BezmialemUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Büyük Cam Asansör

This event occurred on
May 4, 2019
10:00am - 6:00pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

Ajandanızda 4 MAYIS’a kocaman bir X koyun. Çünkü TedxBezmialemUniversity’de sizi çok özel bir deneyim bekliyor!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde bir ilk olma özelliği taşıyan TEDxBezmialemUniversity “Büyük Cam Asansör” temasıyla 4 Mayıs 2019’da sizlerle buluşacak.

Her inişin bir çıkışı olduğunu tüm şeffaflığıyla gözler önüne sermek ise temamızın en büyük özelliği.

Fuaye alanında sizler için hazırladığımız birbirinden eğlenceli oyunlarla hem eğlenecek, çok özel konukların yankı yaratacak fikirlerini dinleyeceğiz.

Bezmialem University
Adnan Menderes Bulvarı, Vatan Caddesi, Fatih
Dekanlık Konferans Salonu
İstanbul, İstanbul, 34093
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bezmialem­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Akça

Businessman
1959 doğumlu olan Ahmet Akça, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümlerinde eğitim almış, Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi Bölümü'nden mezun olmuştur. 1981-1988 yılları arasında Cam ve Gıda sektörlerinin iki önemli kuruluşunda Dış Ticaret Müdürlüğü yapmıştır. 1988 yılında uluslararası bir dış ticaret şirketinde üstlendiği Genel Müdürlük görevini 1992 yılına kadar sürdürmüştür. Daha sonrasında kendi girişimi olan Akça Lojistik Hizmetleri ve Tic. A.Ş.'yi kuran Ahmet Akça, bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına devam etmektedir. 2010 yılından itibaren Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin kuruluşunda Mütevelli Heyeti Üyesi olarak yer alan Ahmet Akça, Kasım 2011'den bu yana aynı üniversitede Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Ağustos 2013 tarihinden bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ahmet Akça, Mayıs 2018'den itibaren BİM A.Ş.'de de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer almaktadır.

Ahmet Serdar Mutluer

Student of Bezmialem Vakıf University
Ahmet Serdar Mutluer; Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim görmektedir. 2016 yılı TÜBİTAK Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) En Genç Bilim insanı ödülüne sağlık kategorisinde aday gösterilmiştir. Sinir bilimi alanındaki çalışma ve projeleri ile dünyada ilk defa medikal kökenli bir öğrenci olarak CERN Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde çalışma şansı elde etmiştir. CERN ENLIGHT uluslararası bilim konferansına katılım sağlayarak ülkemizi temsil etmiştir. Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz SANCAR’ın ‘Yılın Bilim İnsanı Ödülüne’ layık görüldüğü İstanbul Üniversitesi 1453 Ödülleri’nde ‘Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülünün’ sahibi olmuştur.

Coşkun Aral

International war photographer, Traveler, Adventure man, Documentary film maker
Coşkun Aral, 1 Mayıs 1960 tarihinde Siirt'te dünyaya geldi. Basın fotoğrafçılığına 1974 yılında başladı. 1976 yılında Ekonomi ve Politika gazetesinde devam etti. 1980 yılında ilk defa Sipa Press Ajansı adına Türkiye dışında görev aldı. Polonya’da ünlü Gdańsk Grevi, İran, Irak olaylarına ilişkin çalışmalarıyla uluslararası platformda adını duyurmaya başladı. 1980, 12 Eylül darbesini daha önce yaptığı arşiv çalışmalarıyla ünlü Newsweek, L’Express dergilerinin kapaklarında ve yüzlerce uluslararası dergi sayfalarında yansıttı. 14 Ekim 1980 günü kaçırılan bir uçaktan dünyada ilk kez hava korsanlarıyla bir röportaj gerçekleştirerek, Türk ve dünya basınında adından söz ettirdi. Aynı olayla Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ödüller aldı. 1980 yılından itibaren sürekli olarak Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda, Çad ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi. Time, Newsweek, Paris Match, Stern, Epoca gibi dergiler adına fotoğrafçı olarak mesleğine devam ediyor.

Okan Oflaz

Acivist + Founder and Chairman of WARF
Uzun bir süredir hayvan hakları konusunda zorlu bir mücadele veren Okan Oflaz, yaklaşık 10 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki hayvanların hayatına dokunmaya çalışan bir aktivist. Bugüne kadar 130’dan fazla yük hayvanının tedavisini yaptırıp yeni evlerine kavuşturdu. Okan Oflaz’ın ‘Kuyu’ köpeğin ve Suriye’de bombalanan hayvanat bahçesinden vahşi hayvanların kurtarılmasında da payı büyüktü. Hayvanlara daha fazla yardımcı olabilmek adına Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği’ni (WARF) kurdu. Kurtarılan hayvanların rehabilite edileceği, engelli, yaşlı ve sahiplenilmeyen hayvanların sevgiyle rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı bir kurtarma çiftliğini zor şartlar altında hayata geçirdi.

Rümeyza Kazancıoğlu

Chancellor of Bezmialem Vakıf University
1991 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Rümeyza Kazancıoğlu, aynı üniversitede iç hastalıkları anabilim dalında uzmanlık ve nefroloji yandal uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2000 yılında International Society of Nephrology bursiyeri olarak Vanderbilt University Medical Center Transplantation Unit’te 6 ay süre ile çalıştı. 2003 yılında doçent olup Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2005-2010 yıllarında Nefroloji Kliniği kuruculuğu ve şefliği görevlerini üstlendi. 2010 yılında profesör olup Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı olarak göreve başladı. 2015 yılından itibaren Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü olarak da görevini sürdürmektedir. Ayrıca Case Reports in Nephrology, Journal of Renal Care, Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Dergisi gibi pek çok bilimsel derginin de editör kadrosunda yer almaktadır.

Sani Şener

Businessman and High Engineer
1977 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Şener, 1979 yılında İngiltere’de Sussex Üniversitesi’nde Akışkanlar Mekaniği üzerine yüksek lisans yaptı. Massachusetts Institute of Technology’de Kompleks Sistemler Yönetimi üzerine eğitim aldı. 1997 yılında TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. 2000 yılında 10 milyon yolcuya hizmet vererek yola çıkan TAV Havalimanları, Sn.Sani Şener’in liderliğinde finansal ve operasyonel olarak büyümeye devam ederek, 2018 yılında 154 milyon yolcuya hizmet vermiştir. TAV Havalimanları şu anda 17 ülkede 14 havalimanı işletmekte olup, bu büyüme esnasında kurulan servis şirketleri ise 21 ülkedeki 78 havalimanında yolcularımıza hizmet vermektedirler. TAV Havalimanları’nda yaratılan “iş modeli” Harvard Üniversitesi’nde “case study” oldu ve Sn.Sani Şener tarafından Harvard Business School’da MBA öğrencilerine ders olarak anlatıldı. ...

Organizing team

Rumeysa
Balcı

Istanbul, Turkey
Organizer

Elif
Ercan

İstanbul , Turkey
Co-organizer
  • Beyza Erol
    Production
  • Buse Pulat
    Team member
  • Demet Sertel
    Team member
  • Ebrar Kılıç
    Team member
  • Ece Güler
    Production
  • Emre Bukucu
    Team member
  • Eren Şenyer
    Team member
  • Esma Ekinci
    Team member
  • Gülçin Çotuk
    Operations
  • Hümaşah Şule Kılıç
    Team member
  • İlayda Güler
    Curation
  • Mehmet Timur Başarıcı
    Production
  • Merve ŞEKER
    Partnerships/Sponsorship
  • Ömer Faruk Yeşiller
    Team member
  • Sena Çinkil
    Production