Youth@GimnazijaKranj
x = independently organized TED event

This event occurred on
February 8, 2020
Kranj, Kranj
Slovenia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Gimnazija Kranj
Koroška cesta 13
Kranj, Kranj, 4000
Slovenia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Gimnazija­Kranj events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Gašper Parte

Gašper Parte je podjetnik, Cisco inženir in mednarodni strokovni predavatelj. Je ustanovitelj spletnega portala in aplikacije v oblaku za slovenske podjetnike S.P. Izračun.

Ivan Smiljanić

Ivan Smiljanić je mladi raziskovalec na Inštitutu za novejšo zgodovino. Že kot dijak Gimnazije Kranj je navduševal z raziskovalnimi nalogami o spomenikih in je verjetno eden izmed najtemeljitejših poznavalcev teh tihih pričevalcev preteklosti v Kranju in okolici. Danes jih kot magister zgodovine opazuje s kritično distanco časa.

Mateja Košir

Mateja Košir, profesorica likovne umetnosti,je idejna avtorica in urednica tv oddaje Ambienti, ki so jo na RTV Slovenija začeli predvajati leta 2016. Od takrat so predstavili že preko 300 stanovanj, hiš, vrtov in javnih objektov. Med njimi tudi Gimnazijo Kranj.

Samo Šali

Dr. Samo Šali je doktor strojništva. Doktoriral je iz zvoka kitare. Danes je priznan izdelovalec kitar. Tako je povezal dve svoji ljubezni, znanost in kitaro.

Špela Sila

Špela Sila, novinarka in izvršna urednica spletne strani Metropolitan, z vsem srcem pa učiteljica joge.

Tevž Lotrič

Tevž Lotrič je dijak mednarodne mature 4.letnika Gimnazije Kranj. Na mednarodni fizikalni olimpijadi IPhO v Tel Avivu je leta 2019 osvojil zlato medaljo in tako dosegel najboljšo uvrstitev slovenskega dijaka.

Žiga Zaplotnik

Dr. Žiga Zaplotnik je podoktorski raziskovalec na Fakulteti za matematiko in fiziko. Področje njegovega raziskovanja je podnebna fizika.

Organizing team

Anita
Omejec

Slovenia
Organizer