affairs v "Nestlé". Zároveň se věnuje ekologii a specializuje se v recyklace plastů a šetření životního prostředí. Promluví o podstatnosti recyklování ve velkých společnostech.

Organizing team

Nicolas
Randl

Prague, Czech Republic
Organizer

Jakub
Smékal

Czech Republic
Co-organizer
  • Oliver Janoušek
    Marketing/Communications