Youth@IEL
x = independently organized TED event

Theme: Dare To Press Play!

This event occurred on
June 13, 2019
12:00am - 4:00pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

On the 13th of June, we will be daring to step out of our comfort zones with the speeches of our beloved speakers Zeynep Çakır, Asude Altıntaş, Arzu Özçelik, Emre Dayıoğlu, Bora Aksoylu, and Ufuk Beydemir. This unforgettable TEDx Event will happen in Istanbul Erkek Lisesi- and for sure, with entertaining but also mind-blowing enough coffee break activities and a surprise competition!

Istanbul High School
Hobyar Mh. Turkocagi Cad.
No:4 Cağaloğlu Fatih
Istanbul, İstanbul, 34112
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­I­E­L events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Arzu Özçelik

Profesör Doktor
Evli ve iki çocuk annesi olan Arzu Özçelik Almanya Herne'de doğup büyüdü. Kayserili bir madencinin kızı olan Arzu Özçelik'in öğretmeni onun başarılı olacağına inanmayıp onu seviyesi düşük bir ortaokula yönlendirmişti. Ancak o pes etmeden çalıştı ve Duisburg-Essen Tip Fakültesi'nden mezun oldu. 2007-2009 yılları arasında Amerika'da çeşitli araştırmalar yaptı ve onkolojik cerrahi alanında kendini geliştirdi. 2012-2018 yılları arasında Türkiye'de Florence Nightingale Üniversitesinde canlı karaciğer nakli alanında çalıştı. Ağustos ayından beri Duisburg-Essen Üniversitesi'nde genel cerrahi bölümünde profesör olarak görevine devam etmektedir.

Asude Altıntaş Güray

Twin Kurucu Ortağı ve CEO'su
1989 yılında, Bursa’da doğdu. ODTÜ’de İşletme okudu. Avrupa’da ve Hindistan’da sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalıştı. Coca-Cola’da staj yaptı. 2009 yılında 50 bin kişi arasından YGA’ya seçildi, 3 yıl gönüllü olarak çalıştı. Mezuniyetinin ardından Stanford Üniversitesi’nde Social Entrepreneurship programına burslu kabul aldı. Çalışma hayatına 2012 yılında YGA’da başladı, 2014 yılından bu yana da YGA Başkanlığını yürüttü. United Nations New York’da YGA’yı ve sosyal inovasyon projelerini dünyadaki en iyi örneklerden biri olarak 150 ülke temsilcisine anlattı. 2017 yılında CNNTürk’te Bilin Deneyin programını sundu. Şimdi de YGA’dan çıkan sosyal girişim Twin’in kurucu ortağı ve CEO’su olarak görev alıyor.

Bora Aksoylu

Sponsorluklar ve Marka Ortaklıkları Müdürü
Okulumuzdaki Sportfest kulübünün kurucusu olan Bora Aksoylu, Marmara Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. Üniversite öğrenciliği esnasında Koç Holding ve Mercedes Benz Türkiye şubesinde staj yapmıştır. Ayrıca katıldığı Erasmus programıyla Almanya’nın Münster kentindeki Westfällische Wilhelms-Universität’te ekonomi dalında öğrenim görmüştür. 2007 yılında ortağı olduğu Turku Organizasyon’da proje müdürü olarak çalışmış, Azerbaycan’ın Eurovision şarkı yarışmasında reklamının yapılması konusunda çalışmalar yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Red Bull şirketinde etkinlik pazarlama müdürü olarak çalışmış ve bu süreçte 18 etkinliğin düzenlenmesinden sorumlu olmuştur. 2012- 2017 yılları arasında Nike’da marka etkinlikleri pazarlama müdürü olarak çalışmıştır. 2017- 2018 yıllarında GoSu ajansında deneyim pazarlama danışmanlığı yapmıştır. 2018 yılında Dünya Futbol Haftası’nda icra kurulu başkanı olarak görev almıştır. Şu anda Coca Cola şirketinde sponsorluklar ve marka ortaklıkları müdürüdür

Ufuk Beydemir

Şarkıcı
2008 yılında bir kutlamada söylediği şarkının çok beğenilmesinin ardından müzik yapmaya karar veren Ufuk bir rock grubuna dahil oldu ve sonraki süreçte birkaç grupta vokalist olarak yer aldı. 2009 yılında ilk bestesi "Ay Tenli Kadın"ı yazdıktan sonra müzikal üretimini hızlandırdı. Sofar Sounds'a ilk kez 2016 yılında katıldı. Sözü ve bestesi kendine ait olan "Ay Tenli Kadın" adlı şarkısı ve bu kayıttaki harika performansı ile dikkatleri üzerine çeken Ufuk, sosyal medyada kısa süre içerisinde adı en çok aranan isimlerden biri oldu. Solo kariyerine bir albümle devam etmek isteyen Beydemir, yapımcı ve menajer Engin Akıncı ile tanıştığı yılın sonbaharında 11 şarkılık "Sevda Gibi" adlı ilk albümünün çalışmalarına başladı. Albüm 23 Mart 2018'de ZOOM etiketi ve DMC işbirliğiyle yayınlandı. 2019 yılında altı şarkı barındıran canlı akustik performans kayıtları "Akustik EP" adıyla ZOOM tarafından yayınlandı. Aynı yıl Beydemir, PowerTürk Müzik Ödülleri'nde "En Güçlü Çıkış Yapan Şarkıcı" seçildi.

Zeynep Çakır

Yüzümle Mutluyum Derneği Yönetim Kurulu Üyesi
5 Ekim 1991 yılında İzmir’de doğdu. Doğduğunda Treacher Collisn Sendromu teşhisi konuldu 100.000’de 1 görülen bu sendromla hayatı boyunca yaşadı. 2010’da Sainte Pulcherie Fransız Lisesinden mezun olup Bordeaux’da 2 yıl hukuk okuduktan sonra İstanbul Aydın Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptı ve 2015’te hukuk fakültesinden mezun oldu. 2016 yılında avukatlık stajını bitirdi. 2017-2018 yılında Bordeaux’da Kamu Hukuku’nda tezsiz yüksek lisans yaptıktan sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde tıp hukuku yüksek lisansına devam etmektedir. Nadir bir sendroma sahip işitme engelli bir avukat olarak mesleğine devam eden Zeynep Çakır, bankacı bir ailenin tek kızı ve herkes gibi gündelik bir yaşama sahip. Yüzümle Mutluyum Derneği ve İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği’nde üye ve STK’larla çalışmaktan mutlu. Bu dünyaya bir misyon için geldiğini düşünen Çakır'ın amacı farkındalık yaratmak ve herkese aslında aynı olduklarını göstermek.

Organizing team

Ayşe Beren
Güler

ISTANBUL, Turkey
Organizer